logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

هجرت فکری و معنوی از نظام جاهلی به نظام الهی امری ضروری است

هجرت فکری و معنوی از نظام جاهلی به نظام الهی امری ضروری است
مرجع تقلید شیعیان بر ضرورت هجرت فکری و معنوی از نظام جاهلی به نظام الهی به‌عنوان لازمه پیشرفت جامعه تأکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیت‌الله عبدالله جوادی آملی ظهر دوشنبه در همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم که در مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد، بر اهمیت تقویت نظام «امامت امت» به‌عنوان رکن اساسی هدایت و عقلانیت جامعه تأکید کرد و گفت: این نظام راهکاری برای رهایی بشریت از جهل و جهالت است.

مرجع تقلید شیعیان همچنین با گرامیداشت جایگاه حوزه‌های علمیه و علمای اسلام، وظیفه هدایت جامعه را مأموریت اصلی این نهادها معرفی کرد که از دیرباز در تربیت شاگردان و رهبری جامعه نقش محوری داشته‌اند.

وی با اشاره به تجربه علمی خود یادآور شد که بیش از هفت دهه در محضر استادانی مانند آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) علم‌آموزی کرده و از نزدیک شاهد تلاش‌های علمی و تربیتی بزرگان حوزه بوده است.

آیت الله جوادی آملی با تأکید بر جایگاه عقلانیت در جامعه بیان کرد: وظیفه علمای دینی فقط انتقال دانش نیست، بلکه تبدیل جاهلان به انسان‌هایی خردمند است.

این مرجع تقلید با شرح تفاوت میان جهل و جهالت تصریح کرد: جهل به معنای کمبود دانش است و می‌توان آن را با آموزش برطرف کرد، اما جهالت نوعی انحراف است که حتی افراد دانشمند را نیز گمراه می‌کند که بر همین اساس، رفع جهالت و تقویت عقلانیت باید هدف اصلی حوزه‌های علمیه باشد.

وی شناخت امام زمان (عج) را شرط اساسی برای خروج از جاهلیت دانست و یادآور شد: بر اساس روایات، ناآشنایی با امام معادل مرگ در حالت جاهلیت است. او همچنین نظام «امامت امت» را عامل تحولات اساسی ایران پس از انقلاب اسلامی توصیف کرد.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه مقام معظم رهبری مسیر امام خمینی (ره) را ادامه می‌دهند و وی در ادامه بر ضرورت هجرت فکری و معنوی از نظام جاهلی به نظام الهی به‌عنوان لازمه پیشرفت جامعه تأکید کرد.

این مرجع تقلید درباره ویژگی‌های عالمان حقیقی گفت: علاوه بر تحصیل علم، برخورداری از روحی طاهر و اهداف متعالی برای علمای دین ضروری است و امامان معصوم (ع) با بهره‌مندی از طهارت روح و مقام معنوی، فراتر از علم، جامعه را هدایت می‌کردند.

آیت الله جوادی آملی اذعان کرد: هر نظامی که از امامت جدا شود، به سمت جاهلیت بازمی‌گردد ضمن اینکه در دوران غیبت، ولایت‌فقیه نقشی حیاتی در حفظ این نظام ایفا می‌کند.

مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: دشمنان در تلاش‌اند تا امامت را از جامعه اسلامی حذف کنند و اساس عقلانیت و هدایت را تضعیف نمایند.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه