اخبار داغ

نقدی بر نقش سلبریتی ها در اعتراضات این روزهای ایران ؛

امنیت ملی شوخی نیست؛ پاسخگو باشید، آقا و خانم سلبریتی!

امنیت ملی شوخی نیست؛ پاسخگو باشید، آقا و خانم سلبریتی!
در بزنگاه‌های حساس ملی، شهرت باید پشتوانه امنیت باشد نه ابزاری برای کسب منفعت. سلبریتی ها نباید با تشویق به تقابل، از خون جوانان وطن برای افزایش فالوئر و کاسبی شخصی بهره ببرند و اکنون باید پاسخگوی عملکرد خود در قبال امنیت کشور باشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در روزهای پرتلاطم اخیر که امنیت و آرامش جامعه هر لحظه دستخوش حوادث تازه ای است،  نگاه‌ها بیش از هر زمان دیگری به سوی افرادی دوخته شده است که به واسطه شهرت و دسترسی به شبکه‌های گسترده، قدرت تأثیرگذاری بالایی دارند، سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها. این افراد، در بزنگاه‌های حساس ملی، باید مسئولیت سنگین جایگاه خود را درک کنند. اما متأسفانه، آنچه در برهه های مختلف تاریخی و بحران های اجتماعی در کشور شاهد بودیم، رفتاری دوگانه و بعضاً تحریک‌آمیز است که وضعیت را پیچیده‌تر می‌سازد.

القای تشویش و تشویق به تقابل

این در حالی است که اکنون که بار سنگین این بحران بر دوش جوانان نیازمند هدایت، آرامش و راه‌حل‌های منطقی است؛ عده‌ای از سلبریتی‌ها، چه در داخل و چه در خارج از مرزها، به جای ترویج عقلانیت، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، جوانان بی‌گناه را به حضور در خیابان‌ها و تقابل با نیروهای امنیتی سوق میدهند. این تشویق، فاقد یک چشم‌انداز مشخص و راه‌حلی پایدار است؛ گویی تنها وظیفه آن‌ها دامن زدن به تشویش اذهان عمومی و کسب امتیاز شهرت از دل این آشوب است.

این نوع تحریک از سوی چهره ها، اغلب با شعارهای احساسی و غیرواقعی همراه بود و هیچ‌گونه درکی از پیامدهای امنیتی و اجتماعی اقدامات خود نشان نمیدهند. سلبریتی‌ها با استفاده از حجم بالای دنبال‌کنندگان خود، عملاً یک فضای مجازی متشنج ایجاد میکنند که مرز بین ابراز نظر و فراخوان به خشونت را از بین می برد.

نفی مسئولیت‌پذیری و کاسبی از بحران

یکی از اسف‌بارترین جنبه‌های این ماجرا، بی‌تفاوتی ظاهری این افراد نسبت به عواقب خونین اقداماتشان است. هنگامی که پای مطالبات جدی و امنیت به میان می‌آید، سکوت یا اظهارنظرهای مبهم آن‌ها، بیش از هر چیز، بوی نفع‌جویی شخصی می‌دهد. همان‌طور که در مورد برخی چهره‌ها از جمله امیرحسین قیاسی، ابوطالب حسینی، سیدجواد هاشمی و حتی فروشگاه‌های آنلاینی که ژست همراهی با معترضین گرفته‌اند، مشاهده شد، این رفتارها نه دغدغه ملی، بلکه ابزاری برای کاسبی و افزایش فالوئر تلقی می‌شود. این افراد باید بدانند که خون‌های ریخته شده، از هر دو طرف درگیری، بر دوش کسانی است که در لحظه حساس، مسیر کج فهمی را پیش روی مردم گذاشتند و آب به آسیاب دشمن ریختند.

این سلبریتی‌ها با دوگانگی رفتار می‌کنند؛ در حالی که از امکانات و بستر امنیت کشور برای کسب شهرت و ثروت بهره‌مند شده‌اند، در بزنگاه‌های حساسی چون جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، سکوت اختیار کرده و در زمان کوچکترین اعتراضات مدنی، با تحریک، به قربانی شدن جوانان دامن می‌زنند و در نهایت، پس از فروکش کردن بحران، به راحتی مسیر خود را تغییر می‌دهند و ادعای بی‌گناهی می‌کنند.

امنیت ملی شوخی نیست؛ ورود نهادهای مسئول ضروری است

سلبریتی‌ها در جامعه مدرن، دارای قدرت اجتماعی عظیمی هستند که باید با حس مسئولیت‌پذیری عمیق همراه باشد. در بزنگاه‌های حساس ملی، وظیفه آن‌ها دعوت به آرامش، تفکر و حفظ یکپارچگی ملی است، نه بهره‌برداری از آشوب برای منافع شخصی و شهرت‌طلبی. انتظار می‌رود نهادهای نظارتی و قضایی، با قاطعیت وارد عمل شده و با تعیین سازوکارهای تنبیهی شفاف، نشان دهند که نادیده گرفتن امنیت و آرامش عمومی، هرگز بدون هزینه نخواهد بود.

امنیت ملی ایران، خط قرمز و شوخی نیست. وقتی عده‌ای با استفاده از پلتفرم‌های عمومی، منافع خارجی را بر ثبات کشور ترجیح می‌دهند و خود را هم‌راستا با جریاناتی مانند ترامپ و نتانیاهو قرار می‌دهند، دیگر پای آزادی بیان در میان نیست، بلکه پای خیانت به اعتماد عمومی و امنیت کشور در میان است.

مطالبه اصلی مردم از قوه قضائیه و نهادهای مسئول در قبال چنین افرادی باید روشن باشد،  برخورد قاطع و بازدارنده. کافی است به عنوان یک اقدام انضباطی و تنبیهی، برای دو ماه تمام حساب‌های بانکی افرادی که آشکارا در مسیر برهم زنندگان امنیت حرکت کرده‌اند، مسدود شود. این اقدام ساده، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به این افراد نشان می‌دهد که خون جوانان این سرزمین و امنیت ملی ایرانیان، وسیله‌ای برای تجارت شهرت یا منافع مالی کاسب‌کارانه نیست. باید هزینه سنگینی برای عدم پایبندی به مسئولیت‌های اجتماعی و ملی تعیین شود تا الگویی برای سایرین در آینده شکل گیرد

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه