اخبار داغ

یک استاد حوزه:

تأییدیه‌ای که حضرت علی (ع) به حضرت زهرا (س) دادند/ ایمان صدیقه طاهره الگوی سایر ائمه

تأییدیه‌ای که حضرت علی (ع) به حضرت زهرا (س) دادند/ ایمان صدیقه طاهره الگوی سایر ائمه
یک استاد حوزه ایمان خالص را از ویژگی های بارز حضرت زهرا(س) دانست و گفت: ایمان حضرت فاطمه (س) در رتبه‌ای بود که سایر ائمه(ع) ایشان را الگوی خود دانسته‌اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ لیلا میرزاخانی استاد حوزه و کارشناس مسائل دینی و فرهنگی در گفت وگوی تفصیلی با خبرنگار طنین یاس به تشریح برخی از ابعاد وجودی و ویژگی های شخصیتی حضرت زهرا (س) پرداخت و اظهار داشت: خداوند برای انسان قدر و منزلت والایی در بین مخلوقات و آفریده‌ها قائل شده است و برای انسان پیامبرانی را فرستاده که از ممتازترین انسان‌ها بودند ضمن اینکه در تربیت آنان اهتمام و برنامه نیز داشته است.

زیبایی سرشتی و عظمت وجودی

وی با اشاره به اینکه خداوند باری تعالی برای ائمه (ع) که تمام کننده و ادامه دهنده راه  پیامبران هستند،  برنامه مجزایی داشته است و برای آنها مادر و بنیانی چون فاطمه (س) آفریده است، افزود: خداوند با برنامه دست به خلقت حضرت زهرا (س) زدند تا جایی که پاکی طینت و آفرینش این بانوی گرانقدر بر اساس خواسته پروردگار متعال صورت گرفته است.

 ایمان خالصانه

میرزاخانی ایمان خالص را از ویژگی های بارز حضرت زهرا(س) دانست و گفت: ایمان عبارت است از معرفت عمیق و شهود قلبی از پروردگار و آفریدگار هستی؛ ایمان حضرت فاطمه (س) در رتبه‌ای بود که ائمه(ع) ایشان را الگوی خود دانسته‌اند، از این رو رسول خدا(ص) فرمود: «انّ ابنتی فاطمه ملأ الله قلبهما وجوارحها ایماناً الی مشامئها» همانا خداوند قلب و جوارح دخترم، فاطمه را تا مغز استخوان از ایمان سرشار کرده است.

وی عبادات خالصانه را از دیگر خصوصیات حضرت زهرا (س) برشمرد و ادامه داد: در اصلاح سبک زندگی مهم‌ترین تأثیر را می‌توان به بندگی از جمله نماز داد، اگر چه عبادت تنها منحصر در نماز نیست، اما زیباترین نمود بندگی که در اصلاح نفس و عمل کارساز است، نماز است، بی شک حضرت صدیقه طاهره (س) در همه عبادات از جمله نماز سرمشق اولیاء الهی به شمار می روند، این بانوی گرانقدر به گونه ای نماز می خواند که محل عبادتش در نجوای توحید با ایشان هم صدا می‌شد و ملائکه برای دیدن عبادتش صف می‌کشیدند.

 ادب و شخصیت

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, طنین یاس,
,
, زیبایی سرشتی و عظمت وجودی, زیبایی سرشتی و عظمت وجودی,
,
,
,
,  ایمان خالصانه,  ایمان خالصانه,
,
,
,
,
,
, ادب و شخصیت, ادب و شخصیت,

 این استاد حوزه در ادامه تشریح ویژگی های شخصیتی حضرت زهرا(س) افزود: شخصیت انسان با ادب و رفتار مؤدبانه او تجلی پیدا می کند، از ام سلمه همسر پیامبر(ص) نقل شده است : رسول خدا(ص) امر دخترش را به من واگذار کرد تا تربیتش کنم، اما «کانت والله أداب منی واعرف بالاشیاء کلها» به خدا او مؤدب‌تر از من بود و به همه چیز معرفت داشت.

,  ,  ,

 جهیزیه و عروسی ساده

میرزاخانی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین درسی که جامعه ما می‌تواند از زندگی مشترک حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت علی(ع) بگیرد و سبک زندگی خود را اصلاح کند، سادگی و آسان گرفتن در تشکیل زندگی است، گذشتن از موانع تشریفات پایه‌گذاری آسان زندگی مشترک، مهم‌ترین روش برای اصلاح سبک زندگی است که در سایه آن مهم‌ترین عنصر زندگی زیبا نهفته است.

 همسر داری

این کارشناس مسائل دینی به نحوه همسرداری حضرت زهرا اشاره کرد و گفت: حضرت فاطمه(س)  در زندگی خود همچون زنان دیگر و رزمندگان زمان پیامبر(ص) مشکلات زیادی داشت، اما هیچ گاه مشکلات، فقر و دوره جهاد حضرت علی(ع) در جبهه‌های دفاع از اسلام را به روی خود نیاورد، این زیباترین نماد شوهرداری از یک زن است که بانوان دیگر از آن باید الگو بگیرند و در زندگی صبورانه شوهرداری و با کاستی‌های معاش بسازند تا زندگی در پرتو نور صبر زیبا شود.

  تأییدیه ای که  حضرت علی (ع) به حضرت فاطمه (س) داد

میرزاخانی با بیان اینکه امیرمؤمنان(ع) همواره از سیره حضرت فاطمه (س) در همسرداری لذت می‌بردند، افزود: اوج همسرداری به نحو احسن حضرت زهرا(س) را می توان در این بُرهه از زندگانی ایشان دید که این بانو در اواخر عمر و آخرین روزهای بیماری خود، خطاب به امیرالمؤمنین علی(ع) عرض کرد: ای پسر عمو، هیچ وقت مرا در زندگی دروغگو و خائن ندیدی و از وقتی که با تو بودم هیچ مخالفت  تو را نکردم؛ پس حضرت علی(ع) فرمود: «معاذ الله انت اعلم بالله و ابرّ واتقی و اکرم و اشدّ خوفاً من الله ان اوّنجک بمخالفتی» پناه به خدا، تو به خدا عالم‌تری و آن قدر نیکوکار و پرهیزگار و خداترس هستی که من تو را به مخالفت با خویش توبیخ کنم.

وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: اگر در جامعه امروزی ما زنان، شوهران خود را از رفتار و نحوه همسرداری خود راضی کنند، باید به آنان جایزه داد، در این وضعیت بسیاری از معضلات اخلاقی جامعه ما حل خواهد شد چرا که اصلاح جامعه ما به دست بانوان است.

  تربیت فرزندان

این کارشناس مسائل دینی در ادامه بیان کرد: حضرت فاطمه (س) در تربیت فرزندان برای همه الگو است تربیت این بانو در حدی بود که فرزندانش حافظ دین خدا شدند و هر یک نقش بزرگ الهی در راه اعتلای دین خدا ایفا کردند؛ حضرت زهرا(س) علم، شجاعت، پارسایی و تقوا را به فرزندان با رفتار خود آموخت.

 رعایت حق همسایگان

این کارشناس مسائل دینی به ابعاد دیگر زندگی حضرت پرداخت و گفت: قرآن به همسایه‌داری سفارش کرده است و حقوق همسایگان را لازم می‌شمرد، امام حسن(ع) فرمودند: شاهد عبادت سخت و با شکوه مادرم و نماز شب او بودم، دیدم همسایگان را دعا می‌کرد؛ گفتم مادر جان چرا برای خودمان دعا نمی‌کنید؟ فرمودند: همسایگان مقدم ترند؛ اگر ما امروز حقوق همسایگان را همچون حضرت زهرا(س) مراعات کنیم و سبک رفتار با همسایه را بیاموزیم، اتفاقات خوبی در جامعه خواهد افتاد.

 حیا و عفّت

این استاد حوزه با بیان اینکه عفت و حیا  نیروی باطنی انسان است، گفت: در روایات دینی عفت از لوازم تقوا و ایمان شمرده شده است، حضرت زهرا(س) در عفت و حیا نمونه بودند و خود این بانو فرمودند: بهترین و نیکوترین چیز برای زن این است که هرگز در معرض دید نامحرم واقع نشود؛ عفت و حیا در پوشش که در جامعه به ویژه در برخی شهرها کم رنگ شده است به دلیل کم اهمیتی به حجاب است؛ ایمان و تقوا در سایه عفت اجتماعی تأمین می‌شود و زن و مرد باید در عفت و حیا و نوع پوشش از حضرت زهرا(س) سرمشق بگیرند.

,  جهیزیه و عروسی ساده,  جهیزیه و عروسی ساده,
,
,
,
,  همسر داری,  همسر داری,
,
,
,
, تأییدیه ای که  حضرت علی (ع) به حضرت فاطمه (س) داد, تأییدیه ای که  حضرت علی (ع) به حضرت فاطمه (س) داد,
,
,
,
,
,
,   تربیت فرزندان,   تربیت فرزندان,
,
,
,
, رعایت حق همسایگان, رعایت حق همسایگان,
,
,
,
,  حیا و عفّت,  حیا و عفّت,
,
,

 راستگویی و صداقت

میرزاخانی دروغ را بزرگ‌ترین گناه و کلید هر بدی دانست و گفت: این مسئله اگر گسترش پیدا کند و از روابط فردی به اجتماعی کشیده شود، منجر به بازداری از نزول برکات آسمانی و نزول بلاها می‌شود، دروغ بزرگ‌ترین آفت و آسیب زندگی امروزی شده است تا جایی که قُبح و زشتی دروغ امروزه به اندازه‌ای از جامعه و عُرف رفته است که مردم به راحتی دروغ می‌گویند.

وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: حضرت زهرا (س) در راستگویی و صداقت گفتار نیز مثال زدنی و سرمشق است، عایشه گفته است: من راستگوتر از فاطمه جزء پدرش را ندیده‌ام؛ سزاوارست راستگویی را از این بانوی گرانقدر به عنوان درس برای اصلاح خود فرا گیریم.

,  راستگویی و صداقت,  راستگویی و صداقت,
,
,
,
,

  تأمین غذای نیازمندان

, تأمین غذای نیازمندان, تأمین غذای نیازمندان,

این استاد حوزه در ادامه این مطلب بیان داشت: اطعام فقرا و نیازمندان دستور قرآن و از سفارشات پیامبر(ص) و از جمله مسئولیت‌های بزرگی است که در قیامت پیش روی انسان است،زمانی که از اهل جهنم می‌پرسند به چه جُرمی در آتش قرار گرفتید؟ گویند: به چند جرم: اول نماز نخواندیم؛ دوم به فرودستان نیازمند غذا ندادیم و ...؛ حضرتز رها(س) در تأمین غذای نیازمندان و رفع گرسنگی آنان به اندازه‌ای اهتمام داشت که وقتی با خانواده روزه بودند، غذای خود را سه شب متوالی به فقرا دادند تا جایی که مورد تحسین خداوند واقع شدند و در شأن اخلاص آنان سوره انسان نازل شد..

میرزاخانی در ادامه این مطلب خاطرنشان کرد: اگر این نوع از سبک زندگی فاطمی و نحوه رفتارش با فقیران برای جامعه ما درس و الگو برای همه ثروتمندان اسوه باشد، بی شک آسیب‌های زیادی از جامعه  کاهش پیدا می کند.

انتهای پیام/خ

,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه