logo
شنبه 25 مهر 1405 | شنبه 17 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  2. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  3. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  4. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  5. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  6. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟
  7. آمریکا با وارونه‌نمایی واقعیت‌ها به دنبال پیروزی در جنگ روایت‌ها است
  8. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  9. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  10. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  11. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  12. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  13. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  14. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  15. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  16. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  17. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  18. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  19. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  20. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد

امشب خبر توافق منتشر می شود؟

امشب خبر توافق منتشر می شود؟
نبض دنیا در 12 ساعت آینده نه در وال استریت و بازارهای بورس و سهام اروپا که در هتل بوریواژ می تپد. امشب طولانی ترین شبی است که بوریواژ در تاریخ 150 ساله خود تجربه کره است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایرنا، رفت و امد هیات ها ، ماموریت های حساس و شمارش معکوس برای پایان مهلت اولیه توافق ایران و 1+5 این هتل را کانون خبر جهان کرده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


از شنبه که وزیران خارجه آلمان و فرانسه به این هتل آمدند تا شب هنگام که فدریکا موگرینی به طور غیرمنتظره ای وارد بوریواژ شد ، آهنگ رفت وآمد دیپلماتها و خبرنگاران و ماموران امنیتی تند تر شده است.

هرچه هست امشب باید سرنوشت یک سال مذاکره و رفت و آمد های ارشد ترین دیپلمات های هفت کشور مهم جهان مشخص شود.

نیمه شب یا شاید ساعات اول بامداد دوشنبه رای اولیه اعلام می شود؛ موفقیت در دستیابی به تفاهم یا شکست مذاکرات.

دیپلمات های ایران و 1+5 بارها گفته اند اکثر راه را طی کرده اند و به قله رسیده اند. اکنون دیگر راه پس نیست. کسی نمی تواند به راهی که پیموده بی اعتنا باشد و از سویی راه اندکی که باقی مانده هم سخت و دشوار است. بیش از ایران، غرب مایل نیست دست خالی ازلوزان بازگردد.

اختلافات بر سر تحریم های اشاعه و تسلیحاتی و نیز تحقیق و توسعه تا این لحظه پا برجاست ولی زمانی که وزیران خارجه هفت کشور از چند گوشه دنیا در شهری جمع می شوند و در شرایطی که جان کری وزیر خارجه امریکا وقت زیادی را طی ماه های گذشته برای مذاکره با ایران گذاشته، بعید است بگذارند همه این ها بی نتیجه بماند.

دیپلمات های حاضر در لوزان می گویند امشب ولو آن که تا پاسی از شب طول بکشد، نتیجه مذاکرات مشخص می شود.

** دیدار تعیین کننده ظریف و کری

هرچند که می گویند با هر ملاقات و جلسه اعداد بالا و پایین می شود ولی بحث امروز صبح ظریف و کری تعیین کننده بوده است. جزییات این دیدار منتشر نشده و البته انتظاری هم نیست اما گفته می شود قرار بوده در این جلسه به یک جمع بندی برسند.

خیلی از موارد اختلافی تا این زمان راه حل هایی پیدا کرده اند، راه حل هایی که عمدتا در گفت و گوی دو جانبه ایران و امریکا بدست امده است. با این حال باید اروپایی ها هم بر این راه حل ها صحه بگذارند ولی ظاهرا آنها قصد بازی دارند.

در میان اروپایی ها ، فرانسه و بویژه فابیوس بیش از همه نگاه ها را به سمت خود کشانده است. فابیوس که به مواضع نه چندان دوستانه نسبت به ایران معروف است، از دو هفته پیش مواضعی گرفت که ترس از برهم زدن توافق را در محافل رسانه ای دامن زد. با این حال دیپلمات ها نظر دیگری دارند.

** نرمش فابیوس

باورش آسان نیست که همه مخالفت ها و یکه تازی های فرانسه در قبال برنامه هسته ای ایران فقط ناشی از کینه شخصی لوران فابیوس باشد. فرانسه ای که هنوز داعیه قدرت بزرگ دنیا را دارد، خود را تا این حد تقلیل نمی دهد.

شاید فرانسه هنوز حسرت از دست دادن پایگاه هایش در منطقه را می خورد ، شاید هم نگران بهبود رابطه غرب و ایران است و از سود سرشاری که بحران رابطه این دو نصیبش کره بیم دارد.

مهمترین این شاید ها، تعصب فرانسه برای دست برتر داشتن درغنی سازی است. فرانسوی ها در 10 سال گذشته هر کاری کرده اند تا خود را تولید کننده اصلی سوخت هسته ای به دنیا معرفی کنند. آنها حتی بیش از آمریکا مخالف غنی سازی سایر کشورها هستند.

یک بار در ژنو 2 سربزنگاه ها کار را خراب کردند و چند روز بعد از آن با رایزنی هایی که صورت گرفت، اوضاع به روال عادی بازگشت و توافق ژنو انجام شد.

اکنون هم می خواهند همین نقش را بازی کنند ولی به گفته یک دیپلمات ، « به خوبی می دانند که نقشی ثانویه در مذاکرات هسته ای ایران دارند و ظرفیت سیاسی آنها هم به حدی نیست که بتوانند جلوی یک توافق معقول را بگیرند» . همه این ها برای خودنمایی و جلوه گری مقابل اعراب منطقه است .

می گویند پاریس در روزهای گذشته پیام هایی دریافت کرده تا متوجه تبعات نقش خود در بهم خوردن مذاکرات باشد. به همین خاطر برخورد فابیوس در طول مدتی که در لوزان بوده با پیش ازآن تفاوت دارد.

فابیوس در ساعاتی که در لوزان بوده بیش از حد انتظار از خود نرمش نشان داده است. او حتی گفت امید دارد این دور ازمذاکرات به نتیجه برسد در حالی که همه گمان می کردند او صرفا برای برهم زدن بازی به لوزان می آید.

اکنون که بازیگر یاغی اروپا هم اندکی ارام شده ، بهترین زمان برای حل اختلافات است. هنوز اختلافات بر سرتحریم های غیراقتصادی و تحقیق و توسعه باقی است. همین هم رفت و آمد ها را در لابی و طبقات هتل بوریواژ بیشتر کرده است.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه