معاون اجتماعی دادگستری ایلام:
تشکیل پلیس قضایی گامی در جهت خدمات مطلوب تر قضایی به مردم است
معاون اجتماعی دادگستری ایلام گفت: تشکیل پلیس قضایی گامی در جهت خدمات مطلوب تر قضایی به مردم است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا "جعفر داراب خانی"، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ایلام، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایلام بیداراظهار کرد: در اصل 156 قانون اساسی وظائف و ماموریتهای قوه قضائیه مشخص گردیده است به استناد اصل یادشده قوه قضائیه ، قوهای است مستقل که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت است و عهدهدار 5 طبقه احصاء شده است تظلم خواهی ، گسترش عدل ، آزادیهای مشروع ، کشف جرم، تعقیب ومجازات مجرمین و پیشگیری از وقوع جرم ، از مهمترین وظایف این دستگاه است در اصل 158 قانون اساسی تهیه لوایح متناسب قضایی نیز از وظایف این دستگاه ذکر شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ایلام بیدار,وی اظهار کرد: همچنان که در اصل 156 ذکر شده، پیشگیری، کشف ،تعقیب ، تحقیق ، صدور آراء متناسب و اجرای احکام از وظایف این دستگاه مستقل است طبیعتاً برای این اقدامات نیروی متخصص و امکانات کافی نیاز است تا یکی از مهمترین امورات جامعه که امنیت است توسط این دستگاه با همکاری سایر نهادها برآورده گردد. کشف جرم ، تعقیب ، تحقیق ، ابلاغ اوراق قضایی و اجرای تصمیمات قضایی امری فنی و پیچیده است ، انجام همه این امور راساً توسط قضات امری محال و غیرممکن است.
,معاون دادگستری ایلام با اشاره به اینکه در گذشته دو اتفاق ناگوار برای عدم تحقق برخی از سیاستها اتفاق افتاد گفت : حذف دادسرا و پلیس قضایی باعث خدشه دارشدن روند تحقیقات در پروندها گردید که خوشبختانه با تدبیر مسئولان، دادسراها احیاء شد و با حضور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی لاریجانی تاکید بر احیاء پلیس قضایی برای تخصصی شدن امورات شد،که متاسفانه لایحه تنظیمی از سوی معظم له در خصوص پلیس قضایی در دولت قبل بایگانی شد.
,داراب خانی با اشاره به فنی و تخصصی بودن اقدامات تعقیب، تحقیق و اجرای تصمیمات قضایی افزود، جمع آوری ادله، بازجویی از طرفین پرونده، اخذنظر کارشناس و مطلعین، جمع آوری اطلاعات اهالی محل حاضر و ناظر بر ارتکاب جرائم، جلب افراد، تفتیش اماکن، تنظیم صورت جلسات و نحوه تحقق که مؤثر در اتخاذ تصمیم قضایی باشد، بیانگر نقش و اهمیت حضور پلیس تخصصی با داشتن تحصیلات و آگاهی های حقوقی و قضایی و فنی است همچنین شرائط انتخاب اعضای پلیس قضایی و نظارت عالیه دستگاه قضایی و خروج آنان از انجام سایر اقدامات انتظامی و امنیتی ایجادگر فضای مناسب برای اقدامات تخصصی و فنی توسط پلیس قضایی برای اتخاذ تصمیمات عادلانه توسط قضات است.
,وی گفت: کثرت پرونده ها، وقوع جرائم نوظهور، مأموریت های متنوع نیروی انتظامی و جابجایی محلخدمت نیروهای انتظامی براساس تصمیمات مدیریتی،ضرورت بیش از بیشتشکیل پلیس قضایی را هویدا کند.
,این مسئول ادامه داد: ضابطین بخشی از عدالت کیفری هستند که با پرونده های اتهامی درگیرند. با تشکیل پلیس قضایی یکی از مأموریتهای پر حجم که بر عهده نیروی انتظامی است به پلیس قضایی محول و پلیس های اداری و تأمینی نیروی انتظامی فرصت خدمات بیشتری برای خدمات رسانی به مردم و پیشگیری از جرائم پیدا می کنند وی افزود: از آنجائیکه تحقیقات از وظائف ذاتی قضات است، بنابراین پلیس آموزش دیده و تخصصی بهترین نائب برای انجام این امر مهم است. از طرف دیگر این حق مسلم قوه قضائیه است که برای تحقق سیاست های پیش بینی شده در قانون اساسی و قوانین عادی از نیروهای ماهر و تحت آموزش و نظارت خوش بهره مند باشد داراب خانی افزود قطعاً تصویب این لایحه با مساعدت نمایندگان محترم که اخیراً از سوی سیاست محترم قوه قضائیه به مجلس ارسال گردیده، گامی در جهت خدمات مطلوب تر قضایی به مردم و زمینه بهتر وصحیح اجرا شدن قانون است با تشکیل این پلیس مدیریت پروندها درون سازمانی می شوند.تشکیل این پلیس تخصصی اقدامی اساسی در جهت هماهنگی بیشتر با روح حقوق بشر و حقوق بین الملل کیفری است چرا که با حضور افراد مجرب،آموزش دید،که اختصاصاً در مقام ضابط دستورات قضایی را اجرائی نمایند و با نظارت و آموزش مقامات قضائی، ایجادگر تامین بیشتر حقوق اصحاب پرونده بوده و ازاطاله در رسیدگی جلوگیری می نماید.
,داراب خانی گفت: اثر بخشی عدالت زمانی نمود بیشتری پیدا می کند که سریع و دقیق باشد قطعاً با حضور پلیس قضایی این مهم محقق شود ایشان با اشاره به اینکه سابقاً و در سال 1386 لایحه در این خصوص به مجلس ارسال اما متاسفانه نمایندگان محترم با این استدلال که تشکیل این پلیس تضاد و تبانی با ماده129 دارد آن را رد نمودند گفت خوشبختانه در ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه به قوه قضائیه تکلیف شده تا لایحه راجع به احیای این نهاد را تهیه و تدوین و از طریق دولت به مجلس ارسال کند.وی در پایان گفت خوشبختانه با تدبیر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با افزایش اختیارات ریاست محترم قوه قضائیه پیش بینی شده که چنانچه در یک فرایند زمانی خاص دولت راجع به لوایح قضایی ارسالی از سوی قوه قضائیه تعیین تکلیف نکند ریاست محترم قوه قضاییه راساً لایحه را برای تصویب مجلس تقدیم کند که احتمالاً این لایحه اخیر که ارسال گردید با استفاده از اختیار یاد شده باشد وی با اشاره به اینکه پلیس، نیروهای نظامی و انتظامی عامل نظم و امنیت جامعه هستند،گفت ماموریت این پلیس قاعدتاً به بعد از اتفاق جرم است که در فرایند رسیدگی یاری گر همکاران قضایی خواهد و قطعاً خیر و منفعت ان به اعضای جامعه بر می گردد و از طرفی دیگر با برداشتن این خدمت سنگین از دوش نیروی انتظامی و محول ان به پلیس قضایی،نیروی انتظامی با برنامه ریزی ومداقه بیشتر فرصت اقدامات سازنده تری در سایر زمینه ها برایش فراهم می شود.
,,
انتهای پیام/ش
,,
]
ارسال دیدگاه