هر شب با قرآن/ آیا همیشه راه توبه باز است؟
بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، سوره 47. محمد آیه 18
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سوره 47. محمد آیه 18,
فَهَلْ ینظُرُونَ إِلَّا السَّاعَةَ أَن تَأْتِیهُم بَغْتَةً فَقَدْ جَآءَ أَشْرَاطُهَا فَأَنَّی لَهُمْ إِذَا جَآءَتْهُمْ ذِکرَاهُمْ
پس آیا (کفّار برای ایمان آوردن) قیامت را انتظار دارند، که ناگهان به سراغشان آید، در حالی که نشانههای آن آمده است؟ پس آنگاه که (رستاخیز) به سراغشان آید متذکر شدن آنان چه سودی برایشان خواهد داشت؟!
* «أشراط» جمع «شَرَط» به معنای نشانه و علامت است و مراد از «فقد جاء اشراطها» در این آیه، بر اساس روایتی از پیامبرصلی الله علیه وآله، بعثتِ آن بزرگوار است. (تفسیر مجمع البیان) زیرا آخرین رسول و کتاب الهی بر مردم نازل و حجّت خداوند بر مردم، کامل گشته است. پس هرگونه گناه، فساد، کفر و انکار، ظهور قیامت را نزدیک میسازد.
گرچه معمولاً کلمه «الساعة» در مورد قیامت بکار میرود ولی مانعی ندارد که مراد، زمانِ نزول قهر الهی و هلاکت مردم در همین دنیا باشد که مقدّمه عذاب قیامت است.
* ابن عباس نقل میکند که رسول اکرمصلی الله علیه وآله در حجّة الوداع در حالی که نزدیکترین افراد به آن حضرت، سلمان فارسی بود فرمود: آیا به شما خبر دهم از نشانههای قیامت؟ آنگاه فرمود: «اضاعة الصّلوات و اتّباع الشّهوات و المیل الی الاهواء و تعظیم أصحاب المال و بیع الدین بالدنیا»(تفسیر نورالثقلین) بی توجّهی به نماز و پیروی از هوسها و احترام به ثروتمندان و فروختن دین به دنیا.
,
,
,
,
,
در برخی روایات، بیش از صد علامت برای نشانههای برپایی قیامت برشمردهاند. (تفسیر برهان)
* کفّارِ سنگدل با مشاهده تمام دلائل، باز ایمان نمیآورند و منتظر سپری شدن آخرین مهلتاند. «فهل ینظرون الا السّاعة»
* برپایی قیامت و به هلاکت رسیدن کفّار، ناگهانی و غافلگیرانه است. «بغتة»
* قیامت، نشانهها و مقدّماتی دارد. «فقد جاء اشراطها»
* فکر نکنید که همیشه راه توبه باز است و مجالی برای بازگشت وجود دارد. «فانّی لهم اذا جائتهم ذکراهم»
,
,
,
,
,
انتهای پیام/ن
]
ارسال دیدگاه