بیماریهای خطرناک مشترک انسان و حیوان؛ از شیر غیرپاستوریزه تا تب مالت
به اذعان کارشناسان، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه میتواند بهعنوان یکی از مهمترین راههای انتقال بیماریهای خطرناک از دام به انسان شناخته شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماریزا در جهان،تقریبا نیمی از این عوامل میتوانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایجترین مسیرهای این انتقال است.
تب مالت را یکی از شایعترین بیماریهای مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآوردههای لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل میشود و نگهداری از دامها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی میتواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.
مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه بهویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلیترین دلایل ابتلا به بیماریهای عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.
رعایت بهداشت فردی، شستوشوی دستها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دامها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماریها است.

ضمن تأکید بر نقش آموزش و اطلاعرسانی در ارتقای سلامت جامعه، با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماریهای مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، کارشناسان تاکید دارند که بیتوجهی به نکات ساده بهداشتی میتواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماریهای مشترک انسان و حیوان است.
ارسال دیدگاه