یادداشت
ارتقای توامان آمادگیهای نظامی، عقیدتی و تخصصی در بسیج
بسیج عموم مردم همواره یکی از ارکان اصلی حفاظت و حراست کشور در مقابل تهدیدهای سخت دشمنان است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از فارس، سرهنگ نصرتالله سیف، معاون عملیات سازمان بسیج طی یادداشتی نوشت:
, شبکه اطلاع رسانی دانا,تشکیل بسیج مستضعفین در پنجم آذر ۱۳۵۸ هرچند با رویکرد صرف نظامی صورت نپذیرفت، اما سخنان امام خمینی(ره) مبنی بر لزوم شکلگیری ارتش ۲۰ میلیونی به خوبی نشان داد بسیج عموم مردم همواره یکی از ارکان اصلی حفاظت و حراست کشور در مقابل تهدیدهای سخت دشمنان است.
,با مروری بر تاریخچه انقلاب اسلامی میبینیم اولین بار دولت موقت در تلاشی نافرجام سعی داشت با تأسیس گروهی موسوم به «بسیج جوانان ایران» به مهار انرژی موجود در جوانان انقلابی بپردازد، هرچند این حرکت با مبانی غلط فکری که در بطن خود داشت هیچ گاه از سوی عموم مردم مورد توجه قرار نگرفت، اما این موضوع نشان میدهد تشکیل بسیج یک حرکت اجتماعی براساس تفکر بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر حفظ نظام به وسیله مردم و شرایط انقلاب اسلامی ایران بود.
,پیروزی انقلاب اسلامی با حضور عموم ملت ایران در صحنه، لزوم اداره آن از سوی پدیدآورندگانش، یعنی مردم را میطلبید.
,بنابراین نهادهای انقلابی یکی پس از دیگری از بطن حرکتهای مردمی بیرون آمدند.
,تأسیس سپاه پاسداران از جوانان مومن، متعهد و انقلابی و نیز تأسیس جهاد سازندگی که از گروههای تحصیلکرده و تخصصی برای آبادانی ویرانیهای ستمشاهی ریشه گرفت، نمونههایی از این حرکتها به شمار میرفت که حضرت امام(ره) با ژرفاندیشی خاص خود با صدور فرمانهایی به این حرکتهای خودجوش قوت و رسمیت بخشد.
,تشکیل بسیج در آذرماه ۵۸ نیز از این قاعده مستثنی نبود، اما همانطور که عنوان شد، نظر امام خمینی(ره) در خصوص شکلگیری ارتش ۲۰ میلیونی که تقریباً تمامی جمعیت جوان آن زمان را دربر میگرفت، لزوم آمادگی دفاعی بسیجیان را همواره مطرح میساخت.
,جنگ تحمیلی که صرفنظر از چند ماه ناآرامی قبل و بعد از آن 8 سال، عمده سیاستهای کشور را به خود معطوف ساخت، یکی دیگر از میادینی بود که بسیجیان را به ورود جدی به خود فراخواند و کیست که نقش ارزنده و بیبدیل سربازان مخلص امام خمینی(ره) را در پس زدن دشمنی مجهز به سلاحهای شرق و غرب نادیده بگیرد.
,صفوف به هم فشرده مردمی که با نام و در قالب بسیج به جبهههای جنگ اعزام میشدند، تصویری از شکستناپذیرترین نیروهای مومن را به رخ جهانیان میکشاندند که هیچ گاه از حافظه تاریخ بشریت محو نخواهد شد.
,با چنین پیشزمینهای بسیج نشان داد توانسته است از عهده یکی از عمدهترین مأموریتهای محوله ولیفقیه که همان پاسداری از کیان کشور اسلامی است برآید.
,اما اتمام جنگ و گذشت سالها از آن دوران، گاه این شائبه را پدید میآورد که دیگر نیازی به توجه به بُعد نظامی بسیج و آموزشهای آنان نیست. البته مشکلات فرهنگی و اقتصادی کشور که تبعات خود را در جامعه نشان میداد نیز مسئولان بسیج را برآن داشت تا به این ابعاد نیز توجه جدی شود.
,تشکیل قرارگاه رزمی امام هادی(ع) از ابتدای سال 91 به ریاست جانشین سازمان بسیج مستضعفین یکی از اقدامات سریع بسیج برای اطاعت امر ولی خویش بود که طی آن با تأسیس و گسترش گردانهای واکنش سریع بیتالمقدس و ذوالفقار توانمندی برای پشتیبانی نیروهای مسلح ایجاد کند. گردانهایی که نهتنها با نام که با حضور در میدان رزمایشهای استانی بسیج، در عمل و به عینه قدرت رزمی ویران کننده بسیجیان را به چشم جهانیان رساندند.
,انجام دادن 32 رزمایش استانی در 31 استان کشور که با حضور بیش از دهها هزار بسیجی در هر رزمایش صورت گرفته، دلیلی بر این مدعاست تا سراسر ایران اسلامی را قدمگاه سربازان مخلص فرمانده معظم کل قوا ساخته و ایران را برای هر دشمنی تبدیل به جبهههایی به وسعت یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مربعی سازد.
,پیام این رزمایش به دوستداران و دشمنان نظام این است که در حال حاضر توانمندیهای بسیج از نظر زیرساختها، سازمان رزم، آموزش، طراحی و به کارگیری صدها برابر زمان هشت سال دفاع مقدس شده است.
,ارتقای آمادگی بسیجیان، مهمترین دستاورد این رزمایش بوده، زیرا سازماندهی جدید بسیج سازماندهی توأمان عقیدتی، نظامی و تخصصی است.
,انتهای پیام
]
ارسال دیدگاه