وزیر میراث فرهنگی:
ظرفیتهای بزرگ تمدن ایران در اصفهان جمع شده است
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اصفهان شهری برخوردار است و این جغرافیا و نقطه تمدنی، رمز و رازی دارد که بهمثابه یک مغناطیس، همه ظرفیتهای بزرگ تمدن ایران را در خود جمع کرده است. هویت ایران زمین در تخت فولاد این شهر معرفی شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدرضا میرصالحی، امروز پنجشنبه ۱۸ بهمن در آئین بهرهبرداری از ۲۰ بنا احیا و مرمت شده در مجموعه تخت فولاد اصفهان اظهار کرد: اصفهانیها و ایرانیها از اردبیل حرکت کرده و به قزوین و سپس به اصفهان آمدهاند و مطمئن هستم که حکومت صفویه با آگاهی این انتخاب را انجام داده است.
وی افزود: این جغرافیا و سرزمین جذابیتی داشته که امروز با افتخار از آن سخن میگوییم، اما نتوانستیم به نسل جدید ارزشهای هویتی و تمدنی خود را معرفی کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: آنچه امروز داریم باید توسط آموزش و پرورش، آموزش عالی، حوزههای علمیه، نخبگان و مدیران به نسل جوان معرفی شود، زیرا تاکنون نتوانستهایم این ظرفیت عظیم را که امروز دنیا به آن افتخار میکند، به درستی معرفی کنیم.
صالحی امیری با اشاره به اینکه این نقطهای که امروز ایستادهایم، فراتر از یک کالبد فیزیکی از آثار تاریخی است، تصریح کرد: باید از هویت، شخصیت، فقاهت، هنر، شعر، فلسفه، حکمت و عرفان صحبت کنیم. هویت ایرانزمین در تخت فولاد معرفی شده است، تخت فولاد بعد از وادیالسلام، که برای ما مسلمانان مقدس است، مکان دفن بسیاری از بزرگان است. باید این حکمت را شناسایی کنیم که چرا مشاهیر این نقطه را برای آرامش انتخاب کردهاند.
وی افزود: مسئولان اصفهان به این جغرافیا، فرهنگ و تمدن وابستهاند و اصفهان یک هویت برای ایرانزمین است و اصفهانیها باید احساس غرور و شادمانی کنند که در چنین جغرافیایی زندگی میکنند.
وی بیان کرد: فرزندان ما باید در کتابهای درسی خود بیاموزند که در چه جغرافیایی زندگی میکنند و دانشجویان باید واحدهای درسی را برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ اصفهان بگذرانند. به این ترتیب، احساس دلبستگی و تعلق به ایران در جوانان تقویت خواهد شد و دیگر کسی تمایل به مهاجرت نخواهد داشت. من معتقدم با توجه به ظرفیتهای موجود، اصفهان به مقصد اول گردشگری و فرهنگ و تمدن ایرانزمین تبدیل خواهد شد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: ما امیدواریم که ظرفیتهای بالقوه اصفهان به فعلیت برسد. همکاران من در پژوهشگاه میراث فرهنگی تلاش خواهند کرد تا با کاوشهای جدید، رمزهای جدیدی از این جغرافیا کشف کنند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه در آیندهای نزدیک، باستانشناسان سخنان شیرینی از دل این سرزمین به اشتراک خواهند گذاشت خاطرنشان کرد: هر نقطه از این جغرافیا که کاوش شود، تاریخ جدیدی از اصفهان کشف خواهد شد.
ارسال دیدگاه