logo
جمعه 10 مهر 1405 | جمعه 02 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

هیل: ترامپ احتمالا پیروزی بر ایران را اعلام کند، اما با یک معضل روبه‌روست


هیل: ترامپ احتمالا پیروزی بر ایران را اعلام کند، اما با یک معضل روبه‌روست
رئیس‌جمهور آمریکا با وجود نارضایتی گسترده افکار عمومی از جنگ با ایران، تلاش خواهد کرد این جنگ را به‌عنوان یک «پیروزی» جلوه دهد؛ در حالی که کاخ سفید اکنون در حال مذاکره با همان حکومتی است که پیش‌تر خواستار «تسلیم بی‌قید و شرط» آن بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛روزنامه آمریکایی «هیل» در مقاله‌ای با طرح این ادعا که نشانه‌هایی از احتمال پایان درگیری میان آمریکا و ایران دیده می‌شود، گزارش داد این همان جنگی است که «دونالد ترامپ» در روز نخست مدعی شده بود در آن «پیروز» شده است.

هیل تاکید کرد که اکثر آمریکایی‌ها با این جنگ مخالف‌ و نگران‌اند پیامدهای اقتصادی و امنیتی آن زندگی‌شان را تحت تاثیر قرار دهد، اما احتمالا ترامپ در نهایت مدعی پیروزی خواهد شد و جمهوری‌خواهان نیز تلاش می‌کنند افکار عمومی آمریکا را قانع کنند که جنگ «ارزشش را داشته است.»

در این تحلیل آمده است که هیچ رئیس‌جمهوری در آمریکا به‌صراحت شکست در جنگ را نمی‌پذیرد و دولت‌ها معمولاً تلاش می‌کنند حتی در صورت ناکامی، جنگ را موفقیت جلوه دهند؛ همان‌گونه که دولت‌های مختلف آمریکا در عراق و افغانستان نیز چنین کردند.

اما هیل تاکید دارد ادعای پیروزی در برابر ایران، از بسیاری از جنگ‌های اخیر آمریکا «توخالی‌تر» به نظر می‌رسد؛ زیرا ترامپ خواستار «تسلیم بی‌قید و شرط» ایران شده بود، در حالی که چنین تسلیمی در تاریخ تنها با اشغال کامل نظامی و جنگ‌های ویرانگر جهانی حاصل شده است.

روزنامه آمریکایی در ادامه تاکید کرده است آمریکا نه وارد تهران شده، نه نظام سیاسی ایران سقوط کرده و نه مقام‌های ایرانی سند تسلیم امضا کرده‌اند.

رسانه آمریکایی این پرسش را مطرح می‌کند که اگر ادعای تیم ترامپ صحت دارد و حکومت ایران واقعاً «از هم پاشیده» و «غیرفعال» شده است، پس آمریکا اکنون دقیقاً با چه کسی مذاکره می‌کند!؟

نشریه آمریکایی سپس به یک «یادداشت یک صفحه‌ای» اشاره می‌کند که بر اساس آن، برنامه هسته‌ای ایران برخلاف ادعاهای قبلی نابود نشده و قرار است در قالب توافقی جدید ادامه پیدا کند.

هیل می‌نویسد که بر اساس این یادداشت، تحریم‌ها کاهش خواهد یافت، میلیاردها دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران آزاد می‌شود و تنگه هرمز نیز برای همه طرف‌ها باز خواهد شد.

به گزارش هیل، ترامپ جنگ را با شعار «تغییر حکومت»، «تسلیم بی‌قید و شرط» و «نابودی برنامه هسته‌ای» آغاز کرد، اما اکنون در حال مذاکره با ایران درباره ادامه برنامه هسته‌ای آن است. این در حالی است که ایران حتی برای مذاکره درباره برنامه هسته‌ای هم عجله‌ای ندارد، بلکه تاکید دارد که مذاکرات باید فعلاً بر پایان جنگ و بازگشایی تنگه هرمز تمرکز داشته باشد.

بر اساس این گزارش، ترامپ با این حال تلاش خواهد کرد این وضعیت را «برنامه از پیش طراحی‌شده» خود معرفی کند و بسیاری از سناتورها، نمایندگان، تحلیلگران تلویزیونی و چهره‌های رسانه‌ای جمهوری‌خواه نیز خواهند کوشید همین روایت را به افکار عمومی القا کنند.

این در حالی است که هیل تاکید می‌کند دفاع مداوم جمهوری‌خواهان از سیاست‌های ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری او، به اعتبار سیاسی آن‌ها آسیب جدی زده است.

به گزارش هیل، جمهوری‌خواهان در ماه‌های اخیر تلاش کرده‌اند افکار عمومی را قانع کنند که تعرفه‌ها مفید بوده، سیاست‌های اقتصادی دولت موفق بوده، برخی اصلاحیه‌های قانون اساسی آمریکا اهمیت چندانی ندارند و افزایش بدهی و کسری بودجه نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در بخش پایانی گزارش آمده است جنگ علیه ایران اکنون به «آزمونی سیاسی» برای جمهوری‌خواهان تبدیل شده است، زیرا کسانی که خود را طرفدار سیاست «اول آمریکا» و مخالف جنگ‌های خارجی معرفی می‌کردند، اکنون از جنگی حمایت می‌کنند که با همین شعارها در تضاد است.

علاوه بر این، کسانی که مدعی حمایت از کوچک‌سازی دولت آمریکا و کاهش هزینه‌ها بودند، اکنون از بودجه نظامی ۱.۵ تریلیون دلاری آمریکا برای تامین ماجراجویی‌هایی مانند جنگ علیه ایران دفاع می‌کنند.

روزنامه هیل در پایان می‌نویسد اگر همین اقدامات از سوی باراک اوباما، جو بایدن یا کامالا هریس انجام می‌شد، جمهوری‌خواهان به‌شدت واکنش نشان می‌دادند، اما اکنون تلاش می‌کنند همزمان هم از مردم و هم از ترامپ حمایت کنند؛ امری که اقدامات آن‌ها را به مشتی حرکت نمایشی و توجیهات باورناپذیر بدل کرده است.

رسانه آمریکایی در پایان با صراحت می‌نویسد: «فروش جنگ ایران به‌عنوان یک «پیروزی» به افکار عمومی آمریکا، تقریباً غیرممکن خواهد بود.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه