عید فاطمی کجا بریم
اژیه چهارراه گردشگری شرق اصفهان
شهرها و روستاههای بخش جلگه با داشتن آثار باستانی، بقاع متبرکه، امامزادگان و مناطق طبیعی و بکر مکانی مناسب برای گذراندن روزهای تعطیل برای خانواده ها و گردشگران می باشد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اصفهان شرق، از آثار باستانی اژیه می توان به پل قدیمی رودخانه زاینده رود ،کبوتر خانه ها، مسجد آقاصالح، مسجد آتقی، قلعه قدیمی طالجرد اشاره نمود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا , اصفهان شرق,
پل قدیمی اژیه
بدلیل واقع شدن اژیه در قسمت جنوبی زاینده رود و نیاز به ارتباط با آنسوی رودخانه، در دوره قاجار این پل تاریخی بر روی رودخانه زاینده رود احداث شد. پل اژیه با داشتن ساختاری ساده از 12 عدد چشمه طاق جناغی از جنس سنگ، آجر و ساروج ساخته شده است.
, ,
,
, ,
,
,
,
, ,
کبوتر خانه ها ی(برج ) شهر اژیه
یکی از جاذبه های دیدنی شهر اژیه وجود کبوترخانه ای زیاد در در اطراف آن می باشد.
برج های کبوتر یا کبوترخانه ها بناهایی هستند که عمدتا در مناطق مرکزی ایران در اطراف مزارع و باغات ساخته می شده اند. این بناها معمولا شکل یکسانی دارند، ولی حجمشان با هم متفاوت است. کاربرد آنها گردآوری کود پرندگان برای استفاده در زمین های زراعی بوده است. ولی با تغییر در سبک کشاورزی و استفاده از کودهای صنعتی و شیمیایی کم توجهی صاحبان این کبوترخانه ها باعث شده تعدادی از آنها به کلی مخروبه و تعدادی نیمه ویرانه شود.
,
,

مسجد آتقی
این مسجد در قدیمی ترین محله در ضلع شرقی خیابان معلم شهر اژیه واقع شده است. که به همت یکی از اهالی شهر اژیه کار مرمت و بازسازی فضای داخلی آن به پایان رسیده است.
مسجد آقاصالح
این مسجد در محله کهنه در ضلع جنوبی حسینیه سیدالشهدا (ع) اژیه واقع شده است. که یکی از اهالی شهر اژیه پیگیر مرمت و بازسازی می باشد و تسریع در این امر نیاز به همکاری همه ی مسئولین و مردم دیندار اژیه دارد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, , مسجد آتقی, مسجد آتقی,
,
, مسجد آقاصالح, مسجد آقاصالح,
,


قلعه قدیمی طالجرد
این قلعه قدیمی دارای، دیوارهای بلند و ۴ برج است که برای دیدهبانی از آنها استفاده میشده و در داخل قلعه نیز اطاق هایی از خشت و گل ساخته شده که در گذشته مردم در این قلعه سکونت داشته اند؛ این مکان در کنار جاده ارتباطی شهر اژیه – ورزنه قرار گرفته است.
متاسفانه با عدم توجه و رسیدگی به مکانی برای نگهداری احشام تبدیل شده است و در حال تخریب می باشد.
با همکاری اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، شهرداری اژیه و صاحبان ملک، می توان قلعه قدیمی طالجرد را به مکانی توریستی و کاروانسرا تبدیل نمود.
,
,
,
,
,
, , قلعه قدیمی طالجرد, قلعه قدیمی طالجرد,
,
,
,


اماکن متبرکه شهر اژیه
از اماکن متبرکه شهر اژیه امامزاده شهباز ، مقبره شاه صفی الله ، مقبره آخوند ملاشریف ، مقبره آخوند ملاحیدر علی در داخل شهر،بقعه ( در حال تخریب) بابا پیر محمد واقع در غرب اژیه و بقعه متبرکه حضرت امامزاده سید محمد که در کیلومتر 3 جاده اژیه به ورزنه قرار دارد و بسیار مورد اکرام و احترام مردم است و در تمام ایام سال مخصوصا روزهای تعطیل از اطراف و اکناف بویژه از بخشهای واقع در شرق اصفهان به این آستانه مبارکه جهت زیارت و سیاحت روی می اورند و با توجه به امکانات موجود این آستانه از قبیل آب، برق، 39 باب زائر سرا، سرویسهای بهداشتی و استخر شنا و پارکهای بزرگ و مشرف بودن به فضای سبز اطراف اغلب زائرین شبها در کنار مرقد مطهر بیتوته می نمایند.
,
,
,
,
,
, , اماکن متبرکه شهر اژیه, اماکن متبرکه شهر اژیه,
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, خانه های قدیمی شهر اژیه :
, خانه های قدیمی شهر اژیه :, خانه های قدیمی شهر اژیه :, ,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/پ
,
,
]
ارسال دیدگاه