حسی که رختشویخانه زنجان تداعی می کند
بانوان زنجانی هنوز هم در رختشویخانه رخت می شویند
با ورود به سالن اصلی رختشویخانه زنجان زنانی را مشاهده می کنی که در همچنان در حال شستن لباس و ظرف هستند و گویی هنوز از گذشته فاصله نگرفته اند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از موج رسا, بنای رختشویخانه در قلب بافت تاریخی شهر که منطبق بر حصار است در منطقه پرتراکم مسکونی، موسوم به عباسقلی خان و محل معروف به باباجمال چوقوری (گودال بابا جمال) احداث شده است که امروزه خیابان سعدی وسط به فاصله یکصد متری از سمت غربی آن عبور کرده و از طریق کوچه فرهنگ به بنای مزبور مرتبط می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, موج رسا,,

, ,
علاوه بر این پدیده عارضی شبکه ارتباطی متعدد و گسترده ای، این بنا را با کل شهر مربوط می سازد، مجموعه تاریخی رختشویخانه در سال 1319 در دفتر اندیکاتور اداره ثبت اسناد و املاک زنجان به ثبت رسیده، زمین این بنا در سال 1347 هجری قمری مطابق با 1307 هجری شمسی توسط علی اکبر توفیقی رئیس بلدیه شهر (شهردار) زنجان از باقرخان امجد نظام به قیمت 185 تومان خریداری شده است.
,,

, ,
محل موصوف قبل از احداث رختشویخانه با هرز آبهای سطحی مملو و به بابا جامال چوقوری (گودال بابا جمال) معروف بوده است. این بنا توسط دو برادر به نام های مشهدی اکبر (معمار) و مشهدی اسماعیل (بنا) در مدت 15 ماه به اتمام رسیده و سنگهای آن ازمعدن سنگ روستای اژدهاتو استخراج و پس از حجاری توسط کاری های بلدیه (شهرداری) به محل بنا حمل شده است.
,,

, آب مجموعه از قنات قلعچه حاجی میربهاء الدین تامین می شده است، متولی رختشویخانه توسط رئیس بلدیه گمارده می شد و سالیان متمادی شخصی به نام اصغرخان بوده که عیال ایشان به نام معصومه خانم مدیریت آن را برعهده داشته، اصولاً رختشویخانه برای آحاد شهروندان بابت سرایداری از مراجعین اخذ می کرده است.
,,

, این بنا در نوع خود منحصر به فرد بوده و از سال 1377 به عنوان موزه مردم شناسی استان زنجان مورد بازدید گردشگران و علاقمندان قرار می گیرد.
,,

, ,
مجموعه از نمادهای پوشش زنان در این رختشویخانه در معرض دید علاقه مندان قرار است که در نوع خود بی نظیر است.
,,

, ,
با ورود به سالن اصلی رختشویخانه زنجان زنانی را مشاهده می کنی که در همچنان در حال شستن لباس و ظرف هستند و انگار از همان سال ها به این شکل باقی مانده و هنوز هم بنا به عادت دیرین از رختشویخانه زنجان استفاده می کنند گویی هنوز بانوان زنجانی در گذشته خود غرق بوده و از این گذشته دور نشده اند.
,,

, ,

, ,

, ,
انتهای پیام/پ
,]
ارسال دیدگاه