اخبار داغ
  1. دستور عارف برای پیگیری علت انفجار در بندر شهید رجایی
  2. لحظه به لحظه| انفجار مهیب در بندرعباس بیش از 500 نفر زخمی تا این لحظه
  3. تلاش تل‌آویو برای تخریب گفت‌وگوهای ایران و آمریکا
  4. تنها راه حل بحران بانک آینده توقف این بانک است
  5. بی احترامی به عقیده برادران اهل تسنن در صداوسیما غیرقابل چشم پوشی است
  6. مجوز فستیوال بوشهر را هر کسی صادر کرده باید درباره حواشی آن پاسخگو باشد/ این اقدامات به فرهنگ ایرانی آسیب می زند
  7. آغاز سومین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط
  8. ایران اکسپو باید دستاوردهای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای کشور را به همراه داشته باشد
  9. ابزار «جستجوی عمیق» چت‌جی‌پی‌تی در دسترس همگان قرار می‌گیرد
  10. درآمد جریمه‌های رانندگی صرف چه می‌شود؟
  11. بارندگی، وزش باد شدید و کاهش دما در راه است
  12. ادای احترام نماینده جمهوری اسلامی ایران به پاپ‌فرانسیس در رم
  13. واکنش سازمان ملل به تنش‌ها میان هند و پاکستان
  14. نظر ترامپ درباره کریمه عوض نمی‌شود
  15. هوای تهران در شرایط «قابل قبول»
  16. تأکید وزیر بهداشت بر توسعه همکاری‌های علمی و دارویی با آکادمی علوم چین
  17. رایزنی عراقچی و اسحاق‌دار درباره تحولات مرتبط با روابط هند و پاکستان
  18. تشکر وزیر خارجه عمان از عراقچی برای حضور در نمایشگاه کتاب این کشور
  19. گسترش همکاری ایران و چین در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در دستور کار
  20. عضویت عراقچی و قاآنی در هیئت امنای بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس

تولید عروسک مخصوص سالمندان مجهز به هوش مصنوعی

تولید عروسک مخصوص سالمندان مجهز به هوش مصنوعی
ربات‌های اجتماعی برای کمک به سالمندان، به عروسک‌هایی تبدیل شده‌اند که صدا را ضبط می‌کنند، گوش داده و در نهایت پاسخ‌ می‌دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ربات‌های اجتماعی برای کمک به سالمندان شاید پدیده جدیدی نباشد اما اکنون این ربات‌ها به عروسک‌هایی تبدیل شده‌اند که صدا را ضبط می‌کنند، گوش داده و در نهایت پاسخ‌ می‌دهند.

اخیرا در کنگره جهانی موبایل جایزه نوآوری به یک شرکت کره‌ای با نام هیودول (Hyodol) تعلق گرفت که یک عروسک مجهز به «چت جی‌پی‌تی» با هدف همراهی سالمندان را به نمایش گذاشت. این عروسک قدرت گرفته از هوش مصنوعی با قیمت ۱۸۰۰ دلار قرار است به عنوان یک رفیق دیجیتال برای افراد مسن تنها در خانه سالمندان عمل کند.

عروسک هیودول به لطف مدل زبانی بزرگ استفاده شده در آن قادر است با صاحب خود گفت‌وگو کند و همچنین یادآوری‌های مربوط به سلامتی و پزشکی مانند زمان مصرف دارو یا خوردن غذا را بیان کند. این عروسک به همراه یک اپلیکیشن همراه و پلتفرم نظارت اینترنتی به پرستاران اجازه می‌دهد تا از راه دور نظارت کنند.

این عروسک ها به عنوان مرهمی برای اپیدمی تنهایی طراحی شده‌اند. «الیزابت نیکا» مدیر برنامه در موسسه ملی سالمندان آمریکا خاطرنشان کرد که این نوع فناوری یک ویژگی خاص دارد. به خصوص زمانی که در خانه‌های سالمندانی به کار می‌رود که دچار کمبود کارکنان هستند.

وی افزود: این ایده که ممکن است یک راه حل کم هزینه برای کاهش احساس تنهایی باشد، بسیار جذاب است. اما اینکه چت جی‌پی‌تی بتواند واقعا به این احساسات پیوند عاطفی دست پیدا کند هنوز زود است که نظری بدهم.

 بطور حتم یک صنعت برای این دستگاه ها وجود دارد و بازار برای ربات‌های اجتماعی دوست‌داشتنی به خصوص در کشورهایی مانند ژاپن فعال است و شرکت‌های مختلف در این زمینه کار می‌کنند.

پیش از این نیز تلاش‌هایی در خصوص ساخت چنین ربات‌هایی انجام شده است؛ یک ربات اجتماعی هم‌اتاقی به اسم «جیبو» که از هوش مصنوعی برای برقراری ارتباط با صاحب خود استفاده می‌کند، وارد بازار شد هر چند که دیری نپایید و از بازار خارج شد. همچنین یک ربات به اسم «موکسی» با قدرت هوش مصنوعی در آمریکا با هدف کمک به رشد کودکان ساخته شده است.

اما ربات‌های اجتماعی در اشکال مختلف عرضه شده‌اند و نقش‌هایی مانند دستیار، حیوان خانگی و کارگر فروش را ایفا کرده و حتی گاهی اوقات به عنوان سلاح، جاسوس و پلیس عمل می‌کنند و به همین علت است که برخی اوقات مردم نسبت به چنین ربات‌هایی مظنون هستند.

وندی مویل استاد دانشگاه گریفیت در استرالیا که با بیماران مبتلا به زوال عقل سروکار دارد، می‌گوید کار او با ربات‌های اجتماعی موجب عصبانیت افرادی شده است که برخی اوقات این کار را به عنوان رفتاری بچگانه با سالمندان قلمداد می کنند.

اما فضا و حال و هوای پیرامون ربات‌های یاری کننده به تازگی از خصومت کمتری برخوردار بوده است چرا که این ربات ها در موارد مثبتی به کار رفته‌اند و همراهان رباتیک موجب ایجاد خوشحالی در بیماران زوال عقل شده اند. در جریان پاندمی کرونا، پرستاران از همراهان رباتیکی مانند پارو یک ربات کوچک شبیه بچه سیل (خوک آبی) برای کاهش تنهایی در سالمندان استفاده کردند.

اما اکنون قراردادن توانایی‌های زبانی در عروسک‌های همراه به معنی ورود به قلمرویی ناشناخته است و موجب همان نگرانی‌های مشابه در زمینه‌های دیگر می‌شود. هوش مصنوعی مولد موجب اوهام و اطلاعات نادرست می شود و همچنین در معرض انواع مسائل امنیتی قرار دارد.

چنین عروسک هایی همانند انسان نیستند و قطعا نمی توانند احساسات صاحبشان را بطور کامل درک کنند بلکه صرفا حرفی را بیان می‌کنند که به نظرشان جواب خوبی است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه