جاذبه های گردشگری شهرستان سمنان ;

مقبره فرزندان حضرت نوح (ع) واقع در کوه های مرتفع سمنان

مقبره فرزندان حضرت نوح (ع) واقع در کوه های مرتفع سمنان
بقعه پیغمبران در 18 کیلومتری شمال شرقی سمنان در بالای کوهی مرتفع قرار دارد و مدفونین این مقبره به اسامی «سام» و «لام» از فرزندان نوح پیغمبر بوده و برخی آنان را «سام ‌النبی» و «لام ‌النبی» می‌نامند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از قومس ،پیغمبران در 18 کیلومتری شمال شرقی سمنان در بالای کوهی مرتفع قرار دارد. این بقعه دارای گنبد مخروطی شکل است و بر روی قبر آن صندوق مشبک چوبی قرار دارد و دو طرف بیرون مقصوره دارای پیش فضا و ایوان است و دو طرف دیگر آن دره و پرتگاه می‌باشد. هرچند که درباره شجره‌نامه مدفونین این بقعه اطلاع صحیحی در دست نیست اما به موجب اعتقادات مردم سمنان و همچنین کتیبه‌ای که در این محل موجود است، مدفونین این مقبره به اسامی «سام» و «لام» از فرزندان نوح پیغمبر بوده و برخی آنان را «سام ‌النبی» و «لام ‌النبی» می‌نامند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قومس,

, ,

راه ارتباطی این بقعه روبروی ورودی شهر درجزین است  و زائرانی که قصد رفتن به محل این بقعه را با وسیله نقلیه دارند پس از پیمودن 27 کیلومتر با اتومبیل و گذشتن از چند کلاته و مسیر رودخانه و جاده خاکی پرپیج و خم به پای کوه مرتفعی می‌رسند که در گذشته زائران بایستی تا فراز کوه که محل مقبره است را با اسب و الاغ و یا پیاده طی می‌کردند.  

,

اما در سال‌های اخیر با همت هیئت امناء و پیگیری اداره کل اقاف و امور خیریه و مساعدت استانداری نسبت احداث جاده جدید از پای جاده تا محل بقعه و تامین برق بقعه اقداماتی به عمل آمده است.

,

حرم به صورت مربع شکل به ضلع 5.5 متر است که در وسط ضریح، فلزی سبز رنگ مشبک به طول 3 متر و عرض 2 و به ارتفاع 2.70 متر بر روی قبر ساخته و نصب شده است و زیر آن سنگ مرمر قرار دارد و روی آن نسب پیغمبران حک شده است.

,

, ,

در سمت جنوبی و شرقی بقعه، بیرون مقصوره دو ایوان و دو پیش فضا وجود دارد و دو طرف دیگر آن پرتگاه و دره است.

,

در سال 89 نسبت به ساخت حسینیه و مسجد و زائرسرا در این بقعه متبرکه اقدام شده است.

,

همچنین در اطراف صحن شرقی 9 حجره برای سکونت زائران وجود دارد که تعداد 3 حجره آن در ضلع شمالی و 3 حجره و یک انباری در ضلع شرقی و دو حجره در ضلع جنوبی بوده که برای استفاده زائرین مرمت شده است.

,

در سال‌های 80 تا 84 هیئت امناء به علت استقبال زائران و کمبود فضای اسکان و آب مورد نیاز مراجعان منبع آب جدیدی با گنجایش 200 هزار لیتر ذخیره آب در کنار این بقعه ساخته است. همچنین تعدادی سکوی سیمانی جهت اسکان موقت زائران و استفاده از چادر در آن محل‌ها پیش بینی شده است.

,

علاوه بر این در سال 85 تعداد شش باب زائر سرای جدید جنب بقعه متبرکه به ابعاد 4×3 و در ضلع شمالی بقعه حسینیه‌ای به مساحت 50 متر مربع احداث شده است.

,

انتهای پیام/ش

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه