logo
دوشنبه 13 مهر 1405 | دوشنبه 05 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. راهکار مهار ارز؛ مالیات بر سوداگری جایگزین ارزپاشی و افزایش نرخ بهره شود
  2. بی‌آبرو کیست؟ بی‌آبرویی چیست؟
  3. از قهرمان مطلق تا واقع‌گرایی خاکستری؛ سیر تحول تصویر «پلیس» در سینما و تلویزیون ایران
  4. ترامپ با "اون" دوست است چون ۱۱۲ بمب اتم دارد!/قوی بودن تنها راه بازدارندگی است
  5. مقاومت لبنان در مسیر بازسازی توان خود/ فشارهای داخلی و خارجی نتوانسته آتش مقاومت را خاموش کند
  6. دوگانه جنگ و صلح میان ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران/ نتانیاهو برای فرار از شکست انتخاباتی به دنبال افزایش تنش است
  7. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  8. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  9. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  10. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  11. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  12. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  13. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  14. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  15. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  16. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  17. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  18. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  19. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  20. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید

دیدار ۷ ساعته پوتین-شی؛ توافق ارزی برای تضعیف دلار

دیدار ۷ ساعته پوتین-شی؛ توافق ارزی برای تضعیف دلار
روسای جمهور روسیه و چین در یک دیدار ۷ ساعته در مسکو درباره طیف زیادی از مسائل دوجانبه از جمله تجارت با ارزهای ملی دو کشور توافق کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رؤسای جمهور روسیه و چین، ولادیمیر پوتین و شی جین‌پینگ، روز پنج شنبه در مسکو دیدار کردند و در جریان این دیدار، بیانیه‌ای مشترک برای تقویت مشارکت جامع و همکاری راهبردی بین دو کشور صادر کردند.
این دیدار در حاشیه مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار شد و دو رهبر بر اهمیت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف تأکید کردند.
در این نشست، پوتین اعلام کرد که روابط روسیه و چین به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده است و بر اهمیت همکاری‌های اقتصادی و نظامی بین دو کشور تأکید کرد.
همچنین، دو کشور توافق کردند که تجارت بین آن‌ها عمدتاً با استفاده از ارزهای ملی، روبل و یوان، انجام شود تا از تأثیرات منفی تحریم‌های غربی جلوگیری شود.
در حوزه انرژی، روسیه و چین در حال بررسی مشارکت شرکت‌های چینی در پروژه‌های گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه هستند.
همچنین، بانک توسعه دولتی روسیه (VEB) اعلام کرد که قصد دارد با تأمین مالی پروژه‌های مشترک با شرکت‌های چینی به ارزش حدود ۴۲ میلیارد دلار، همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور را تقویت کند.
در زمینه نظامی، دو کشور در سال ۲۰۲۴ چهارده رزمایش مشترک برگزار کردند و برای اولین بار از سال ۲۰۱۵، گارد افتخار چین در رژه نظامی مسکو شرکت کرد.
این دیدار و توافقات حاصل از آن نشان‌دهنده تعمیق روابط راهبردی بین روسیه و چین در مواجهه با فشارهای غربی و تحریم‌های بین‌المللی است.
رئیس‌جمهور روسیه، پس از مذاکرات با شی جین‌پینگ اعلام کرد که تقریباً تمام عملیات تجاری میان روسیه و چین با استفاده از روبل و یوان انجام می‌شود.
پوتین گفت: «تعمیق روابط تجاری به لطف اقدامات هماهنگ و به‌موقع روسیه و چین برای انتقال مبادلات مالی به ارزهای ملی تسهیل شده است. در نتیجه، تقریباً همه مبادلات تجاری خارجی بین دو کشور با روبل و یوان انجام می‌شود. در واقع، یک سیستم پایدار و قابل‌اعتماد برای تجارت دوجانبه ایجاد شده که از تأثیرات کشورهای ثالث و روندهای منفی بازار جهانی مصون است.»
وی افزود که چین در رتبه اول شرکای تجاری روسیه قرار دارد و حجم تجارت دوجانبه در سال ۲۰۲۴ به رکورد جدیدی، یعنی ۲۴۵ میلیارد دلار، رسیده است.
پوتین همچنین تأکید کرد که روسیه نیز یکی از شرکای اصلی تجاری خارجی چین است و حدود ۹۰ پروژه مشترک در زمینه‌هایی مانند تولید صنعتی، حمل‌ونقل، لجستیک، کشاورزی و استخراج معادن به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در حال اجرا یا در دست برنامه‌ریزی هستند.
او خاطرنشان کرد که توافق‌نامه دولتی برای تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری‌ها که پس از این مذاکرات امضا شد، به رشد بیشتر حجم کل سرمایه‌گذاری‌های مشترک کمک خواهد کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه