logo
یک‌شنبه 26 مهر 1405 | یکشنبه 18 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  2. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  3. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  4. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  5. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  6. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  7. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  8. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  9. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  10. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  11. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  12. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  13. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  14. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟
  15. آمریکا با وارونه‌نمایی واقعیت‌ها به دنبال پیروزی در جنگ روایت‌ها است
  16. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  17. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  18. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  19. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  20. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟

برخی اعدام‌ها مبنای شرعی ندارند؟

برخی اعدام‌ها مبنای شرعی ندارند؟
معاون حقوقی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که «پیش‌بینی اعدام برای خیلی از جرائم مرتبط با مواد مخدر شاید خیلی مبنای شرعی نداشته باشد». چندی پیش نیز محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، اعلام کرد که می‌توان تا ۸۰ درصد اعدام‌ها در ایران را با یک تغییر قانونی، کم کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خبرآنلاین، دکتر حسین میرمحمدصادقی معاون حقوقی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید: از اول انقلاب همه راهکارها را برای مجازات قاچاقچیان مواد مخدر تجربه کردیم؛ از راهکارهایی مثل اعزام به جزیره که خیلی سنگین نباشد تا اعدام‌های خیلی سنگین برای قاچاق مواد مخدر.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

وی می‌افزاید: باید پرسید اعدام در قضیه مواد مخدر اولا شرعی است و ثانیا بازدارنده بوده است یا نه؟ در مورد بازدارنده بودن، خودمان شاهد بودیم که نبوده است. گاه افراد بسیار زیادی یا اعدام شدند و یا در لیست اعدامی‌ها بوده‌اند اما عملا از تعداد مواد مخدر، قاچاق و مصرف مواد مخدر کم نشده است. بنابراین از این‌ جهت موفق نبوده است.

,

معاون حقوقی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه می‌دهد: نکته دیگر اینکه ما از چه بابی مجازات اعدام را برای مواد مخدر در نظر می‌گیریم؟ اصطلاحا می‌گویند هر تعزیر باید دون من الحد باشد. بالاترین حد، اعدام است بنابراین ما چطور می‌توانیم کسی را برای 5 گرم هروئین یا هر چیزی که دارد، اعدام کنیم؟ اگر حد است، تحت چه عنوانی حد است؟ اگر هم حد نیست و تعزیر است، پس تعزیر نمی‌تواند اعدام باشد. تعزیر باید کمتر از اعدام باشد. بنابراین به نظر من این خود پیش‌بینی اعدام برای خیلی از جرائم مرتبط با مواد مخدر شاید خیلی مبنای شرعی نداشته باشد.

,

او اظهار می‌کند: اصل اینکه ما در شرع اعدام داریم، درست است اما درباره اعدام برای مواد مخدر تفسیرهایی می‌کنند؛ مثلا می‌گویند که این از مصادیق افساد فی‌الارض است که ما راجع به خود آن‌ هم بحث داریم که آیا افساد فی‌الارض چیزی غیر از محاربه است؟ تفسیرش واقعا چیست؟

,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه