هشدار به مسئولان؛
عمر معدن گوگرد سمنان در حال پایان است
معدن گوگرد طی سـال گذشته جهت بهره برداری روبــاز از طرف سازمان صنایع و معادن به بخش خصوصی اجاره داده شده است و این امر باعث تخریب قسمت های زیادی از تونل هـای زیبــای معدن گوگرد در سمنان شده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از شاخه طوبی، معدن گوگرد سمنان که در 20 کیلومتری جنوب سمنـان در دل کویر زیبا و منحصر به فرد سمنان و در فاصله 10 کیلومتری روستا دلازیان قرار دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شاخه طوبی,

, در این معدن، غارهایی از حدود400 سال قبل با دست کنده شده و ستون های زیبایی برای جلوگیری از ریزش سقف آن تعبیــه شده است.
,

, سوراخ هایی به قطر یک متر از سطح زمین به سقف غــارها به ارتفــاع 10 الی 50 متر حفــاری شده که مقداری از نور داخل تــالارهای غار را تـامین که مانند یک سیستم تهویه بسیــار قوی عمل می کند.
,

, بنا بر کتب تاریخی این معدن زیبا از زمان صفویه بهره برداری و تا حدود 30 سال قبل نیز به صورت دست کن فعال بوده است و از آن زمان به همین شکل رهـا شده و متروکـه گشته است در صورتی که معدن های دست کن محدودی در ایــران وجود دارد که ارزش تاریخی دارند.
,
,


, تونل های بزرگ زیر زمینی قبل از پیدایش و ورود لودر و بلدوزر به منطقه، تماما با ابزار ابتدایی و بعد از حفر چاههای عمودی در زیر زمین حفر شده اند. علیرغم اینکه سالهاست که با حفاری ماشین آلات جدید دهانه این تونل ها به سطح باز شده اما همچنان بوی گوگرد در این حفره ها آزار دهنده است.
,

,

, متاسفـانه طی سـال گذشته جهت بهره برداری روبــاز از طرف سازمان صنایع و معادن به بخش خصوصی اجاره داده شده است و قسمت های زیادی از تونل هـای زیبــای آن تخریب گشته است.
,
,
ارسال دیدگاه