گردشگری کُردستان و کاهش 17 درصدی آمار مسافران و توریست ها
کُردستان به عنوان یکی از استان های مطرح کشور در امر گردشگری، نوروز امسال با کاهش 17 درصدی آمار مسافران و گردشگران همراه بود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از نوای آبیدر، کُردستان و گردشگری آن همواره یکی از نقاط قوت این خطه بوده است، به طوریکه اگر در فضای مجازی در مورد استان کُردستان بخواهیم جستجویی کنیم، بدون شک گردشگری و مناطق دیدنی آن در اولویت قرار می گیرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نوای آبیدر,اکثر گردشگران و مسافران نوروزی نیز کُردستان را به دلیل آب و هوای خاص، طبیعت منحصربفرد، ماکان های متعدد تاریخی و مذهبی، و البته بازارهای مرزی بانه و مریوان انتخاب می کنند.
اگر نگاهی به سال 93 بیندازیم، بر اساس آمارهای رسمی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کُردستان، بیش از 1 میلیون گردشگر در ایام تعطیلات نوروزی به کُردستان سفر کردند که آمار قابل قبولی برای کُردستان است.
اما نوروز 94 برای استان کُردستان در امر گردشگری و تعداد مسافران و گردشگران نوروزی آنگونه که مسئولین و مردم انتظار داشتند نبود؛ به گفته "رسول اشتودان" مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کُردستان، تعداد مسافران و گردشگران نوروزی در نوروز 94 870 هزار نفر است که کاهش 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد.
وی با اشاره به دلایل اصلی کاهش مسافران نوروزی در استان کردستان می افزاید: در کنار واقعی کردن آمارها، وضعیت و شرایط جوی استان نیز باعث شد که مردم رغبت کمتری برای سفر به استان کردستان داشته باشند و در همین راستا بارش های مستمر ایام تعطیلات یکی دیگر از دلایل اصلی این میزان کاهش به شمار می رود.
دلایل متعددی از جمله برودت ناگهانی هوا در روزهای منتهی به سال جدید و هفته ابتدایی نوروز 94 را می توان در این میان اشاره داشت اما اینکه بگوییم سردی هوا که در استان کُردستان امری غریب نیست، تنها عامل کاهش 130 هزار نفری مسافران نوروزی به کُردستان بوده است قدری بی انصافی است.
مشکلات زیرساخت و عدم توسعه راه ها و جاده های کُردستان را می توان از دلایل اصلی این کاهش ذکر کرد، چرا که توریست ها و مسافران نوروزی اخبار ناخوشایند برخی از تصادفات در جاده های کُردستان به دلیل غیر استاندارد بودن جاده ها شنیده اند و رغبت آنچنانی، با وجود جاذبه های بی نظیر کُردستان، به مسافرت به استان ندارند.
نبود هتل های متعدد و مجهز در سنندج به عنوان مرکز استان و همچنین مکان های دائمی اقامت مسافران را می توان دلیل دیگر افت 17درصدی آمار مسافران به کُردستان دانست.
عدم توسعه و زیباسازی بصری شهری در اکثر شهرهای کُردستان، نبود امکانات رفاهی نظیر سرویس های بهداشتی متعدد شهری، راهنماهای توریست مجرب، ظاهر نه چندان قابل قبول کوه آبیدر و به طبع دیگر مکان های تاریخی کُردستان، محدودیت پروازهای فرودگاه سنندج، و دلایل متعدد دیگری را می توان از جمله عومل منفی تاثیرگذار بر افت آمار گردشگران به کُردستان ذکر کرد.
گردشگری کُردستان به گفته یکی از افراد متخصص امر صنعت توریسم و گردشگری، می تواند به عنوان یک قطب و منبع درآمدی بزرگ برای اقتصاد نه چندان توسعه یافته کُردستان فعال شود که متاسفانه تاکنون آنچنان که باید در این راستا توسعه و اطلاع رسانی مستمر از جانب دستگاه های مسئول صورت گیرد، گامی برداشته نشده است.
امید است مسئولین دستگاه های اجرایی برنامه های جدی برای توسعه پایدار گردشگری کُردستان داشته باشند تا بتوانیم شاهد استانی توریست پذیر در همه فصول همانند استان شمالی کشور باشیم، امری که برای کُردستان بسیار دور از انتظار نیست.
انتهای پیام/ر
اکثر گردشگران و مسافران نوروزی نیز کُردستان را به دلیل آب و هوای خاص، طبیعت منحصربفرد، ماکان های متعدد تاریخی و مذهبی، و البته بازارهای مرزی بانه و مریوان انتخاب می کنند.
,اگر نگاهی به سال 93 بیندازیم، بر اساس آمارهای رسمی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کُردستان، بیش از 1 میلیون گردشگر در ایام تعطیلات نوروزی به کُردستان سفر کردند که آمار قابل قبولی برای کُردستان است.
,اما نوروز 94 برای استان کُردستان در امر گردشگری و تعداد مسافران و گردشگران نوروزی آنگونه که مسئولین و مردم انتظار داشتند نبود؛ به گفته "رسول اشتودان" مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کُردستان، تعداد مسافران و گردشگران نوروزی در نوروز 94 870 هزار نفر است که کاهش 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد.
,وی با اشاره به دلایل اصلی کاهش مسافران نوروزی در استان کردستان می افزاید: در کنار واقعی کردن آمارها، وضعیت و شرایط جوی استان نیز باعث شد که مردم رغبت کمتری برای سفر به استان کردستان داشته باشند و در همین راستا بارش های مستمر ایام تعطیلات یکی دیگر از دلایل اصلی این میزان کاهش به شمار می رود.
,دلایل متعددی از جمله برودت ناگهانی هوا در روزهای منتهی به سال جدید و هفته ابتدایی نوروز 94 را می توان در این میان اشاره داشت اما اینکه بگوییم سردی هوا که در استان کُردستان امری غریب نیست، تنها عامل کاهش 130 هزار نفری مسافران نوروزی به کُردستان بوده است قدری بی انصافی است.
,مشکلات زیرساخت و عدم توسعه راه ها و جاده های کُردستان را می توان از دلایل اصلی این کاهش ذکر کرد، چرا که توریست ها و مسافران نوروزی اخبار ناخوشایند برخی از تصادفات در جاده های کُردستان به دلیل غیر استاندارد بودن جاده ها شنیده اند و رغبت آنچنانی، با وجود جاذبه های بی نظیر کُردستان، به مسافرت به استان ندارند.
,نبود هتل های متعدد و مجهز در سنندج به عنوان مرکز استان و همچنین مکان های دائمی اقامت مسافران را می توان دلیل دیگر افت 17درصدی آمار مسافران به کُردستان دانست.
,عدم توسعه و زیباسازی بصری شهری در اکثر شهرهای کُردستان، نبود امکانات رفاهی نظیر سرویس های بهداشتی متعدد شهری، راهنماهای توریست مجرب، ظاهر نه چندان قابل قبول کوه آبیدر و به طبع دیگر مکان های تاریخی کُردستان، محدودیت پروازهای فرودگاه سنندج، و دلایل متعدد دیگری را می توان از جمله عومل منفی تاثیرگذار بر افت آمار گردشگران به کُردستان ذکر کرد.
,گردشگری کُردستان به گفته یکی از افراد متخصص امر صنعت توریسم و گردشگری، می تواند به عنوان یک قطب و منبع درآمدی بزرگ برای اقتصاد نه چندان توسعه یافته کُردستان فعال شود که متاسفانه تاکنون آنچنان که باید در این راستا توسعه و اطلاع رسانی مستمر از جانب دستگاه های مسئول صورت گیرد، گامی برداشته نشده است.
,امید است مسئولین دستگاه های اجرایی برنامه های جدی برای توسعه پایدار گردشگری کُردستان داشته باشند تا بتوانیم شاهد استانی توریست پذیر در همه فصول همانند استان شمالی کشور باشیم، امری که برای کُردستان بسیار دور از انتظار نیست.
,,
انتهای پیام/ر
,]
ارسال دیدگاه