logo
دوشنبه 13 مهر 1405 | دوشنبه 05 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. راهکار مهار ارز؛ مالیات بر سوداگری جایگزین ارزپاشی و افزایش نرخ بهره شود
  2. بی‌آبرو کیست؟ بی‌آبرویی چیست؟
  3. از قهرمان مطلق تا واقع‌گرایی خاکستری؛ سیر تحول تصویر «پلیس» در سینما و تلویزیون ایران
  4. ترامپ با "اون" دوست است چون ۱۱۲ بمب اتم دارد!/قوی بودن تنها راه بازدارندگی است
  5. مقاومت لبنان در مسیر بازسازی توان خود/ فشارهای داخلی و خارجی نتوانسته آتش مقاومت را خاموش کند
  6. دوگانه جنگ و صلح میان ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران/ نتانیاهو برای فرار از شکست انتخاباتی به دنبال افزایش تنش است
  7. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  8. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  9. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  10. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  11. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  12. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  13. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  14. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  15. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  16. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  17. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  18. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  19. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  20. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید

سازمان‌ ملل:

غزه خطرناک‌ترین مکان برای امدادگران است

غزه خطرناک‌ترین مکان برای امدادگران است
معاون دبیر کل سازمان ملل در امور انسانی با اشاره به قتل عام بیش از ۴۰۰ امدادگر و عضو نهادهای انسانی در نوار غزه به دست ارتش اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، تاکید کرد که غزه خطرناک‌ترین مکان برای امدادگران است و شورای امنیت باید از آنها حمایت کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در شرایطی که طی روزهای گذشته رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از امدادگران در غزه را در خلال از سرگیری حملات وحشیانه خود به این باریکه، عامدانه مورد هدف قرار داده و به شهادت رسانده، «جویس مسویا» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی، روز گذشته در خلال نشست دوره‌ای شورای امنیت در نیویورک به شرایط غیرانسانی امدادگران در غزه اشاره کرد.

این مقام سازمان ملل در نشست شورای امنیت که درباره مسائل مربوط به امور حفاظت از کارکنان بخش بشردوستانه در مناطق درگیری بر اساس قطعنامه 2730 بود، اعلام کرد که سال 2024 بدترین سال برای کارکنان بخش بشردوستانه بود و تعداد بی‌سابقه‌ای از آنها جانشان را در جریان درگیریی‌ها از دست دادند.

وی افزود: در 20 کشور جهان 377 امدادگر و کارکنان بخش بشردوستانه در جریان درگیری جان خود را از دست دادند؛ در حالی که این تعداد در سال 2023 حدود 100 نفر بود. همچنین تعداد زیادی از آنها مورد تجاوز بازداشت‌های خودسرانه و ربایش قرار گرفته‌اند.

مسئول مذکور سازمان ملل تاکید کرد که نوار غزه خطرناک‌ترین مکان برای کارکنان بخش بشردوستانه در جهان به شمار می‌رود. در 30 مارس تیم‌هایی از دفتر هماهنگی امور بشردوستانه و جمعیت هلال احمر فلسطین پیکرهای 15 نیروی امدادی و اورژانس را از یک گور دسته جمعی در رفح بیرون آوردند؛ جایی که آنها توسط نیروهای اسرائیلی در حین تلاش برای نجات جان غیرنظامیان قتل عام شدند.

وی گفت که تعداد کارکنان بخش بشردوستانه که از 7 اکتبر 2023 در غزه در جریان حملات اسرائیل جانشان را از دست داده‌اند به بیش از 408 نفر رسیده و غزه خطرناک‌ترین مکان برای امدادگران و کارکنان بخش بشردوستانه است.

این مسئول سازمان ملل از شورای امنیت سوال کرد که برای کمک به ما در یافتن راهکاری جهت رسیدن به عدالت و جلوگیری از کشتار بیشتر امدادگران چه خواهید کرد؟ چارچوب‌های بین‌المللی کافی برای حمایت از کارکنان بخش بشردوستانه و سازمان ملل، مانند قوانین و استانداردهای حقوق بشر، موافقت‌نامه‌های مربوط به فعالیت‌های سازمان ملل و کارکنان آن در کشورهای مختلف و قوانین بشردوستانه بین‌المللی وجود دارد که بر حمایت از کارکنان بخش بشردوستانه تاکید می‌کند، اما آنچه که وجود ندارد اراده سیاسی برای اجرای این تعهدات است.

وی خاطرنشان کرد: اکثریت قربانیان بخش بشردوستانه و امدادی در مکان‌های مختلف، امدادگران محلی هستند. ما همچنین شاهد استانداردهای دوگانه در رسانه‌ها در مورد پوشش خبری کشتار کارکنان بخش بشردوستانه هستیم. قتل و ربایش تنها سرنوشتی نیست که بسیاری از کارکنان بخش بشردوستانه با آن مواجه هستند، بلکه برخی از دولت‌ها و رژیم‌ها کار امدادگران را جرم تلقی می‌کنند و آنها متهم به تروریسم می‌شوند و یک کمپین گمراه کننده رسانه‌ای در برخی مناطق مانند سرزمین‌های اشغالی فلسطین وجود دارد که امدادگران را تروریست می‌خوانند و آنها را هدف قرار می‌دهند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه