logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

گودرزی در گفتگو با دانا:

«کودک ۶۰ ساله» خودروسازی ایران هنوز روی پای خود نمی‌ایستد/ مردم با ۸ برابر قیمت جهانی خودرو می‌خرند

«کودک ۶۰ ساله» خودروسازی ایران هنوز روی پای خود نمی‌ایستد/ مردم با ۸ برابر قیمت جهانی خودرو می‌خرند
یک کارشناس اقتصادی، با انتقاد از حمایت‌های بی‌نتیجه از صنعت خودروسازی کشور، گفت: «خودروسازی ایران با وجود حمایت‌های بی‌دریغ، همچون یک کودک ۶۰ ساله است که با هر نسیمی بیم سقوط دارد و صنعت خودروسازی قادر به صادرات حتی به کشورهای عقب‌مانده جهان هم نیست.»

مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌گو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه‌دانا با انتقاد از حمایت‌های بی‌نتیجه از صنعت خودروسازی کشور، گفت: «خودروسازی ایران با وجود حمایت‌های بی‌دریغ، همچون یک کودک ۶۰ ساله است که با هر نسیمی بیم سقوط دارد. مردم با ۸ برابر قیمت جهانی خودرو می‌خرند و صنعت خودروسازی قادر به صادرات حتی به کشورهای عقب‌مانده جهان هم نیست.» وی تأکید کرد که بستن مرزها و حمایت‌های ناشیانه، نه تنها این صنعت را عقب نگه داشته، بلکه منابع ملی را نیز به باد داده است.

وی با اشاره به وضعیت اسفبار صنعت خودروسازی ایران، گفت: «بخاطر حمایت‌های کور، کودک ۶۰ ساله خودروسازی ایران هنوز قادر نیست روی پای خودش بایستد و با هر نسیمی، بیم سقوط دارد.»

وی افزود: «خودروسازان ما با وجود حمایت‌های بی‌دریغ، قادر به صادرات خودرو به کشورهای عقب‌مانده جهان هم نیستند و با یک هشتم قیمتی که به مردم ما فروخته می‌شوند، در بازارهای جهانی مشتری ندارند. فروش داخل بدون شک به زور بستن مرزها و قطع ارتباط با جهان شکل گرفته است.»

مردم با ۸ برابر قیمت جهانی خودرو می‌خرند

گودرزی با اشاره به حقوق مسلم مردم در داشتن خودروی مناسب، تصریح کرد: «مردم حق دارند خودرو مناسب با قیمت مناسب سوار شوند و این حق ارثیه پدری نیست که بشود آن را تعارف کرد یا نادیده گرفت.»

وی ادامه داد: «حمایت‌های ناشیانه از صنعت خودرو و بستن مرزها هم باعث عقب‌ماندن این صنعت شد، هم باعث دود شدن منابع ملی ما شد و هم باعث شد تا ۸ برابر بیشتر سرمایه‌هایی که ما بشدت به آنها نیاز داریم، صرف خرید خودرو شود.»

بر اساس آمارهای منتشر شده، قیمت خودروهای داخلی در ایران بین ۵ تا ۸ برابر قیمت جهانی مشابه خود است. این در حالی است که کیفیت خودروهای داخلی نه تنها با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد، بلکه از بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز پایین‌تر است.

خودروی نامرغوب، قیمت نجومی

کارشناسان معتقدند ادامه این روند، نه تنها به جیب مردم فشار می‌آورد، بلکه منابع ارزی کشور را نیز به هدر می‌دهد. واردات خودروهای باکیفیت و ارزان‌تر می‌تواند هم به بهبود کیفیت خودروهای داخلی کمک کند و هم فشار بر سفره مردم را کاهش دهد.

به گزارش راه دانا؛ گودرزی در این گفت‌گو با نقد حمایت‌های بی‌نتیجه از صنعت خودروسازی، تأکید کرد که این صنعت با وجود دهه‌ها حمایت، همچنان ناتوان از رقابت در بازارهای جهانی است. وی با اشاره به قیمت‌های نجومی خودرو در ایران و کیفیت پایین آن، خواستار بازنگری اساسی در سیاست‌های حمایتی و باز کردن مرزها برای ورود خودروهای باکیفیت شد. به گفته گودرزی، ادامه این روند نه تنها به نفع صنعت خودروسازی نیست، بلکه به اقتصاد کشور و سفره مردم نیز آسیب می‌زند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه