معرفی جاذبه های گردشگری شهرستان شهریار
قلعه دهشاد/قلعهای مرموز با قدمت بیش از ۲۰۰ سال
قلعههای زیادی اطراف تهران وجود دارند که در صورت باز سازی میتوانند به جاذبههای مهم گردشگری تبدیل شوند. قلعه دهشاد یکی از آنهاست که با ۲۰۰ سال قدمت در محدوده شهر باغستان شهریار واقع شده و از قلعههای متعدد شهرستان شهریار است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری راه مبین، قلعه دهشاد در روستایی به همین نام، در ده کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان واقع است. این قلعه با قدمت بیش از 200 ساله خود یکی از قلعه های متعدد شهرستان شهریار است که از اغلب آنان چیز زیادی باقی نمانده است و به علت کم توجهی مسوولین مربوط بخش اعظم قلعه ها (همچون قلعه فرامرز، قلعه چهل دختر در حصار ساتی و...) تخریب شده است. دیوار دورادور قلعه دهشاد تقریبا سالم مانده و قلعه هنوز مسکونی می باشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری راه مبین, , , , , دروازه ورودی قلعه دهشاد,,
جالب آنکه قلعه هنوز مسکونی است و دیوار دور آن نیز تقریبا سالم مانده است. معماری قلعه به سبک دوره قاجار و مربع شکل است و برج های دیدبانی در چهار گوشه آن قرار داشته است.
,این بنای تاریخی در روستای دهشاد پایین از توابع بخش مرکزی شهرستان شهریار قرار دارد و وسعتی در حدود۸۰۰/۱۳ متر مربع دارد . در چهار گوشة بنا چهار برج دیده بانی و در ضلع شرقی یک در ورودی با سردری مرتفع به شکل ذوذنقه ای واز آجرکه دارای دو طاق نما در دو طرف می باشدساخته شده است.باروی قلعه۸/۵ متر ارتفاع دارد واز گل چینه ای به ضخامت ۵۵سانتی متر وکنگره های دایره ای شکل ساخته شده است.
, , , ,یکی از برجهای دیدبانی قلعه دهشاد
, یکی از برجهای دیدبانی قلعه دهشاد ,,
این قلعه روستایی تنها قلعه روستایی باقی مانده میباشد که هنوز زندگی در آن جریان دارد. گویا مالک اولیه قلعه دهشاد مشارالسلطنه نام داشته و بعد ها شخصی بنام حاجی حبیب الله مفید آن را دراختیار گرفته و هماکنون عده ای از مهاجرین افغان در آن زندگی میکنند.این بنا در دوران اسلامی و زمان حکومت قاجاریه ساخته شده است.
, , , ,نمای داخلی از محوطه قلعه دهشاد
, نمای داخلی از محوطه قلعه دهشاد,, , , , , طاق ورودی قلعه دهشاد,
با توجه به گذشت نزدیک به دو قرن از تاریخ ساخت قلعه خوشبختانه هنوز پا برجاست و قابلیت تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری استان تهران را دارا می باشد.
,بنا براین با دادن کاربری مناسب به این بنا در موارد ذیل می توان از آن بهره برداری کرد:
,1- حفظ و احیاء آن به عنوان یک روستای نمونه گردشگری (مانند روستای ابیانه)
,2- تبدیل به یک مجموعه تاریخی، فرهنگی وآموزشی(آموزشگاه صنایع دستی ،نمایشگاه ،کارگاه صنایع دستی و …..)
,3- تبدیل به یک دهکده سینمایی (جهت تولید فیلمهای سینمایی و سریالهای تلوزیونی)
,4- تبدیل به یک مکان اقامتی ، سیاحتی وتفریحی
,,
نمای داخلی از محوطه قلعه دهشاد
, , , نمای داخلی از محوطه قلعه دهشاد,نمای داخلی از محوطه قلعه دهشاد
, , , نمای داخلی از محوطه قلعه دهشاد, , , , یک از دربهای قلعه دهشاد, , , ,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه