logo
پنج‌شنبه 23 مهر 1405 | پنجشنبه 15 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

علی خرم: با آمریکا صمیمی شده‌ایم!

علی خرم: با آمریکا صمیمی شده‌ایم!
با توجه به خوانش مواضع طرفداران داخلی مذاکره با آمریکا و رؤیت انرژی بیش ‌از اندازه‌ای که صرف این مسئله می‌شود؛ به نظر می‌رسد تلاش عده‌ای برای تشویق مذاکره با آمریکا، اهدافی غیر از مسائل اعلامی (از قبیل رفع تحریم‌ها و تنش‌زدایی!) نیز دارد و بیشتر نوعی «کرنش هژمونیک» و اعلام عضویت خودخوان این عده در دهکده جهانی به کدخداگری آمریکا مد نظر است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از فارس، علی خرم، دیپلمات سابق و از چهره‌های نزدیک به دولت به تازگی در بخشی از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه ظریف و کری خواستند (در مذاکرات اخیر)! بگویند درصدد رفع اختلافات هستند، گفت: نوع مذاکرات دستگاه دیپلماسی نشان می‌دهد که روابط ایران و آمریکا وارد فاز جدیدی می‌شود که در آن رسمیت روابط کمتر و «صمیمیت»! دو طرف بیشتر می‌شود.

وی تصریح کرده است: ایران و آمریکا تمایل دارند با برداشتن مرزهای رسمی در روابط‌شان٬ مشکلات دوجانبه خود را بیشتر از طرق غیر رسمی حل‌وفصل کنند.

به گزارش فارس، چند ماه پیش و قبل از خرّم نیز یکی از مشاوران رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرده بود که «مقامات کشورهای غربی اکنون می‌گویند چگونه به ایران کمک کنیم»!

همچنین مدتی پس از صحبت‌های اشاره شده از خرّم، روزنامه آرمان‌امروز یادداشتی را با عنوان «ظریف و صمیمیت دیپلماتیک»! نوشته داوود هرمیداس باوند، منتشر کرد که در آن پیاده‌روی ظریف با وزیر خارجه آمریکا «صمیمی» توصیف شده و نویسنده همچنین گفته بود:

«می‌توان درباره اینکه این صمیمیت‌ها تا چه اندازه می‌تواند در حل و فصل مسائل دیپلماتیک کارگشا باشند، گمانه‌هایی مطرح کرد... روابط ایشان(ظریف) با جان کری - با توجه به آشنایی‌اش با خصوصیات اخلاقی آمریکایی‌ها- می‌تواند بسیار صمیمانه‌تر و دوستانه‌تر هم باشد»!

این قبیل صحبت‌ها متأسفانه از سر محاسبه غلط و ابراز خوشبینی صریح عده‌ای نسبت به آمریکا نشأت می‌گیرد.

خوشبینی و اظهار مسرّتی از یک پیاده‌روی کوتاه! و از یک‌ونیم سال مذاکره که البته هنوز معلوم نیست چه خیرات و برکاتی برای ایران و مردم ایران غیر از تحریم‌های بیشتر، زبان‌گشایی‌های متجاوزانه و ابراز اینکه «همه گزینه‌ها روی میز است»! داشته است؟!

البته چهره‌های طرفدار مذاکره، در مقاطعی نسبت به این بی‌دستاوردی نیز اظهار نظر کرده‌اند...

علی خرّم، زمانی طی یک یادداشت در نشریه صدا نوشته بود: ظرف ۱۰ ماه آثار موفقیت‌های سیاست‌های خارجی در اقتصاد، صنعت و اوضاع اجتماعی پدید آمد و اگرچه با «اعمال نفوذ برخی تفکرات» دامنه این موفقیت‌ها نتوانست وسعت یابد!

این چهره نزدیک به دولت همچنین در یادداشت دیگری در همین نشریه خواستار «کمی تدبیر و البته پایین آمدن از مواضع سفت و سخت از سوی طرفین»! شده بود و اخیراً نیز مجدداً همین درخواست را با الفاظ «انعطاف حداکثری... مد نظر همه طرفین باشد»! در سرمقاله روزنامه شرق تکرار کرده است.

و هم او بود که زمان دیگری در روزنامه آرمان‌امروز از این نوشت که در صورتی که ایران و آمریکا به توافق نرسند «تروریسم» گسترش خواهد یافت!

شایان ذکر است مقام معظم رهبری مدتی قبل درباره کم‌دستاوردی مذاکرات هسته‌ای و بی‌نتیجگی محرز گفت‌وگو با آمریکا ضمن تصریح به مسئله «بی‌دستاوردی مذاکرات اخیر با آمریکایی‌ها» در مقطعی نیز فرمودند:

«نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی‌ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است»

با توجه به خوانش مواضع طرفداران داخلی مذاکره با آمریکا و رؤیت انرژی بیش ‌از اندازه‌ای که صرف این مسئله می‌شود؛ به نظر می‌رسد تلاش عده‌ای برای تشویق مذاکره با آمریکا، اهدافی غیر از مسائل اعلامی (از قبیل رفع تحریم‌ها و تنش‌زدایی!) نیز دارد و بیشتر نوعی «کرنش هژمونیک» و اعلام عضویت خودخوان این عده در دهکده جهانی به کدخداگری آمریکا مد نظر است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

انتهای پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه