اخبار داغ

گروسی؛ مدیر کل آژانس یا سخنگوی دولت ترامپ؟

 گروسی؛ مدیر کل آژانس یا سخنگوی دولت ترامپ؟
رافائل گروسی در طول سال‌های اخیر نشان داده که با یک نگاه سیاسی پرونده هسته‌ای ایران را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد و حتی اظهار نظر‌هایی که در این خصوص ارائه می‌کند تابعی از ابعاد حقوقی و فنی ماجرا نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین مواضع خود مدعی شده است که دولت ترامپ قصد دارد توافقی را با تهران در خصوص پرونده هسته‌ای صورت دهد. رافائل گروسی ادامه داده که دیگر نمی‌توان برجام را به مثابه یک توافق مشترک (مبنایی یا حتی اولیه)  در نظر گرفت و باید به دنبال مذاکراتی جدید، معطوف به یک چارچوب توافقی متفاوت از برجام بود.

واقعیت امر این است که ایران قطعا دوباره به نسخه اصلی توافق سال 2015 باز نمی‌گردد: در اینجا نه خبری از غنی‌سازی 67/3 درصدی خواهد بود نه خبری از از بین رفتن زیرساخت‌های غنی‌سازی 20 و 60 درصدی در کشور.

با این حال، عدم بازگشت ایران به توافق هسته‌ای سال 2015، به معنای تن دادن به استراتژی فشار حداکثری ترامپ و انعقاد توافقی که از سوی منابع غربی "توافق جامع" خوانده می‌شود، نخواهد بود. به عبارتی گویاتر، جمهوری اسلامی ایران زیر بار استراتژی مهار حداکثری غرب نمی‌رود و با قاطعیت و هوشمندی در قبال این روند برخورد می‌کند.

رافائل گروسی در طول سال‌های اخیر نشان داده که با یک نگاه سیاسی پرونده هسته‌ای ایران را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد و حتی اظهار نظر‌هایی که در این خصوص ارائه می‌کند تابعی از ابعاد حقوقی و فنی ماجرا نیست. اصل ماجرا مشخص است: قطعاً اگر آژانس به وظایف حداقلی خود در صیانت از حقوق اعضای خودش عمل می‌کرد ما نه شاهد گزارش‌های دوگانه مبهم و مغرضانه علیه ایران بودیم و نه شاهد اصرار و ایستادگی آژانس بین المللی انرژی اتمی بر سر مختومه‌سازی پرونده های ادعایی ضدایرانی! تروئیکای اروپایی از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام  آژانس بین المللی انرژی اتمی به مثابه پیش‌درآمد و پیش‌زمینه جهت فعال‌سازی مکانیزم اسنپ‌بک یا مکانیسم ماشه استفاده کرده و گروسی نیز در این مسیر، همپوشانی همه‌جانبه و گسترده‌ای با طرف‌های غربی دارد.

اکنون رافائل گروسی به‌جای توجه به وظیفه و مسئولیت ذاتی خود در صیانت حداقلی از حقوق حقه جمهوری اسلامی ایران در بهره‌وری از انرژی هسته‌ای، تبدیل به کاتالیزور و عاملی تسریع‌کننده جهت اعمال استراتژی‌های ضد ایرانی آمریکا و اروپا شده است.

اینکه دقیقاً همزمان با حضور ترامپ در رأس معادلات سیاسی و اجرایی واشنگتن، گروسی در کسوت سخنگوی کاخ سفید از آمادگی آمریکا جهت انعقاد توافق هسته‌ای با ایران سخن می‌گوید نشانه همین حقیقت است!

واقعیت امر این است که جمهوری اسلامی ایران خطوط قرمز معینی در هرگونه رایزنی و مذاکره‌ای با طرف غربی داشته و هرگز از آن‌ها عبور نخواهد کرد. در چنین شرایطی، بهتر است گروسی به‌جای بازی همیشگی خود در زمین واشنگتن و بروکسل، به‌فکر پاسخگویی در قبال قصور و سنگ‌اندازی خود در مواجهه با توافق هسته‌ای سال 2015 (برجام) باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه