اخبار داغ
  1. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  2. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  3. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  4. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  5. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  6. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  7. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  8. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  9. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  10. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  11. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  12. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  13. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  14. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  15. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  16. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  17. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  18. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  19. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  20. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد

وزیر بهداشت مطرح کرد؛

نقش مهم پزشک خانواده در مدیریت بیماری‌ها

نقش مهم پزشک خانواده در مدیریت بیماری‌ها
وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشک خانواده نه تنها به عنوان ارائه دهنده مراقبت، بلکه به عنوان یک آموزش دهنده و هماهنگ کننده سلامت نیز عمل می‌کند، گفت: پزشک خانواده نقش مهمی در مدیریت بیماری‌های مزمن، ترویج واکسیناسیون و غربالگری و تضمین تشخیص و ارجاع به موقع ایفا می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در آستانه برگزاری مجمع جهانی سلامت در سوئیس، نشست سالیانه وزرای بهداشت کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به میزبانی مجازی دولت اوگاندا برگزار شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست، دکتر بیگلری مدیر کل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت به نمایندگی از دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، ضمن ایراد سخنرانی، بر ضرورت اتحاد کشورهای عضو جنبش برای مقابله با اقدامات قهری یکجانبه در حوزه سلامت تأکید کرد.

در متن سخنرانی دکتر محمدرضا ظفرقندی - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است:« باعث افتخار است که در نشست مهم وزرای بهداشت جنبش عدم تعهد که به میزبانی دولت اوگاندا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی متعهد از جنبش عدم تعهد، تعهد خود را به ارتقای همبستگی و همکاری، به ویژه در تقویت سیستم‌های بهداشت جهانی، مجدداً اعلام می‌دارد.

اجازه دهید با به اشتراک گذاشتن تجربه ایران در پیشبرد مراقبت‌های بهداشتی اولیه از طریق دو ابتکار کلیدی یعنی برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع - سنگ بنای ما در دستیابی به پوشش همگانی سلامت (UHC)- شروع کنم.

در ایران، پزشک خانواده نه تنها به عنوان ارائه دهنده مراقبت، بلکه به عنوان یک آموزش دهنده و هماهنگ کننده سلامت نیز عمل می‌کند و نقش مهمی در مدیریت بیماری‌های مزمن، ترویج واکسیناسیون و غربالگری و تضمین تشخیص و ارجاع به موقع ایفا می‌کند. سیستم ارجاع ساختار یافته ما، دسترسی به خدمات تخصصی را تسهیل می‌کند، سیستم‌های اطلاعات سلامت را تقویت می‌کند و سیاست‌گذاری و پاسخگویی مبتنی بر شواهد را در سراسر نظام سلامت امکان‌پذیر می‌سازد.

این ابتکارات نشان‌دهنده نوآوری ملی هستند و همچنین به عنوان یک مدل بالقوه برای «همکاری جنوب-جنوب» عمل می‌کنند و سایر کشورها را قادر می‌سازند تا سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی اولیه خود را تقویت کرده و پیشرفت به سمت پوشش همگانی سلامت و عدالت در سلامت را تسریع کنند.

همه‌گیری کووید-۱۹، آسیب‌پذیری در سیستم‌های بهداشت جهانی را آشکار کرد. اکنون، با عبور جهان از مرحله اضطراری اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، گسترش همکاری‌های بین‌المللی جدید و برنامه‌ریزی استراتژیک آینده‌نگر ضروری است. اولویت باید شامل تقویت زیرساخت‌ها، به‌روزرسانی خدمات و رسیدگی به نابرابری‌ها باشد.

همچنین باید مجدداً تأکید کنیم که دسترسی عادلانه، مقرون به صرفه و بدون مانع به اقدامات پزشکی، محصولات و تجهیزات بهداشتی یک حق مسلم است. همه کشورهای عضو باید از اقدامات محدودکننده‌ای که توانایی سیستم‌های بهداشتی را برای پاسخگویی مؤثر به تهدیدات بهداشت عمومی مختل می‌کند، خودداری کنند.

متأسفانه، اعمال مداوم اقدامات قهری یکجانبه توسط برخی کشورها، سیستم‌های بهداشتی دیگران را به شدت تضعیف می‌کند و رنج ناعادلانه‌ای را به مردم بی‌گناه تحمیل می‌کند. جامعه بین‌المللی - و به ویژه جنبش عدم تعهد - باید متحد شوند تا اطمینان حاصل شود که حق سلامت هرگز با چنین اقدامات غیرانسانی به خطر نیفتد.

اجازه دهید از این جلسه به عنوان فرصتی برای تأکید مجدد بر تعهد جمعی جنبش عدم تعهد به ارتقای سلامت و همکاری هماهنگ و یکپارچه برای غلبه بر چالش‌های مشترک استفاده کنیم. امیدوارم این جلسه به عنوان تسهیل‌کننده‌ای برای همکاری بیشتر بین کشورهای عضو و ناظر جنبش عدم تعهد عمل کند.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه