logo
دوشنبه 13 مهر 1405 | دوشنبه 05 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. «لباس شخصی»؛ تاریخ‌نگاری هالیوودی از پرونده جاسوسی حزب توده
  2. سفره پرزرق‌وبرق استیج؛ سهم نخبگان «هیچ»، سهم گیشه «همه چیز»
  3. آمریکا به زودی مجبور به خروج از منطقه خواهد بود/ اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به نفع کل منطقه است
  4. هر روز مقاومت ایران در جنگ نامتقارن یک پیروزی است/ ایران منطق برد-برد را به آمریکا تحمیل کرده است
  5. نظارت مجلس باید به نتیجه عملی برسد/ حفظ مدیران ناکارآمد به ضرر مردم است
  6. گیشه ۹۴ میلیاردی پاییز بدون فیلم جدید؛ یکه‌تازی کمدی «خانوم والده» در سینماها
  7. بازگشت جنجالی؛ چرا بازگشت چهره های خارج نشین به وطن لرزه بر اندام معاندین می‌اندازد؟
  8. سرمایه‌گذار را بین زمین و آسمان رها نکنید!/ ۷ همت مطالبات آزادراهی وصول نشده؛ چطور انتظار سرمایه‌گذاری جدید دارید؟
  9. دانشگاه محل زایش روحیه استقلال طلبی ملت است/ دانشجوی بیدار مانع جولان جریان های رادیکال در دانشگاه است
  10. خروج آمریکا از عراق؛ پایان کابوس ۲۳ ساله ملت عراق/ عهد مقاومت جواب داد
  11. ترامپ به‌دنبال پیش‌خور کردن پیروزی‌های به‌دست‌نیامده است/ باید با هوشمندی، درایت و حکمت کشور را مدیریت کنیم
  12. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  13. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  14. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  15. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  16. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  17. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  18. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  19. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  20. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه

حال خوب همسرتان را دست کم نگیرید؛ اینطور استرس شما را کم می‌کند

حال خوب همسرتان را دست کم نگیرید؛ اینطور استرس شما را کم می‌کند
وقتی شریک زندگی فرد نسبت به معمول، احساس شادی بیشتری داشته باشد، میزان هورمون استرس در خود آن فرد هم کاهش می‌یابد، حتی اگر خود او خیلی انسان شادی نباشد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک مطالعه جدید که در مجله «روانشناسی و غدد درون‌ریز» (Psychoneuroendocrinology‌) منتشر شد، نشان داده است که حال خوب شریک زندگی شما می‌تواند باعث شود که شما هم بیشتر احساس خوشحالی کنید.

محققان داده‌های ۳۲۱ زوج در آلمان و کانادا را تحلیل کردند و دریافتند وقتی شریک زندگی فرد نسبت به معمول، احساس شادی بیشتری داشته باشد، میزان کورتیزول (هورمون استرس) در خود آن فرد هم کاهش می‌یابد، حتی اگر خود او خیلی انسان شادی نباشد. این اثر در میان بزرگسالان مسن‌تر که سطح بالاتری از رضایت از رابطه را گزارش کرده بودند، برجسته‌تر هم بود.

این اثر لزوما در شرایط معکوس صدق نمی‌کرد؛ یعنی بین حال بد یک فرد و میزان کورتیزول شریک زندگی او هیچ ارتباطی مشاهده نشد. از طرفی، شرکت‌کنندگان در این پژوهش هم زوج‌های جوان و تازه‌ وارد رابطه‌شده نبودند، بلکه سنشان بین ۵۶ تا ۸۷ سال و میانگین طول مدت رابطه‌شان ۴۳.۹۷ سال بود.

به همین دلیل تومیکو یوندا، استادیار روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا، معتقد است این یافته‌ها نشان می‌دهند زوج‌های مسن‌تر در روابط بلندمدت و متعهدانه، روش‌هایی پیدا می‌کنند تا یکدیگر را از تاثیر احساسات منفی محافظت کنند.

این موضوع اهمیت دارد، زیرا افزایش سن می‌تواند باعث شود افراد در تنظیم حالت روحی خود مشکل بیشتری داشته باشند. پس از یک رویداد استرس‌زا برای بزرگسالان مسن‌تر، کورتیزول تمایل دارد برای مدت طولانی‌تری بالا بماند و مغز هم با افزایش سن، در سازگاری با استرس‌ها بیشتر مشکل پیدا می‌کند. وقتی بیماری‌های جسمانی مزمن، کاهش تحرک و انزوای اجتماعی هم به این موارد اضافه شود، می‌توانند تجربه‌ای ناخوشایند را رقم بزنند.

این نتایج بر اهمیت تلاش برای حفظ روحیه خوب در کنار همسر تاکید دارند، زیرا می‌تواند به‌عنوان یک سپر روانی در برابر استرس‌های مربوط به پیری عمل کند. به گفته یوندا، «داشتن احساسات مثبت در کنار شریک زندگی می‌تواند به‌عنوان یک منبع حمایتی اجتماعی به فرد کمک کند».

این اولین بار نیست که علم به مزیت‌های یک شریک زندگی شاد برای سلامتی تاکید می‌کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ هم نشان داد افرادی که همسران شاد دارندــ فارغ از اینکه خودشان چقدر شادندــ بیشتر احتمال دارد وضعیت سلامتی بهتری در طول زمان گزارش دهند. یک پروژه تحقیقاتی ۸۵ ساله در دانشگاه هاروارد نیز به این نتیجه رسید که ازدواج‌های شاد کلید زندگی‌های طولانی و سالم‌اند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه