رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی عنوان کرد؛

دوره جدید، مأموریت جدید؛ اتحادیه به‌دنبال انسجام، شفافیت و مطالبه‌گری مؤثر

دوره جدید، مأموریت جدید؛ اتحادیه به‌دنبال انسجام، شفافیت و مطالبه‌گری مؤثر
در نقطه عطفی از فعالیت‌های قرآنی کشور، اتحادیه با ترسیم مأموریت‌هایی نو، مسیر تحول‌گرایانه خود را آغاز کرد. این دوره مدیریتی با تمرکز ویژه بر انسجام‌بخشی به فعالیت‌های جزیره‌ای و شفافیت در مواضع، تلاش دارد تا با احیای نقش ذاتی “مطالبه‌گری، شکاف میان نهادهای اجرایی و مؤسسات مردمی را پرکند.

امیرحجت مرادی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کشور در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با اشاره  نقشه راه و تحول ساختاری و اولویت‌های راهبردی در دوره جدید این اتحادیه عنوان کرد: در آستانه شروع فعالیت‌های دوره جدید، اتحادیه با رویکردی متفاوت به دنبال اصلاح ساختارها و ایجاد هم‌افزایی حداکثری در بدنه مؤسسات قرآنی کشور است. 

 وی بازبینی آیین نامه ها را به عنوان اولین گام در آغاز دور جدید مطرح و افزود: هر دوره جدیدی نیازمند آسیب‌شناسیِ دوره‌های گذشته است. ما در این مرحله، اولویت نخست خود را بازبینی آیین‌نامه‌های داخلی قرار داده‌ایم. هدف از این بازبینی، زمینه‌سازی برای تشکیل کمیته‌های تخصصی است؛ چرا که معتقدیم ساختارهای کلی‌نگر دیگر پاسخگوی نیازهای پیچیده امروز نیستند. این موضوع، دستور کار اصلی جلسه آتی هیئت‌مدیره است تا بتوانیم با یک ساختار چابک‌تر و تخصصی‌تر، برنامه‌های عملیاتی خود را پیش ببریم.

مرادی خاطرنشان کرد: ما در این دوره، بررسی ویژگی‌ها و شاخص‌های مدیران عملی را به‌طور جدی دنبال می‌کنیم. ما صرفاً به دنبال انتخاب افراد نیستیم، بلکه به دنبال جذب برنامه‌ها هستیم. فراخوانی که اعلام کردیم، بر همین مبناست که هیئت‌مدیره در حال حاضر مشغول تدوین شاخص‌های دقیقِ ارزیابی است. مدیرانی که در این دوره همراه ما خواهند بود، باید بر اساس این برنامه‌های مبتنی بر شاخص، مورد ارزیابی قرار بگیرند تا خروجی کار، ملموس و قابل‌اندازه‌گیری باشد.

وی افزود: متأسفانه یکی از نقاط ضعف ما در گذشته، فقدان انسجام میان بخش‌های مختلف بوده است. سامان‌دهی نمایندگان ما در شوراهای توسعه و کمیسیون‌های تخصصی، بخشی از برنامه ما برای پر کردن این خلأ است.  در مورد «ستاد حفظ» نیز باید بگویم این موضوع برای ما یک مسئله راهبردی است. در حال حاضر، میان مؤسساتی که در حوزه‌های تخصصی فعالیت می‌کنند از حفظ و تدبر گرفته تا قرائت هم‌افزایی مؤثری وجود ندارد. همه جزیره‌ای عمل می‌کنند؛ در حالی که تشکیل کمیسیون‌های تخصصی می‌تواند این پراکندگی را به هم‌افزایی تبدیل کند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت تصریح کرد: برنامه ما این است که «جبهه فعالان قرآنی حفظ» که ابلاغیه ستاد حفظ است را به یک محور عملیاتی تبدیل کنیم. این جبهه صرفاً یک ساختار اداری نیست؛ هدف ما این است که تمام ظرفیت‌های این حوزه، اعم از مدیران مؤسسات، مربیانِ دغدغه‌مند و حافظان قرآنی را به میدان بیاوریم. این‌ها سرمایه‌های انسانی ما هستند و اگر بتوانیم از طریق این کمیسیون‌ها آن‌ها را در کنار هم قرار دهیم، بخش بزرگی از مشکلات حوزه حفظ حل خواهد شد.

وی افزود: سیاست کلی ما در این دوره، در دو محور انقلابی و بنیادین خلاصه می‌شود، نخست مطالبه‌گری و خدمت‌رسانی؛ ما وظیفه ذاتی خود می‌دانیم که صدای مؤسسات قرآنی باشیم و با هماهنگی دقیق با دستگاه‌های ذی‌ربط، موانع اجرایی را از سر راه مؤسسات برداریم و سپس عبور از حواشی؛ ما از تجربیات دوره گذشته درس گرفته‌ایم. اگر ابهام یا چالشی در کار باشد، با صراحت تمام موضع‌گیری خواهیم کرد. همان‌طور که اخیراً در ابلاغیه‌های اخیرمان نشان دادیم، خط قرمز ما توسعه ذی‌نفعان است و اجازه نمی‌دهیم هیچ حاشیه‌ای باعث اخلال در اهداف عمومی اتحادیه و زحمات جامعه قرآنی شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه