logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

گروسی:

توافق قاهره گام‌های فنی برای همکاری با ایران را مشخص می‌کند

توافق قاهره گام‌های فنی برای همکاری با ایران را مشخص می‌کند
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس عمومی این آژانس گفت که توافق صورت‌گرفته با تهران، گام‌های فنی لازم برای از سرگیری کارهای ضروری در ایران مشخص می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از الجزیره، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آغاز شصت‌ونهمین کنفرانس عمومی آژانس در وین اتریش گفت که توافق انجام‌شده با تهران، گام‌های فنی لازم برای از سرگیری کارهای ضروری در ایران مشخص می‌کند.

گروسی گفت: منطق کار ما بر این اصل بنیادین استوار است؛ زمانی که آژانس قادر به انجام وظایف خود باشد، تردیدها و نگرانی‌ها از بین می‌روند اما اگر این توانایی محدود یا مختل شود، صلح و امنیت بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد. ما این موضوع را بارها در تاریخ دیده‌ایم، به‌ویژه در ژوئن در ایران، زمانی که تأسیسات هسته‌ای آن مورد حمله قرار گرفت.

وی مدعی شد: در چنین شرایطی تلاش کردیم که اعتماد را بازگردانیم. همه می‌دانیم که توافق حاصل‌شده در قاهره اهمیت زیادی داشت. یک بار دیگر از مصر سپاسگزارم که نه تنها مکان، بلکه حمایت لازم برای این اقدام را فراهم کرد. به همراه دکتر عراقچی توافقی را امضا کردیم که اقدامات فنی و گام‌های عملی لازم برای از سرگیری این کار حیاتی در ایران را مشخص می‌کند. اکنون این وظیفه بر عهده ما و ایران است که آن را اجرا، اعتماد را بازسازی و رو به جلو حرکت کنیم.»

گروسی همچنین گفته است که کنفرانس عمومی امسال آژانس در زمانی برگزار می‌شود که جهان با چالش‌های جدی مواجه است. درگیری‌های نظامی، تروریسم، فرسایش هنجارهای هسته‌ای و افزایش نابرابری‌ها، عزم ما را به آزمون گذاشته‌اند.

وی همچنین در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که آژانس در حال «همکاری با ایران برای اجرای گام‌های عملی به منظور ازسرگیری کامل اجرای پادمان‌ها در این کشور است.»

مدیرکل آژانس همچنین اضافه کرد که آژانس در حال راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای گذشته در سوریه است و این کشور با همکاری کاملا شفاف با آژانس موافقت کرده است.»

به گفته وی، «بازرسان آژانس هم‌اکنون در تمام پنج سایت هسته‌ای اوکراین از جمله زاپروژیا که در آن تهدید حادثه هسته‌ای همچنان جدی است، حضور دارند.»

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و گروسی سه‌شنبه هفته گذشته در قاهره، پایتخت مصر سندی را حاوی شیوه نامه جدید همکاری فنی تهران با آژانس را امضا کردند.

گروسی دراین‌باره گفته بود که «با ایران به یک سند فنی دست یافتیم که مربوط به اطلاع‌رسانی‌های بازرسی و اجرای آنهاست.»

عراقچی روز شنبه در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که «مذاکره با آژانس در چهارچوب مصوبات کمیته هسته‌ای شورای عالی امنیت ملی بوده است و "تفاهم قاهره" را برای سران کشور فرستادیم.»

شصت و نهمین نشست عادی کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ۱۵ تا ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۵(۲۴ تا ۲۸ شهریور) در مرکز بین‌المللی وین (VIC) در پایتخت اتریش برگزار می‌شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه