logo
یک‌شنبه 12 مهر 1405 | یکشنبه 04 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  2. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  3. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  4. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  5. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  6. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  7. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  8. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  9. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  10. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  11. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  12. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  13. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  14. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  15. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  16. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  17. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  18. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  19. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  20. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه

مرادی:

عملکرد VAR در سال اول مثبت بود و خدمت بزرگی به فوتبال شد

عملکرد VAR در سال اول مثبت بود و خدمت بزرگی به فوتبال شد
رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال گفت:شروع خوبی با داور ویدئویی داشتیم اما بدون شک باید بهتر شویم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دانیال مرادی با اشاره به برگزاری رقابت‌های لیگ برتر فوتبال کشور و عملکرد داوران در بیست و چهارمین دوره این رقابت‌ها گفت: ۲۴۰ مسابقه در فصل گذشته برگزار شد که تعداد ۱۳۸ بازی با استفاده از سیستم تکنولوژی داور ویدئویی برگزار شد. این تعداد در حالی رقم خورد که برای خودم شبیه به یک رؤیا بود تا بتوانیم از این سیستم به طور مرتب و متوالی در اولین فصل استفاده کنیم.

رئیس دپارتمان داوران فدراسیون فوتبال ادامه داد: در لیگ یک هم ۶ بازی با VAR انجام شد و در جام حذفی هم که دو نیمه نهایی و فینال را پیش رو داریم در مجموع ۱۸ بار از این سیستم استفاده خواهیم کرد که برای سال اول با توجه به محدودیت‌هایی که داشتیم آمار بسیار خوبی است.

او در خصوص اینکه نمره قبولی می‌توان به تکنولوژی داور ویدئوی داد، تاکید کرد: تجربه خیلی بزرگی را کسب کردیم. به کارگیری VAR در سال اول مثبت ارزیابی می‌شود. البته به هیچ وجه نمی‌گوییم اشتباه نداشتیم اما در سال اول تا حدودی مرسوم است. این آمار مربوط به سال اول استفاده از VAR در پنج لیگ معتبر دنیا هم می‌شود و ما هم سعی می‌کنیم خودمان را استاندارد روز دنیا مقایسه کنیم. به هر حال باید هر روز بهتر باشیم و همین روند را سعی می‌کنیم با شیب نسبی قابل قبولی پیش ببریم.

مرادی افزود: باید خودمان را با استفاده از کلاس‌های آموزشی بیشتر و بهره‌گیری از داورانی که مدرک داوری با VAR را دارند ارتقا دهیم. ما در سال اول و در ابتدای مسیر بودیم. با کمترین تجربه از این سیستم‌ها استفاده شد.

رئیس دپارتمان داوری یادآور شد: در تعدادی از بازی‌ها که VAR نداشتیم اشتباهاتی رخ داد که در کوتاه‌ترین بازه زمانی با آن برخورد شد. در چند دیدار هم که سیستم داور ویدئویی بود اشتباه داوری داشتیم که به هیچ وجه پذیرفتنی نبوده و نیست. با این حال آمار خوبی را داشتیم.

او در باره تعداد استفاده از داوران در لیگ بیست و چهارم خاطرنشان کرد: فصل بیست و چهارم را با ۷ داور بین‌المللی به همراه ۱۴ داور وسط که مدرک قضاوت با VAR و همچنین حضور در اتاق VAR داشتند آغاز کردیم اما رفته رفته به تعداد آنها اضافه شد. اتفاق خیلی خوب دیگری هم که رخ داد در بازی پایانی لیگ برتر دو داور خانم در اتاق VAR حاضر شدند که اتفاق بزرگی محسوب می‌شود.

مرادی از حضور داورانی که برای اولین بار در لیگ برتر قضاوت کردند نیز یاد کرد و گفت: ۷ داور وسط به جرگه داوران در لیگ بیست و چهارم اضافه شد. این داوران از ابتدای فصل می‌توانستند قضاوت کنند اما حساسیت بازی‌ها باعث شد تا در هفته‌های انتهایی فرصت قضاوت پیدا کنند.

او در پاسخ به اینکه پرکارترین داور لیگ کدام یک بود؟ تاکید کرد: موعود بنیادی فر پرکارترین داور امسال بود. او دو سال زودتر از سایر نفرات مدرک قضاوت با سیستم VAR را داشت که در لیگ‌های مختلف آسیایی نیز قضاوت کرده بود. البته در نیم فصل دوم ۶ داور را به دلیل مردودی در آزمون آمادگی از دست دادیم که باعث فشردگی استفاده از داوران در بازی‌های دور برگشت شد اما نوید خیلی خوبی که می‌توانیم بدهیم آموزش نسل جدیدی از داوران است که می‌توانند به ما کمک شایانی داشته باشند.

او درباره گلایه‌های مربیان از وقفه‌های طولانی برای بررسی صحنه توسط VAR گفت: ما دو نوع صحنه داریم که یکی از رخدادها ساده و دیگری پیچیده است. برای ارزیابی VAR باید به صحنه‌های پیچیده توجه کنیم چون آنها زمان‌بر هستند. به طور مثال صحنه‌ای است که قبل از اعلام پنالتی مشکوک دارای خطای دیگری در مکان دیگری از بازی می‌شود. طبیعی است زمان بیشتر بخواهد اما قطعا قبول دارم باید بازبینی صحنه‌ها را باید کمتر کنیم که من اطمینان دارم در فصل بعدی کاهش خواهد داشت.

مرادی در پایان خاطرنشان کرد: باید صمیمانه از آقای تاج، آقای ممبنی و محسن حکیم مدیر پروژه VAR قدردان بود. شاید خیلی‌ها ایراد گرفتند و حق هم دارند اما خدمت بزرگی به سلامت فوتبال و همچنین استفاده از علم روز فوتبال دنیا در کشور شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه