مدیرکل اوقاف و امور خیریه اعلام کرد:

ثبت ١۴ وقف جدید به ارزش ٢۵٠ میلیارد تومان در قم

ثبت ١۴ وقف جدید به ارزش ٢۵٠ میلیارد تومان در قم
به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ۱۴ وقف جدید به مساحت بیش از ۴ هزار متر مربع و ارزش تقریبی ۲۵۰ میلیارد تومان از ابتدای امسال ثبت شده و اوقاف قم در دو طرح بیابان‌زدایی به منظور مقابله با گردوغبار و ایجاد اردوگاه دانش‌آموزی و دانشجویی در کنار امامزاده باوره فردوی قم مشارکت خواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام عباس اسکندری به مناسبت هفته وقف، اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) اولین واقف در اسلام بود و امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در تداوم این سنت نبوی گام برداشت و چاه‌های زیادی را حفر و وقف کرد. امام حسن مجتبی(ع) نیز از درآمد موقوفاتی که داشتند مهمانسرا برای اطعام نیازمندان ایجاد کرده بودند.

وی با تأکید بر اینکه مزایای وقف برای همگان است و اختصاص به طبقه خاصی از اجتماع ندارد، گفت: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، دانشگاه‌ها، پل‌ها و جاده‌های بسیاری از ظرفیت وقف ایجاد شده و همه افراد جامعه بدون هیچ‌گونه منتی استفاده می‌کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه وقف در خدمت تمام افراد جامعه است، گفت: همگان می‌توانند واقف باشند و تحت عنوان وقف مشارکتی در این سنت خیر و پسندیده مشارکت کنند.

اسکندری در ادامه بر لزوم وقف در حوزه‌های مورد نیاز جامعه تأکید کرد و گفت: ما اگر بخواهیم همچنان در موضوع وقف و موقوفات کار را به صورت سنتی دنبال کنیم به جایی نخواهیم رسید، ما باید نیاز جامعه را بدانیم، زمانی ایجاد آب‌انبار در اولویت بود اما امروز کاربری سابق را ندارد و به همین دلیل باید وقف‌های جدید بر توسعه علم و فناوری و تعمیق ایمان متمرکز شود.
وی همچنین به عملکرد اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم اشاره کرد و گفت: در این زمینه قدم‌های خوبی با کمک مردم برداشتیم و اقداماتی در حوزه سرمایه‌گذاری انجام شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به طرح‌های در دست اقدام اوقاف قم، گفت: ما برای مقابله با بیابان‌زایی اعلام آمادگی کردیم و قرار است اوقاف قم در دو هزار هکتار از اراضی اطراف قم، سرمایه‌گذاری کرده و درختکاری کند و برای مقابله با ریزگردها به میدان بیاید.
اسکندری ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر مردم سه استان قم و اصفهان و اراک متأثر از ریزگردهای اطراف شهر هستند و این کار بزرگ را در همین امسال فاز به فاز جلو خواهیم برد.

وی تصریح کرد: همچنین اراضی وقفی فردو در استان قم میزبان یکی از بزرگترین طرح‌های عام‌المنفعه آموزشی خواهد شد؛ اردوگاه دانش‌آموزی و دانشجویی با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه در محدوده امامزاده باوره احداث می‌شود تا از ظرفیت نهاد وقف برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی، فرهنگی و تفریحی دانش‌آموزان بهره‌برداری شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: بخشی از اراضی وقفی به مساحت حدود ۲۵ تا ۳۰ هکتار از مجموع ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار اوقاف، به احداث اردوگاه دانش‌آموزی اختصاص یابد.
اسکندری ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۲۹ هزار مترمربع اراضی وقفی در اختیار ادارات، ۴۳ هزار مترمربع در حوزه بهداشت و درمان در قالب ۲۳ رقبه و بیش از ۶۰ هزار مترمربع فضای آموزشی در قالب ۱۲۳ رقبه در استان به مردم خدمات‌رسانی می‌کنند.

خبرنگار عباس اصفهانیان

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه