logo
دوشنبه 20 مهر 1405 | دوشنبه 12 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  2. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  3. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  4. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  5. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  6. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  7. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  8. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  9. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  10. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  11. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  12. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند
  13. پارادوکس گیشه؛ سلطه‌ی کمدی و بحران بقای ژانر اجتماعی
  14. اصفهان؛ تماشاخانه جهانی قصه‌های کودکانه
  15. گزافه گویی های ترامپ برای سفیدشویی حمله احتمالی به ایران/ ایران در آمادگی صد در صدی
  16. آمریکا راهی جز پذیرفتن شروط ایران ندارد/ واشنگتن به دنبال ساخت روایت پیروزی از طریق جنگ رسانه‌ای است
  17. نئولیبرال ها در حال فروش کشور به ثمن بخس/ چگونه دلار را تقویت و ریال را تضعیف می کنند؟
  18. آیا «کارگروه صیانت» می‌تواند غول قاچاق کتاب را در عصر دیجیتال رام کند؟
  19. هلهله برای قاتل در بستر فانتزی‌های اینستاگرامی؛ وقتی مرز میان جنایت و درام مخدوش می‌شود
  20. پلیس فرانسه باید از خود دفاع کند، اما پلیس ایران در برابر سلاخی شدن باید سکوت کند!/ مقاومت در برابر دموکراسی غربی!

نگاهداری: سال ۱۴۰۳ بیش از ۳ هزار نامه راهبری ارسال کرده‌ایم

نگاهداری: سال ۱۴۰۳ بیش از ۳ هزار نامه راهبری ارسال کرده‌ایم
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران کل امور مجلس وزارتخانه‌های دستگاه های اجرایی، تصریح کرد: این نهاد با ارسال بیش از سه هزار نامه راهبری حجم گسترده‌ای از مشاوره سیاستی را در سال گذشته ارائه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری در نشست مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران کل امور مجلس وزارتخانه‌های دستگاه‌های اجرایی با اشاره به این‌که «مرکز پژوهش‌ها بازوی پژوهشی و کارشناسی قوه مقننه است»، گفت: ما در این مرکز از سه جنبه به مجلس و بقیه نهادها و ارکان حاکمیتی کشور مشاوره سیاستی ارائه می‌دهیم.

وی یک بعد این مشاوره سیاستی را تقنینی دانست و عنوان کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس، اظهارنظر کارشناسی خود را درخصوص طرح ها و لوایحی  که از طرف دولت و مجلس مطرح می‌شود، ارائه می‌کند.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، بعد دیگر کارکردی این مرکز را، بعد نظارتی دانست و تصریح کرد: نظارت مرکز پژوهش‌های مجلس، بیشتر معطوف به اجرای قوانینی است که تصویب شده و اثر اجرایی این قوانین و یا اگر اجرا نشده چرایی آن، مورد توجه مرکز قرار می‌گیرد.

وی بعد دیگر اقدامات مرکز پژوهش‌های مجلس را تهیه گزارش های راهبردی برشمرد و خاطرنشان کرد: در این گزارش‌ها به موضوعات کلان کشور در حوزه های مختلف پرداخته شده و نتایج و دستاوردهای آن در اختیار نهادهای مختلف قرار می‌گیرد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، با تاکید بر اینکه در تهیه گزارش‌های پژوهشی، صیانت از استقلال حرفه‌ای و کارشناسی مرکز یکی از اصول ماست، ادامه داد: طبق اساسنامه، مرکز صرفا وظیفه مشاوره به قوه مقننه را ندارد بلکه وظیفه دارد تا به قوای دیگر و نهادهای مختلف، مشاوره سیاستی ارائه دهد. در دوره جدید هم  سعی کرده‌ایم این وظیفه را بیش از گذشته مدنظر قرار دهیم.

وی بیان داشت: در دوره جدید، اقدامات نوینی نیز در دستور کار مرکز قرار گرفته است. یکی از این اقدامات تهیه نامه‌های راهبری براساس گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس و ارسال آن به دولت محترم، وزارتخانه‌های مرتبط و نهادهای تصمیم‌گیر است که در این نامه‌ها چکیده‌ای از پیشنهادات مرکز در موضوعی خاص بیان می‌شود.

نگاهداری گفت: در سال ۱۴۰۳، بیش از سه هزار نامه راهبری در ارتباط با گزارش‌های منتشر و مکاتبات آن صورت گرفته که از این میان  ۱۸۰۰ نامه به مجلس و ۸۰۰ نامه نیز به دولت ارسال شده است. مکاتبات دیگری هم در این زمینه به دفتر مقام معظم رهبری و دیگر نهادهای حاکمیتی ارسال شده است.

وی افزود: این تعداد حجم وسیع، میزان مشاوره‌های سیاستی مرکز به نهادهای حاکمیتی کشور را نشان می‌دهد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان، با بیان اینکه این مرکز برای تعامل تخصصی و کارشناسی با همه دستگاه‌ها آمادگی دارد، گفت: اعتقاد داریم هر چقدر تعامل کارشناسی و رفت و آمد تخصصی بیشتر شود منجر به کاهش اختلافات سیاسی خواهد شد. اگر ما در نهاد دولت و مجلس در سطح تخصصی تعامل کنیم قبل از اینکه موضوعی در سطح سیاسی مطرح شود تعارضات را کاهش خواهد داد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه