رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کلیبر:

برگزاری گرامیداشت ام لیلی کنیز فاطمه در کلیبر

برگزاری گرامیداشت ام لیلی کنیز فاطمه در کلیبر
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کلیبر گفت: همایش تجلیل از ام لیلی کنیز فاطمه شاعره مرثیه سرای صاحب دیوان در زادگاهش برگزار می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اهروصال از اهر، عدالت دهقانپور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کلیبر با اعلام این موضوع در جریان بازدید از روستای دومریق گفت: بزرگداشت مشاهیر فرهنگی و ادبی و هنری و دینی از وظایفی است که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همت خود را در راستای معرفی آنان به نسل جوان جامعه بکار گرفته است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اهروصال ,

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در خصوص چاپ دیوان مراثی این بانوی شاعره در سالهای اخیر افزود: از این مجموعه تعداد ۳۰۰ نسخه با همکاری و همیاری ناشر و نوادگان مرحومه خریداری شده است که در طول همایش در اختیار مداحان و علاقمندان و همچنین محققان ادبیات مرثیه سرایی قرار خواهد گرفت.

,

دهقان پور خاطر نشان کرد: این مراسم خردادماه سالجاری با حضور مداحان و شعرا و علاقمندان مکتب علوی در روستای دومریق زادگاه مرحومه برگزار خواهد گردید.

,

زندگینامه بانو ام لیلی کنیز فاطمه:

,

ام لیلی در سال ۱۲۸۲ هجری قمری در روستای دومریق از توابع  شهرستان کلیبر در خانواده عالم و عارف نامی عصر قاجاریه، آیت الله ملا کریم دومریقی متولد شد و در سن ۱۷ سالگی به سرودن اشعار و مراثی در مدح و منقبت اهل بیت(ع) پرداخت. وی طی ۲۷ سال دیوانی بنام «غمام البکاء» سرود که نوحه های آن در شهرهای متعدد ایران و در آنسوی مرزها در کشور جمهوری آذربایجان در هیئت های حسینی خوانده می شود.

,

بانو کنیز فاطمه در سال ۱۳۳۶ هجری قمری عازم زیارت عتبات عالیات شده و بعد از زیارت حرم مطهر ائمه اطهار(ع) در همان سال در شهر مقدس کربلا وفات نموده و همانجا دفن می گردد.

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه