کارشناس ارشد کشاورزی:
قارچ محصولی ارگانیک است
یک کارشناس ارشد کشاورزی در فیروزکوه گفت: قارچ تولیدی فیروزکوه به دلیل سردسیر بودن منطقه و عاری بودن آن از وجود ویروس ها و بیماری ها محصولی 100 درصد ارگانیک است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از دیمه نیوز، "علی ارجمندی" کارشناس ارشد کشاورزی که به همراه همسر و خانواده اش در "مزرعه قارچ فیروزکوه" واقع در منطقه "سرچمن" این شهر به کشت و تولید محصول قارچ دکمه ای اشتغال دارد، ادعا کرد: قارچ تولیدی فیروزکوه به دلیل سردسیر بودن منطقه و عاری بودن آن از وجود ویروس ها و بیماری ها محصولی 100 درصد ارگانیک است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیمه نیوز,وی گفت: قارچ سرشار از پروتئین است که کلسترول ندارد و به نوعی سالم ترین غذا است.
,ارجمندی افزود: این محصول از ضایعات محصولات کشاورزی و کلش گندم تولید می شود و ضایعات آن نیز به عنوان یکی از بهترین کودهای آلی از سوی کشاورزان مورد استفاده قرار می گیرد.
,وی قارچ را یکی از محصولاتی معرفی کرد که در شرایط "اقتصاد مقاومتی" می تواند از سوی افراد جامعه مورد استفاده و مصرف قرار گیرد که علاوه بر ارزان بودن، سرشار از پروتئین است.
,این کارشناس ارشد کشاورزی ادامه داد: 100 درصد علم تولید این محصول بومی است و در سردترین و گرمترین نقاط کشور به راحتی کشت می شود.
,وی بطور نمونه با اشاره به آمار 239 هزار فوتی در آمریکا در سال 2013 به دلیل ابتلا به سرطان پروستات، تصریح کرد: قارچ دکمه ای به دلیل جلوگیری از تبدیل هورمون تستسترون به دی تستسترون در مردان (که عامل اصلی ابتلا به این نوع از سرطان است) به عنوان یک غذا- دارو در این کشور مصرف می شود.
,ارجمندی خاطرنشان کرد: هم اینک در کشور هلند قارچ با عملکرد 36 کیلوگرم در هر متر مربع تولید می شود، اما در این مزرعه به مرز 26 کیلوگرم در هر متر مربع دست یافته ایم.
,وی بیان کرد: اروپایی ها بیشتر از کود اسبی در تولید قارچ استفاده می کنند، در حالی که در ایران اکثراً از کود مرغی استفاده می شود؛ ضمن اینکه خاک اروپا با ایران متفاوت است.
,همچنین "مژگان کاردگر" همسر این کشاورز و کارشناس ارشد کشاورزی که خود یکی از بانوان کارآفرین شهرستان است، به دیمه نیوز گفت: هم اینک فقط جهار سالن از مجموع هشت سالن موجود در این مزرعه فعال هستند که برای 10 نفر(پنج نفر مرد و پنج نفر زن) اشتغال ایجاد کرده ایم.
,وی با بیان اینکه بیشتر سرمایه اولیه این شرکت صرف ساخت ابنیه و تجهیز سالن ها شده است، تصریح کرد: با حدود 180 میلیون تومان تسهیلات می توانیم با فعال کردن سایر سالن ها برای 15 نفر دیگر اشتغال ایجاد کنیم.
,کاردگر اظهارکرد: هر سالن بطور متوسط بین 3.5 تا چهار تن در یک دوره دو ماهه محصول می دهد و در صورت فراهم بودن شرایط تا شش بار در سال می توانیم تولید و محصول داشته باشیم.
,وی قارچ را محصولی توصیف کرد که پس از برداشت نیز می تواند رشد کند و بر این اساس باید حتماً پیش از بازار رسانی در سردخانه نگهداری شود.
,گفتنی است؛ این خانواده کشاورز که در حاشیه شهر فیروزکوه و در جوار خط راه آهن فیروزکوه- قائمشهر زندگی می کنند همچنین به پرورش ماهی، مرغ، خروس، اردک و غاز و ورمی کمپوست (نوعی کود طبیعی آلی کامل که حاوی ماکرو المنتها و میکرو المنت ها بوده و هیچ گونه ضرری برای خاک، محیط زیست و انسان نداشته و علاوه بر آن باعث اصلاح خاک شده و هیچگونه آلودگی زیست محیطی ندارد) نیز اشتغال دارند.
,پایان خبر/ش
]
ارسال دیدگاه