logo
یک‌شنبه 26 مهر 1405 | یکشنبه 18 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  2. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  3. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  4. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  5. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  6. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  7. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  8. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  9. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  10. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  11. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  12. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  13. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  14. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟
  15. آمریکا با وارونه‌نمایی واقعیت‌ها به دنبال پیروزی در جنگ روایت‌ها است
  16. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  17. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  18. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  19. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  20. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟

کشف ایرانیان برای مقابله با دیابت ۲

کشف ایرانیان برای مقابله با دیابت ۲
تیمی از دانشمندان به سرپرستی دکتر «امید گودرزی» دانشمند ایرانی مرکز پزشکی سدارز-سینای در لس‌آنجلس، جهش ژنتیکی جدیدی را شناسایی کرده‌اند که از افراد در مقابل ابتلا به دیابت نوع ۲ محافظت می‌کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایسنا، این یافته‌ها می‌تواند به ارائه درمان‌های دارویی جدید برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ کمک کند. این بیماران هم‌اکنون به انسولین و داروهای خوراکی برای مدیریت‌کردن شرایطشان متکی‌اند و هنوز درمانی برای بیماری آن‌ها ارائه نشده است.

دکتر گودرزی، مدیر بخش دیابت، غدد و متابولیزم مرکز پزشکی سدارز-سینای، در این باره گفت: با این موفقیت، فرصت بی‌نظیری برای شخصی‌کردن درمان و پیشگیری از این بیماری مزمن در اختیار خواهیم داشت؛ زیرا شناسایی ژن‌ها می‌تواند دریچه‌های جدیدی را به روی تولید داروی مقابله با دیابت بگشاید.

دیابت نوع ۲ بر تولید انسولین بدن و توانایی آن برای کنترل متابولیزم بدن اثر می‌گذارد. ناکامی بدن برای مدیریت‌کردن قند خون می‌تواند منجر به بروز حملات قلبی و مشکلات سلامتی جدی از قبیل بیماری کلیوی، نابینایی و عفونت‌هایی شود که این عفونت‌ها ممکن است به قطع عضو بینجامند.

در این مطالعه، تیمی از محققان امریکایی، آسیایی و اروپایی به رهبری امید گودرزی، ژن‌های ۸۱ هزار نفر را بررسی کردند که مبتلا به دیابت نوع ۲ نبودند. آن‌ها سپس اطلاعات ژنتیکی بدست‌آمده را با اطلاعات ۱۶ هزار فرد مبتلا به دیابت مقایسه کردند. دانشمندان دریافتند نوعی جهش ژنتیکی در ژن خاصی به نام GLP۱R خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۴ درصد کاهش می‌دهد.

جهش ژنی شناسایی‌شده در چنین گروه بزرگی از سوژه‌ها موفقیتی حیاتی در حوزه تحقیقات دیابت به شمار می‌آید و تیم علمی‌ حاضر، هم‌اکنون به درک بهتری برای چگونگی محافظت این جهش ژنی از بدن در مقابل ابتلا به دیابت نیاز دارد.

با این حال، گودرزی عنوان کرد: این جهش ژنی جدید شاید مانع از ابتلای افراد به دیابت شود اما بر خطر چاق‌شدن فرد یا شاخص جرم بدن وی اثر نمی‌گذارد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Communications ارائه شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

انتهای پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه