logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

کسری بودجه ۴ ماهه امسال بیشتر از سال‌های گذشته است

کسری بودجه ۴ ماهه امسال بیشتر از سال‌های گذشته است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به چالشهایی از جمله جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و به تبع تسهیلاتی که دولت در این مدت در نظر گرفت، گفت: کسری بودجه چهارماهه امسال بیشتر از سال‌های گذشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن زنگنه در گفتگویی،‌ با اشاره به وضعیت تحقق منابع عمومی در چهار ماه نخست سال گفت: به‌طور معمول در ابتدای هر سال، میزان تحقق منابع کمتر از نیمه دوم است و همین امر باعث بروز کسری بودجه می‌شود؛ اما امسال به دلایل مختلف این کسری نسبت به سال‌های گذشته بیشتر بوده است.

وی با اشاره به عوامل مؤثر در این وضعیت افزود: از یک‌سو دولت به‌دلیل شرایط خاص ابتدای سال، از جمله مسائل جنگ، محدودیت‌هایی را اعمال کرد و به برخی مجموعه‌های تولیدی یک ماه معافیت مالیات بر ارزش افزوده داده شد. از سوی دیگر، با وجود افزایش تعداد بشکه‌های فروش نفت نسبت به سال گذشته، میانگین قیمت نفت در چهار ماهه نخست امسال حدود 58 دلار بوده، در حالی‌که در بودجه قیمت 70 تا 75 دلار پیش‌بینی شده بود. همین اختلاف موجب کاهش درآمدهای نفتی و در نتیجه افزایش کسری بودجه (در حوزه واگذاری داراییهای سرمایه ای) شد.

زنگنه تصریح کرد: بخشی از این کسری از طریق منابع بانکی و استقراض از بانک مرکزی تأمین شده است؛ البته استقراض از بانک مرکزی ماهیت یک‌ساله دارد و دولت موظف است تا پایان سال مالی آن را تسویه کند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه خاطرنشان کرد: اگر دولت مدیریت جدی‌تری در حوزه انرژی، مولدسازی دارایی‌ها و سایر منابع درآمدی داشته باشد، فشار کسری بودجه در نیمه دوم سال کاهش خواهد یافت.

به گزارش تسنیم،دیوان محاسبات کشور در جدیدترین گزارش خود، وضعیت منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها در سال 1403 را اعلام کرد. میزان منابع وصولی از محل درآمد ردیف‌های پیش‌بینی شده در قانون بودجه، معادل 57درصد منابع مصوب و میزان مصارف معادل 90درصد مصارف مصوب بوده‌است.

درپی عدم کفایت منابع وصولی و ناترازی میان منابع و مصارف هدفمندی، برای جبران این کسری و همچنین پرداخت بخشی از بدهی‌های انتقالی سال 1402، در مجموع 266هزار و 739 میلیارد تومان از محل سایر منابع، شامل دریافتی از خزانه‌داری کل، تنخواه بانک مرکزی و برداشت از حساب شرکت‌های دولتی تأمین شده‌است.

دیوان محاسبات کشور برای جلوگیری از تشدید این ناترازی و افزایش شفافیت مالی، بر واریز مستقیم تمام منابع حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی به حساب متمرکز نزد بانک مرکزی (حساب واحد) و امکان رصد کامل گردش این حساب‌ها توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تأکید دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه