مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان :
شهرهای ساحلی هرمزگان باید معرف هویت و فرهنگ مردم باشد
نخستین همایش بین المللی معماری،شهرسازی و نورپردازی شهرهای ساحلی با حضور اساتید، دانشجویان و میهمانان خارجی صبح امروز در تالار شهید آوینی فعالیت خود را آغاز کرد و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی خانه فرهنگ و هنر استان هرمزگان ؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در نخستین همایش بین المللی معماری، شهرسازی و نورپردازی شهرهای ساحلی از سری برنامه های پنجمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس گفت: معماری بالاترین شاخص ارزیابی تمدن است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از پایگاه اطلاع رسانی خانه فرهنگ و هنر استان هرمزگان ؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در نخستین همایش بین المللی معماری، شهرسازی و نورپردازی شهرهای ساحلی از سری برنامه های پنجمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس گفت: معماری بالاترین شاخص ارزیابی تمدن است., خانه فرهنگ و هنر استان هرمزگان,علیرضا درویش نژاد معماری را عالی ترین درجه هنر دانست و افزود: معماری به دلیل ماندگاری بالای آن و بهره گیری از کلیه تخصص ها و امکانات نشانگر پیشرفت و رفاه جوامع و تعیین کننده سطح درک عمومی مردم از فرهنگ و هنر است و به همین دلیل در هردوره از تاریخ شاهد ویژگی های خاص در معماری هستیم.
, علیرضا درویش نژاد معماری را عالی ترین درجه هنر دانست و افزود: معماری به دلیل ماندگاری بالای آن و بهره گیری از کلیه تخصص ها و امکانات نشانگر پیشرفت و رفاه جوامع و تعیین کننده سطح درک عمومی مردم از فرهنگ و هنر است و به همین دلیل در هردوره از تاریخ شاهد ویژگی های خاص در معماری هستیم.,,
وی با اشاره به معماری شهرهای جنوبی یادآور شد: معماری ساحلی همچون طبیعت و مردم آن،ساده، بی پیرایه اما مفید، تأثیر گذار و کاربردی است و تلفیقی از عناصر خاک، باد، دریا و آتش است.
, وی با اشاره به معماری شهرهای جنوبی یادآور شد: معماری ساحلی همچون طبیعت و مردم آن،ساده، بی پیرایه اما مفید، تأثیر گذار و کاربردی است و تلفیقی از عناصر خاک، باد، دریا و آتش است.,,
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان اظهار داشت: مردم ساحل نشین با تسخیر باد و دریا، دنیا را سیاحت و مسخر کنند و با اتکا به همین نگرش توانستند بادهای مرطوب و حیات بخش دریا را با معماری خاص خود به درون خانه ها بیاورند و بر گرمای آتشین و نفس گیر خورشید غلبه و فضایی فرح بخش برای زندگی مهیا و ایجاد کنند.
, مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان اظهار داشت: مردم ساحل نشین با تسخیر باد و دریا، دنیا را سیاحت و مسخر کنند و با اتکا به همین نگرش توانستند بادهای مرطوب و حیات بخش دریا را با معماری خاص خود به درون خانه ها بیاورند و بر گرمای آتشین و نفس گیر خورشید غلبه و فضایی فرح بخش برای زندگی مهیا و ایجاد کنند.,,
درویش نژاد اضافه کرد: خانه های خشتی و سنگی با بادگیرهای کوتاه و بلند روبه دریا و پنجره های ارسی و درهای هلالی با شیشه های رنگی و تراس های بزرگ با حفاظ های چوبی ساده، نماد معماری هرمزگان است که متأسفانه به جز در چند شهر از جمله بندرلافت، بندرلنگه و کنگ آثار چندانی از آن باقی نمانده است.
, درویش نژاد اضافه کرد: خانه های خشتی و سنگی با بادگیرهای کوتاه و بلند روبه دریا و پنجره های ارسی و درهای هلالی با شیشه های رنگی و تراس های بزرگ با حفاظ های چوبی ساده، نماد معماری هرمزگان است که متأسفانه به جز در چند شهر از جمله بندرلافت، بندرلنگه و کنگ آثار چندانی از آن باقی نمانده است.,,
وی حفاظت و صیانت از این هویت و معماری منحصر به فرد را وظیفه همگان دانست و گفت: برگزاری این همایش نشانگر این مسأله است که آگاهی و نیاز لازم در میان مدیران ، هنرمندان و جامعه برای حفظ این میراث گرانبها ایجاد شده است.
, وی حفاظت و صیانت از این هویت و معماری منحصر به فرد را وظیفه همگان دانست و گفت: برگزاری این همایش نشانگر این مسأله است که آگاهی و نیاز لازم در میان مدیران ، هنرمندان و جامعه برای حفظ این میراث گرانبها ایجاد شده است.,,
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، ضمن تأکید بر این موضوع که شهرهای ساحلی از جذابیت زیادی برای گردشگران برخوردار است افزود:برای رسیدن به شهری امروزی و پایدار باید از الگوهای معماری گذشتگان که نشانگر هویت مردم این منطقه است در ساخت بناهای مدرن بهره گرفت.
, مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، ضمن تأکید بر این موضوع که شهرهای ساحلی از جذابیت زیادی برای گردشگران برخوردار است افزود:برای رسیدن به شهری امروزی و پایدار باید از الگوهای معماری گذشتگان که نشانگر هویت مردم این منطقه است در ساخت بناهای مدرن بهره گرفت.,,
درویش نژاد اذعان داشت: از ظرفیت و خلاقیت هنرمندان هنرهای تجسمی و معماری باید در زیبا سازی بناهای شهری استفاده بیشتر صورت گیرد و این همایش نقطه عطفی برای همکاری علمی و عملی مدیران و هنرمندان خواهد بود.
, درویش نژاد اذعان داشت: از ظرفیت و خلاقیت هنرمندان هنرهای تجسمی و معماری باید در زیبا سازی بناهای شهری استفاده بیشتر صورت گیرد و این همایش نقطه عطفی برای همکاری علمی و عملی مدیران و هنرمندان خواهد بود.,,
وی اضافه کرد: شهرهای ساحلی هرمزگان باید معرف هویت، اصالت و فرهنگ چند هزار ساله مردم این خطه باشد و گر نه این گنجینه عظیم توسط سایر ممالک دیگر مصادره خواهد شد.
,,
,
انتهای پیام/ص
]
ارسال دیدگاه