اخبار داغ

پاسخ روزنامه شرق به سخنگوی دولت

پاسخ روزنامه شرق به سخنگوی دولت
شرق انتظار دارد سخنگوی دولت، اطلاع‌رسانی شفاف کرده یا درستی خبر آزاد‌سازی هشت‌ میلیارد دلار دارایی‌های بلوکه‌شده را تایید کند یا اگر خبر منتشر شده در خبرگزاری دولت، نقصی داشته، نسبت به اصلاح «رسمی» و «عمومی» محتوای خبر اقدام کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از روزنامه شرق، حمید رسایی دیروز در مجلس گفت: «امروز برخی از رسانه‌ها تیتر یک زدند که آمریکا هشت‌میلیارددلار از اموال ایران را آزاد کرده و سخنگوی دولت نیز این را تایید کرده است، اما بنده امروز صبح از آقای نوبخت درخصوص این موضوع سوال کردم که نوبخت به بنده گفت این موضوع دروغ است و اصلا چنین موضوعی را نگفتم و چنین چیزی صحت ندارد و نمی‌دانم عدد هشت را از کجا آورده‌اند و این خبرها برای مردم، توقع درست می‌کند.»

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

از آنجا که تیتر یک دیروز «شرق» به موضوع مورد اشاره رسایی اختصاص داشت توضیح زیر برای تنویر افکار عمومی اعلام می‌شود:

,

سوم آذر علی‌نقی خاموشی، رییس اسبق اتاق بازرگانی ایران از «آزاد‌سازی حدود هشت‌میلیارددلار دارایی‌های بلوکه‌شده ایران توسط آمریکا در صبح امروز (یکشنبه).» خبر داد. با وجود اینکه این خبر دارای اهمیت فراوانی بود و به علت اعلام آن در گفت‌وگوی خاموشی با خبرگزاری رسمی دولت «ایرنا»، از لحاظ اعتبار هم خدشه‌ای بر آن وارد نبود. «شرق» ترجیح داد تا منتظر واکنش مقامات رسمی در این‌باره بماند. چهارم آذر، نوبخت در مقام «سخنگوی دولت» و معتبرترین مقام برای خبررسانی به رسانه‌ها و افکار عمومی، در حاشیه «همایش تبیین راهبرد دولت» و در پاسخ به سوال خبرگزاری دولت «ایرنا» گفت: «آزادسازی هشت‌میلیارددلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران از سوی آمریکا صحت دارد.» به این ترتیب، سندیت خبری مهم، قطعی شد و در رسانه‌های داخلی و خارجی، بازتاب گسترده‌ای یافت. مراجعه به موتورهای جست‌وجوی اینترنتی و واردکردن واژگانی نظیر «نوبخت» در کنار «هشت‌میلیارد»، انبوهی از بازتاب این خبر را مقابل دیدگان جست‌وجوگران قرار می‌دهد. اغلب روزنامه‌های ایران هم این خبر را در تیتر یا متن خود منتشر کردند که برای مثال می‌توان به خبر متن روزنامه اطلاعات: «وی همچنین آزادسازی هشت‌میلیارددلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران توسط آمریکا را تایید کرد»، تیتر روزنامه رسالت: «سخنگوی دولت رقم آزاد‌سازی هشت‌میلیارددلار از دارایی‌های ایران را تایید کرد»، زیر تیتر نخست روزنامه جام‌جم: «سخنگوی دولت آزادسازی هشت‌میلیارددلار از دارایی‌های مسدودشده ایران از سوی آمریکا را تایید کرد»، سوتیتر گزارش اصلی صفحه اقتصادی روزنامه همشهری: «آمریکا هشت‌میلیارددلار از دارایی‌های ایران را آزاد کرد» یا تیتر نخست روزنامه مردمسالاری به «آزادسازی هشت‌میلیارد دلار دارایی‌های بلوکه‌شده ایران» اشاره کرد. از بازتاب این خبر در رسانه‌های خارجی نیز می‌توان خبر چهارم آذر خبرگزاری رسمی روسیه را ذکر کرد که خبری با تیتر «تهران تایید کرد که آمریکا هشت‌میلیارددلار دارایی‌های ایران را آزاد کرده است»، منتشر کرد.

,

این خبرگزاری نوشت: «به گزارش خبرگزاری «ریا نووستی» به نقل از خبرگزاری «ایرنا»، آمریکا روز یکشنبه و در اولین گام از کاهش تحریم‌ها علیه ایران، هشت‌میلیارددلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران را آزاد کرد و «محمدباقر نوبخت»، سخنگوی دولت جمهوری‌اسلامی‌ایران، روز دوشنبه این خبر را تایید کرد.» البته بازتاب‌هایی از این دست، بسیار است و برای پرهیز از طولانی‌شدن مطلب، به ذکر نمونه‌هایی بسنده می‌شود. اما حتی این معدود نمونه‌ها هم کافی است تا نشان دهد تیتر یک دیروز «شرق»، خلاف واقع نبوده است. اکنون «شرق»، با هدف ابهام‌زدایی از خبری مهم و نیز مقابله با اتهام‌سازی ناروا به مطبوعات، انتظار دارد سخنگوی دولت، اطلاع‌رسانی شفاف کرده، یا درستی خبر را تایید کنند یا اگر خبر منتشرشده در خبرگزاری دولت، نقصی داشته، نسبت به اصلاح «رسمی» و «عمومی» محتوای خبر اقدام کنند. زیرا برای دولت «تدبیر و امید» که ریاست آن همواره بر اهمیت مقوله «اطلاع‌رسانی» تاکید داشته، زیبنده نیست خبری مهم را اعلام و در خبرگزاری رسمی دولت منتشر کند اما تکذیب آن، از پشت تریبون «مجلس» و از زبان یک نماینده، بیان و ادعا شود مستند این «تکذیب»، گفت‌وگوی دونفره «نماینده» و «سخنگوی دولت» بوده است. به تعبیر رسایی: «بنده از دکتر نوبخت پرسیدم ‌ایشان گفتند بنده چنین چیزی نگفته‌ام.» افکار عمومی، از دولت و اعضای آن، انتظار شفافیت و پرهیز از مواضع متضاد دارند.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه