logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

واکنش زبان پس از چشیدن غذا/تصاویر

واکنش زبان پس از چشیدن غذا/تصاویر
یک گروه بین‌المللی از محققان به رهبری دانشمندی از دانشگاه هاروارد برای نخستین‌بار نقشه تصویری زنده از غدد چشایی روی زبان را ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد، پس از هر بار چشیدن غذا، چه اتفاقی رخ می‌دهد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، محققان، تصاویر منفرد از سلول‌های زبان موش را با استفاده از سیستم میکروسکوپی جدیدی طراحی کرده‌اند که نشان می‌دهد، چگونه هر سلول متفاوت غدد چشایی برای تمایز قایل شدن بین پنج گروه طعم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تاباندن یک لیزر درخشان مادون قرمز بر روی زبان موش باعث شد تا بخش‌های مختلف آن به همراه مولکول‌های طعم بدرخشند.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,

 
, ,
,

دانشمندان با استفاده از روشی موسوم به «میکروسکوپ چند فوتونی درون بدن» توانستند سلول‌های چشایی منفرد را در هر غده شناسایی کنند. آن‌ها همچنین توانستند سلول‌های خون را در عمق 240 میکرونی زیر سطح زبان مشاهده کنند.

بیش از 2000 غدد چشایی در زبان انسان وجود دارد که می‌توانند بین حداقل پنج طعم شور، ‌شیرین، تلخ، ترش و خوشمزه تمایز قائل شوند اما ارتباط بین این همه سلول چشایی در یک غده چشایی تاکنون ناشناخته باقی مانده بود.

محققان با این ابزار تصویربرداری جدید نشان داده‌اند که هر غده چشایی از سلول‌های چشایی برای طعم‌های مختلف برخوردار است.
 

,
,
,
,
,
,

 
, ,
,

به گزارش ایسنا، این دستاورد به تکمیل تحقیقات اخیر سایر گروه های پژوهشی می‌پردازد که مناطق مغزی مرتبط با طعم را شناسایی کرده بودند. جالب اینجاست که نتایج آن‌ها نشان داد، سلول‌های چشایی نه تنها به مولکول‌های در تماس با سطح زبان، بلکه به مولکول‌های درون جریان خون واکنش نشان می‌دهند.
 

,
,

 
, ,
,

محققان امیدوارند بتوانند ابزاری را برای نظارت بر مغز در زمان تصویربرداری از زبان تولید کنند تا کل فرآیند حس چشایی را پیگیری کنند.

نتایج این تحقیق در مجله نیچر منتشر شده است.

,
,
,

 

,

انتهای پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه