امام جمعه موقت خواف:
برخوردهای پلیس آمریکا با سیاهپوستان نمونههایی از اقتدار ظالمانه است
امام جمعه موقت خواف گفت:آنچه امروز در آمریکا و به طور خاص در شهر فرگوسن در حال وقوع است را شاید بتوان اعتراضات مردم رنگین پوست به شیوه ی حکومت کشوری دانست که خود را مدعی آزادی و برابری در جهان می داند حال آنکه از ایجاد این آزادی و برابری حتی در کشور خود ناتوان است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا،حجه السلام محمد شریفی در گفتگو با منشور خواف گفت: در آمریکا، هزاران نفر از معترضان به مرگ «فردی گری» جوان سیاهپوست آمریکایی که بر اثر جراحات واردشده توسط پلیس جان خود را از دست داد، در خیابانهای بالتیمور تظاهرات کردند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, منشور خواف,
وی افزود :فردی گری در بازداشتگاه پلیس بالتیمور بر اثر شدت جراحات واردشده، جان خود را از دست داد. رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر برخوردهای پلیس آمریکا با سیاهپوستان را نمونههایی از اقتدار ظالمانه خواندند و خاطرنشان کردند: در آمریکا که اکنون رئیس جمهور آن هم یک سیاهپوست است، سیاهان بهوسیله پلیس مورد ظلم و بیاعتنایی و تحقیر قرار میگیرند که چنین رفتاری موجب بروز ناآرامیها نیز شده است.
امام جمعه موقت خواف گفت:چندی پیش در شهر فرگوسن،هم زمانیکه پلیس شهر به سوی نوجوان سیاه پوست آتش می گشود؛ شاید گمان نمی کرد که در خاکستری می دمد که آتش آن می تواند ساختار سست نظام سرمایه داری آمریکا را به ویرانی نزدیکتر کند.آنچه امروز در فرگوسن می گذرد فوران آتش فروخفته ایی است که قرن ها تبعیض و بی عدالتی را در کشور مدعی برابری و دموکراسی، فریاد می زند.
وی تصریح کرد :اولین موج ورود سیاه پوستان از آفریقا به آمریکا در بین سالهای ۱۹۱۶ تا ۱۹۳۰ به وقوع پیوست که طی آن قریب به ۱٫۵ میلیون سیاه پوست وارد خاک آمریکا شدند. دومین موج بزرگ مهاجرتی نیز در سالهای ۱۹۴۰ تا ۱۹۷۰ بود که در این دوره نیز قریب به ۵ میلیون نفر به جمعیت سیاه پوستان آمریکا افزوده شداین تغییر ترکیب مناطق به دلیل عدم پیش بینی دولت در مواجهه با آن و عدم قانونگذاری صحیح در مورد آن، باعث ایجاد نارضایتی و اعتراضات شده است.
,
,
,
وی اضافه کرد :به طور مثال در شهری مانند فرگوسن که سیاه پوستان اکثریت را تشکیل می دهند، مناصب و شغل ها و امکانات به طور هماهنگ تقسیم نشده است تا جائیکه که ۹۴% از نیروهای پلیس و افراد برجسته دولت محلی نظیر شهردار سفیدپوست هستندو این یکی از دلایل اعتراضات بوده است.
,
حجه السلام شریفی اظهار داشت :در بعد اجتماعی، تبعیض ها نسبت به سیاهان بیشتر قابل رویت است. طبق اعلام مراکز آماری در ایالات متحده، %۱۱٫۸ مردم این کشور زیر خط فقر هستند تحقیقات نشان می دهد پایبندی سیاه پوستان آمریکا به سنت ها و اصول خانواده بیشتر از سفید پوستان بوده و آمارها نیز این نتایج را تایید می کنند. این تحقیقات نشان می دهد که آمار ازدواج بین زنان و مردان سیاه، هر دو، بیشتر از آمار ازدواج در بین زنان و مردان سفید پوست.
امام جمعه موقت خواف در پایان گفت:یکی دیگر از ابعادی که تبعیض علیه سیاه پوستان آمریکا را به وضوح نمایان می سازد، برخورد امنیتی و پلیسی با این گروه است. آمارها حاکی از آن است که از هر پانزده مرد سیاهپوست یک نفر زندانی میشود که این رقم برای سفید پوستان ۱ به ۱۰۶ است. بر اساس آمار قضائی آمریکا از هر سه سیاهپوست ۱ نفر احتمال دارد که در طول عمرش به زندان برود.
آنچه امروز در آمریکا و به طور خاص در شهر فرگوسن در حال وقوع است را شاید بتوان اعتراضات مردم رنگین پوست به شیوه ی حکومت کشوری دانست که خود را مدعی آزادی و برابری در جهان می داند حال آنکه از ایجاد این آزادی و برابری حتی در کشور خود ناتوان است.
,
,
,
انتهای پیام/گ
]
ارسال دیدگاه