اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

آمریکا برای آتش بس در اوکراین عجله دارد

آمریکا برای آتش بس در اوکراین عجله دارد
اکونومیست نوشت: آمریکا می‌خواهد تا ۳۰ آوریل به آتش‌بس در اوکراین دست یابد، یعنی پایان ۱۰۰ روز اول دوره ریاست جمهوری ترامپ.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اکونومیست نوشت: «ولادیمیر پوتین» و «ولودیمیر زلنسکی» رئیسان جمهور روسیه و اوکراین ممکن است مایل باشند در مورد پایان دادن به جنگ صحبت کنند، اما آماده توقف جنگ نیستند. یک ارزیابی سالانه تهدید توسط ۱۸ سازمان اطلاعاتی آمریکا که در ۲۵ مارس منتشر شد، نتیجه‌گیری کرد: «هر دو رهبر احتمالاً هنوز خطرات یک جنگ طولانی‌تر را کمتر از خطرات یک راه‌حل رضایت‌بخش می‌بینند».

شاید این به توضیح اینکه چرا وعده رئیس جمهور «دونالد ترامپ» برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین (به قول او در عرض یک روز) دشوار است، کمک کند. مقامات او می گویند که به نتایج «حماسی» دست یافته اند. اما در واقع، این معامله با هر دور دیپلماسی شاتل کمرنگ می شود. 

آمریکا و اوکراین آتش بس فوری و بدون قید و شرط ۳۰ روزه را پیشنهاد کردند. در ۱۸ مارس، روسیه این محدودیت را برای توقف حملات هوایی به زیرساخت‌های انرژی و کشتی‌رانی در دریای سیاه محدود کرد و  گفت جزئیات آن باید بررسی شود. آمریکا توافقی را برای «تضمین ناوبری ایمن» اعلام کرد، اما بلافاصله مورد تردید قرار گرفت. روسیه اصرار داشت که تا زمانی که یک بانک دولتی روسیه دوباره به سیستم پرداخت سریع متصل نشود، این قانون اجرایی نخواهد شد. اتحادیه اروپا نیز به نوبه خود گفت که این اتفاق تا زمانی که روسیه از اوکراین خارج نشود (سوئیفت در بلژیک مستقر است) رخ نخواهد داد.

در هر صورت، معامله دریای سیاه تنها یک مشکل جزئی را کاهش می دهد. تحریم های غرب از قبل صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه را ممنوع می کند و اوکراین قبلا کریدور تجاری دریایی خود را با مقابله با نیروی دریایی روسیه و ارسال محموله از طریق آب های سرزمینی کشورهای دوست بازگشایی کرده است. در بهترین حالت، اگر این توافق از حملات به بنادر جلوگیری کند، تأسیسات در میکولایف، یک بندر اوکراینی، ممکن است بازگشایی شوند و نرخ بیمه کاهش یابد و روسیه ممکن است از شرایط آسان تری برای صادرات بهره مند شود.

مقامات اوکراینی و اروپایی نگران هستند که آمریکا در حال حرکت به سمت کاهش تحریم ها علیه روسیه بدون امتیاز واقعی باشد. در بیانیه کاخ سفید وعده داده شده که «به بازگرداندن دسترسی روسیه به بازار جهانی صادرات کشاورزی و کود، کاهش هزینه‌های بیمه دریایی و افزایش دسترسی به بنادر و سیستم‌های پرداخت برای چنین معاملاتی کمک خواهد کرد».

استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا در امور اوکراین، در یک مصاحبه افشاگرانه گفت که او نه تنها به دنبال پایان جنگ، بلکه به دنبال یک پیمان ژئوپلیتیکی جدید با روسیه است. این شامل همکاری در تولید نفت و گاز در قطب شمال، صادرات گاز طبیعی مایع، هوش مصنوعی و مدیریت ایران است. 

با طولانی شدن گفتگوها، روسیه به دنبال متقاعد کردن ترامپ است تا نگرانی های اوکراین و اروپا را نادیده بگیرد و به دنبال یک معامله بزرگ باشد. اوکراین نیز به نوبه خود می‌خواهد ثابت کند که روسیه با سوء نیت مذاکره می‌کند، به این امید که ممکن است  ترامپ علیه کرملین شود.

مقامات آمریکایی امیدوارند در ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری ترامپ آتش بس برقرار کنند. خطر این است که یک توافق عجولانه به معنای ترک اوکراین و تسلیم شدن به روسیه باشد. زلنسکی نگران است که یک توافق بد «باعث واکنش شدید داخلی و ناامنی آینده شود». 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه