logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  2. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  3. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  4. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  5. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  6. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  7. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  8. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  9. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  10. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  11. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  12. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  13. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  14. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  15. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  16. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  17. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  18. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  19. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  20. گسست میان ادعا و واقعیت

گزارش رسانه آمریکایی درباره از سرگیری صادرات نفت ایران در چارچوب توافق

گزارش رسانه آمریکایی درباره از سرگیری صادرات نفت ایران در چارچوب توافق
گزارش‌های رسانه‌ای از تصمیم دولت دونالد ترامپ برای صدور معافیت‌های تحریمی جهت ازسرگیری صادرات نفت ایران در دوران مذاکرات شصت روزه حکایت دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از نیویورک‌پست، توافق پیشِ رو میان ایالات متحده و ایران که قرار است روز جمعه با امضای یادداشت تفاهمی کلید بخورد، به تهران اجازه می‌دهد تا صادرات نفت خود را ازسر بگیرد؛ تصمیمی که می‌تواند شریان حیاتی مالی برای ایران پس از سال‌ها تحریم‌های سنگین باشد.

یک منبع آگاه در گفتگو با نیویورک‌پست مدعی شد که دولت آمریکا قصد دارد با صدور معافیت از تحریم‌ها، به ایران اجازه دهد تا فروش نفت خود را همزمان با دوره ۶۰ روزه مذاکرات که پس از مراسم امضای تفاهم‌نامه‌ها آغاز می‌شود، ازسر بگیرد.

به گفته این منبع، پیش‌بینی می‌شود این اقدام، در کنار وعده واشنگتن مبنی بر لغو محاصره بنادر ایران، نقدینگی فوری را به اقتصاد ایران تزریق کند.

همچنین روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نیز در گزارشی عنوان کرد که این توافق، حوزه‌های خدمات ضروری از جمله بانکداری، حمل‌ونقل و بیمه را که برای تسهیل فروش نفت حیاتی هستند، در بر خواهد گرفت.

در همین حال، یک مقام ارشد آمریکایی در واکنش به این گزارش‌ها مدعی شد: «این یک توافق مبتنی بر عملکرد است. ایران تنها در صورتی از مزایای این یادداشت تفاهم بهره‌مند می‌شود که به تمامی تعهدات خود از جمله عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای، خنثی‌سازی مواد غنی‌شده و عدم دخالت در آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز پایبند بماند.»

با این حال، یک مقام ارشد دیگر آمریکایی در گفتگو با خبرنگاران با رویکردی متفاوت اظهار داشت که «تخفیف تحریم‌ها» لزوماً به رفتار خاصی پیوند نخورده و مرتبط با رویکرد کلی تهران در «عملکرد متناسب‌تر» است؛ هرچند وی اذعان کرد که مسئله برنامه هسته‌ای اولویت اصلی واشنگتن در این میان است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که واشنگتن قصد دارد برای تسهیل روند مذاکرات، برخی امتیازات اولیه را به طرف ایرانی ارائه دهد.

این در حالی است که پیش‌تر مقام‌های ارشد دولت ترامپ، از جمله مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرده بودند که واشنگتن تا زمان رفع ریشه‌ای مشکلات منجر به تحریم، آن‌ها را لغو نخواهد کرد.

نیویورک‌پست در تحلیل خود آورده است که راهکار «معافیت از تحریم»، ترفندی برای دولت ترامپ است تا بدون نقض وعده‌های علنی خود به افکار عمومی آمریکا مبنی بر عدم لغو تحریم‌ها، عملاً دست به کاهش فشارها بر ایران بزند و به صورت فنی، ساختار تحریم‌ها را حفظ اما در عمل آن‌ها را تعلیق نماید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه