مسجد بزرگترین دانشگاه است
یک پژوهشگر با بیان این که مسجد بزرگترین دانشگاه است، گفت: مبدا همه تحولات ما در مساجد اتفاق می افتد. در مسجد صفات پسندیده ای مانند تواضع و فروتنی نمود پیدا میکند و صفات رذیله ای مانند خودخواهی از بین می رود پس باید به طور شایسته از تیمهای پژوهشی در آنها استفاده کنیم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، سید حسام سید حسینی در گفت و گو با صاحب نیوز اظهار داشت: از فهم و دانش تحصیل کرده و بیسواد در این دانشگاه استفاده میشود و فرد نمود واقعی پیدا میکند. افرادی که بیشتر میدانند در دستهبندیهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قرار می گیرند. افراد در مشاغل و رشتههای مختلف در مساجد هستند. پس مبلغین باید بدانند چه رسالت بزرگی در این مورد دارد که باید سخنان خود را برای صنوف و رشته های مختلف آنگونه بیان کنند که نیازهای اصناف مختلف مرتفع شود.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,,
,
وی ادامه داد: نظام هدفمند، نظام آفرینش است. اسراری که بسیاری از خواص و عوام نسبت به آن آگاهی ندارند. مفسرین علاقهمند که اینها را بیشتر بدانند در سطح پایینتر اداره یک جامعه یا اداره یک حکومت جهانی را نظام هدفمند میگویند. البته این حکومت جهانی را در بخشها و فصلهای مختلف میتوان تعریف کرد که میتواند یک ملت یا کشور یا یک مکتب باشد.
,,
سید حسینی تصریح کرد: میتوانیم بگوییم انسان هر آنچه که برای قدر و منزلت او بوده است را حقیقتا درک می کند و خود احیا کننده ارزشهای الهی و انسانی است و سایر مخلوقات برای راحتی انسان آفریده شده اند. حال انسان در قبال این بندگی چگونه باید از نعمت ها استفاده کند تا ارزشهای انسانی زیر سوال نرود.
,,
,
وی اضافه کرد: انسان از علوم پزشکی و زیست شناسی در کل آفرینش چگونه استفاده کند؟!!. انسانی که می تواند طی الارض کند و خداوند در احادیث و نقل قولهای مستقیم با سایر مخلوقات او را اشرف مخلوقات آفریده است.
,,
این پژوهشگر اظهار داشت: انسان امروزی هنگامی که در بحث اختراعات قرار میگیرد از آیات و نشانههای الهی است که به این مرحله خلاقیت میرسد و از امکانات موجود حق تعالی ابزارهایی میسازد و از آن بهرهوری میکند و نشان میدهد نظام هدفمند آفرینش یک بعدی نیست.
,,
,
وی به رشتههای مختلف در نظام هدفمند آفرینش اشاره کرد و تصریح نمود: انسان در عرصههای مختلف شغل، دانشگاه، موسسه یا شرکت نشان میدهد که همه این ها برای رشد و تعالی انسان تعریف میشود. دانشگاهی که یک مکتب را تعریف میکند این مکتب از گهواره تا گور برای انسان تعریف میشود.
,,
این پژوهشگر گفت: اگر به فرمهای فرهنگی در یک جامعه بیشتر توجه کنیم؛ متوجه میشویم که جستجوی دانش از گهواره تا گور نشان دهنده این است که پیامبری مانند حضرت عیسی معجزهاش را نشان میدهد و پیامبری دیگر نقش انبیا الهی و دانشمندان را ایفا می کند و باز شاخصهای مختلفی را در موضوعات و بخشهای مختلف اجتماعی تعریف میکند.
,,
,
وی تصریح کرد: در مکتب شیعه قبل و بعد از تولد بزرگان شیعه نکاتی را فرمودند که خود به خود با فهم والدین حاصل میشود.
,,
حسینی اذعان داشت: اولین اختراع بشری تولید نسل است. تولد فرزند صرفا مربوط به دوران تولدش نیست؛ دوران قبل و بعد از آن را نیز شامل میشود در این خروجی نتیجه میگیریم والدین، خواص و مجتهدین در تربیت فرزند سهیم هستند.
,,
,
وی به مکتب شیعه اشاره کرد و گفت: آموزش در حوزه های علمیه و دانشگاه های شیعه وقتی به کمال می رسد که در سایر قسمتها مانند مساجد مدیریت شوند. باید آن قدر در حوزه ها شفافیت سازی صورت گیرد که جای ابهام و شک و تردیدی برای فردی وجود نداشته باشد و در مورد مساجد، حوزه های علمیه رسالت خودشان را نشان دهد. همچنین مجتهد خبرگان رهبری یا هیات امنا مساجد نقش مسوولیتپذیری را در قبال خودشان و امامان خودشان نیز نشان دهند.
,,
سید حسینی تصریح کرد: اگر مدیریت روحانیون قبلی با نظارت روحانیون بعدی تداخل نداشته باشد، نشان میدهد که تا چه اندازه مبلغین در یک جامعه تاثیرگذار هستند.
,این محقق اصفهانی عنوان کرد: پیش از انقلاب به مبلغین توجه کمتری می شد و اکنون دانشگاهیان می¬توانند مانند مبلغین حوزه های علمیه عمل کنند. دانشگاهیان در مساجد هم می توانند مانند مبلغین عمل کنند.
,,
,
وی ادامه داد: مبلغین از ناحیه ولایت فقیه مدبرانه نظارت می شوند که باید در گفتار و رفتار آنان تعهد بیان شود. مبلغیت حتی می توانند سیاست گزاریهای غربی ها را مهار کنند و نتیجه هدفمند یک مجتهد را در رابطه با دین عنوان کند به عنوان مثال یکی از اعمالی که در طول استمرار حرکت انبیاء و شیعه رخ داده است، واقعه بازگویی تاسوعا و عاشورا در طول تاریخ است. مناسبتهای ویژه متناسب با رسالت مبلغین است که ابتدا در انبیا و ائمه معصومین هویداست و گاهی در مکتب و ائمه اطهار (ع) نمایان و پیام رسان است.
,,
,
سید حسام سید حسینی گفت: در جای جای ایران اسلامی، دانشمندان و فرهیختگانی بودند که در مسیر ائمه اطهار(ع) و در ملل مختلف در خصوص مسیر انبیا تبلیغ میکردند، مانند حضرت ابراهیم(ع) که بت پرستان را به خداپرستی دعوت می کرد.
,,
,
وی در پایان گفت: باید به طور شایسته از تیمهای پژوهشی در حوزه و دانشگاه و مساجد آنها استفاده کنیم. امروزه در هر مسجدی کانون و پایگاه بسیج وجود دارد. در گذشته در جبهه نیروهای اسلامی مسوول حفظ صیانت و کیان کشور بودند و امروز در بعد پژوهشی این اتفاق در حوزه و دانشگاه افتاده است.
,,
انتهای پیام/خ
]
ارسال دیدگاه