logo
سه‌شنبه 28 مهر 1405 | سه‌شنبه 20 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز متوقف شدند
  2. بیرق بیداری؛ صدای پای آزادی از کوچه‌پس‌کوچه‌های تبریز
  3. بازی با نام‌های جنجالی برای داغ کردن آنتن دیجیتال؟/ از ادعای شکایت چهره‌های سیاسی تا تکذیب صریح ثابتی
  4. چگونه کنترل تنگه هرمز به سلاح قدرتمند ایران تبدیل شد؟/ "مادر بمب ها" تهدید یا مانور رسانه ای!
  5. دولت فرانسه در مهار اعتراضات دانش‌آموزی ناکام مانده است/ برخورد خشونت‌آمیز پلیس به تشدید اعتراضات دامن زد
  6. زنگ خطر عفونت‌های تنفسی در مدارس؛ آنفلوآنزا در آستانه اوج‌گیری؟
  7. با بیش از ۴۰ شناور متخلف برخورد شد
  8. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  9. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  10. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  11. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  12. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  13. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  14. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  15. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  16. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  17. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  18. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  19. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  20. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد

بقایی در نشست خبری:

دغدغه ما ایران است؛ چه از طریق دیپلماسی و چه از طریق دفاع

دغدغه ما ایران است؛ چه از طریق دیپلماسی و چه از طریق دفاع
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دیپلماسی بخشی از دفاع است؛ نباید میان میدان مبارزه و دیپلماسی تفکیک قائل شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در ابتدای نشست خبری خود با گرامیداشت یاد دو بانوی شهید، خانم افتخاری و خانم عقیلا، اظهار کرد: مادرکشی و خواهرکشی، بدترین جنایت در حق یک جامعه و یک کشور است. خانم دکتر افتخاری و خانم عقیلا از بانوان فعال سیستان و بلوچستان بودند؛ انسان‌هایی که زندگی خود را وقف پیشرفت جامعه کرده بودند. شهادت این دو بانو را به همه مردم ایران تسلیت عرض می‌کنم.

وی در ادامه، درباره تحولات حوزه دیپلماسی گفت: هم‌زمان با اینکه شاهد تنش‌ها در منطقه هستیم، لازم است به‌عنوان یک مسئولیت اخلاقی و همچنین وظیفه حقوقی، از جنایاتی که در فلسطین اشغالی در جریان است، یاد کنیم. نسل‌کشی در غزه متوقف نشده است و متأسفانه رژیم صهیونیستی از حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی برخوردار است.

دیپلماسی بخشی از دفاع است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره پیمان‌شکنی آمریکا، اصرار بر مذاکره و مسیر وزارت امور خارجه برای خاتمه جنگ، اظهار کرد: ما بر چیزی جز تأمین منافع ملی ایران اصرار نداریم. دغدغه ما ایران است؛ چه از طریق دیپلماسی و چه از طریق دفاع.

وی افزود: در رابطه با آمریکا، سابقه پیمان‌شکنی این کشور روشن است. آن‌ها مدام عهد خود را نقض کرده‌اند، اما ما به‌عنوان دستگاه دیپلماسی مجاز نیستیم صرفاً به دلیل تجربه‌های تلخ گذشته، از مسئولیت خود کوتاهی کنیم.

بقایی با تأکید بر نقش دیپلماسی در کنار دفاع تصریح کرد: در این مفهوم، دیپلماسی بخشی از دفاع است و نباید میان میدان مبارزه و میدان دیپلماسی تفکیک قائل شد.

وی ادامه داد: اگر در پیشبرد دیپلماسی تعلل کنیم، خواهند گفت که شما جدی نبودید و جنگ را انتخاب کردید. اگر حتی کمترین احتمال را بدهیم که از طریق دیپلماسی می‌توان مانع تشدید تنش‌ها شد، اقدام خواهیم کرد.

بقائی در مورد سفر لاوروف به ایران و محورهای مورد گفتگو، گفت: ما از مواضع اصولی مان عدول نکردیم چرا که در راستای منافع ملی ایران است. این سفر در چارچوب رایزنی های مستمر بین دو کشور است. تصویب موافتنانه مشارکت راهبردی طیف گسترده ای از موضوعات را پوشش می دهد. در جریان دیدار تمرکز ما روی همه موضوعاتی است که در راستای تامین منافع دوکشور قرار دارد. موضواعت منطقه ای وبین المللی و بحث هسته ای هم بعنوان یکی از موضوعات در این ملاقات مطرح‌شد. ما وارد مذاکره با طرف امریکایی نشدیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه