logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

اردوغان به ایران می‌آید

اردوغان به ایران می‌آید
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سفر قریب الوقوع اردوغان به تهران خبر داد و گفت: قرار است بانک‌های مشترک ایران و ترکیه افزایش یابد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مهر، محمود واعظی در همایش بازرگانان ایران و ترکیه در اتاق بازرگانی ایران گفت: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم تاکنون روسای جمهور ایران و ترکیه چهار بار با یکدیگر ملاقات داشته اند و در آینده ای بسیار نزدیک نیز اردوغان رئیس جمهور ترکیه به تهران سفر خواهد کرد.

وی افزود: بنا داریم در سفر پیش روی رئیس جمهور ترکیه، روابط سیاسی، منطقه ای، فرهنگی و اقتصادی دو کشور را به شدت افزایش دهیم و همچنین مشکلات پیش روی روابط تجاری را حل کنیم، لذا تصور می رود که به یک افق بزرگ تر و بالاتر بیاندیشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اعتماد در سطح رهبران دو کشور و در بالاترین سطوح به وجود آمده که هیچگاه در گذشته سابقه نداشته است، بنابراین وقت آن رسیده که از این اعتماد بهره برداری لازم را داشته باشیم.

به گفته واعظی، هدف گذاری دو رئیس جمهور دستیابی به سطح روابط تجاری ۳۰ میلیارد دلاری دو کشور است و امروز سطح روابط ۱۵ میلیارد دلار است که اگر بخش خصوصی دو کشور فعالانه تر حضور یابند، می توانیم با پشتیبانی دولت‌ها بسترسازی لازم را صورت دهیم.

وی افزود: رسیدن به هدف تجارت ۳۰ میلیارد دلاری برای ایران و ترکیه دور از دسترس نیست، البته در این میان نیاز داریم روابط بانکی را بازتعریف کنیم و تعداد بانک‌های کشور را افزایش دهیم و بر این اساس قرار است افزایش بانک‌های مشترک و روابط بانکی را نیز پیش رو داشته باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: روابط ریلی و راه آهن دو کشور باید افزایش یابد و از راه آهن موجود نیز حداکثر استفاده را صورت دهیم، ضمن اینکه برای آینده نیز باید مرزهای جدیدی را تعریف کنیم که تجارت روان از آنها صورت گیرد.

واعظی تاکید کرد: راه آهن دوم ایران و ترکیه مسیر بازرگان راه اندازی خواهد شد و مقدمات آن فراهم شده است.

به اعتقاد وی، مرز بازرگان دیگر جوابگوی حجم گسترده روابط تجاری ایران و ترکیه نیست و در سفر قبلی هیات ایرانی به آنکارا نیاز به یک مرز جدید مطرح شد که از هفته قبل هیاتی در سطح معاون حمل و نقل و تجارت به خوی رفتند و بررسی های لازم را صورت دادند، ضمن اینکه امروز نیز وزیر ترکیه ملاقاتی با وزیر راه و شهرسازی ایران داشته که کلیات توافق در خصوص این مرز جدید انجام شده است اما بر روی جزئیات باید کار کارشناسی بیشتر صورت گیرد.

وی اظهار داشت: برخی نگرانی ها در رابطه با موافقت نامه تجارت ترجیحی ایران و ترکیه صورت گرفته و این موافقت نامه امضا شده است اما دست نخورده باقی نخواهد ماند بلکه براساس نیازمندی ها و منافع تجار دو طرف قابلیت اصلاح دارد، بنابراین چنانچه اصلاحاتی مدنظر تجار است، می تواند به مسئولان اتاق بازرگانی منعکس کنند تا بتوانیم اصلاحات را انجام دهیم.

واعظی تاکید کرد: هفته آینده نیز هیاتی به آنکارا سفر خواهد کرد تا در رابطه با مشکلات تعرفه ای شیشه و پتروشیمی مذاکرات با طرف ترک انجام شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

انتهای پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه