صدای آژیری که درجاده های کشورکم تر به گوش می رسد
حریق و آتش سوزی خودرو ها در جاده های کشور طی سال های اخیر جان بسیاری از افراد را گرفته است این در حالی است که سازمان آتش نشانی در زمینه خدمات رسانی در جاده ها با ضعف های فراوانی روبرو است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،در سال های اخیر تصادفات رانندگی جاده های کشور زنگ خطر مهمی را به صدا در آورده است و با وجود اعلام آمارهای کاهشی از سوی سازمان های مرتبط سال گذشته در مجموع 49 هزار و 866 تصادف فوتی و جرحی در بخش برون شهری رخ داده که 6 هزار و 916 نفر در 5 هزار و 364 تصادف در سر صحنه جان باخته اند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا,از سویی،استان قم به عنوان شاهراه مواصلاتی 17 استان شناخته می شود و آزاد راه قم- تهران نیز در بین جاده های داخلی به عنوان یکی از ایمن ترین و مجهزترین آزادراه ها شناخته می شود،اما با وجود تمامی این ظرفیت ها متاسفانه همه ساله شاهد تصادفات و اتفاقات ناگواری در این آزاد راه هستیم.
,تردد وانت بارها و مخصوصا اتوبوس های برون شهری در این محور همواره خطر هایی را نیز به دنبال داشته است،یکی از تلخ ترین حوادث سال های اخیر که منجربه کشته شدن بیش از 40 نفر شد،برخورد دو دستگاه اتوبوس در این آزاد راه بود.
,بر اساس این گزارش،حوالی ساعت 23 شامگاه دوشنبه شهریور ماه سال 92 یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از اصفهان به تهران در حال حرکت بود، در حوالی کیلومتر 28 اتوبان قم – تهران بعد از مجتمع مهتاب به علت ترکیدگی لاستیک جلو از بغل با یک دستگاه سواری هوندا برخورد و پس از آن با شکستن گاردریل وسط وارد مسیر مقابل میشود که در این حادثه 44 نفر در شعله های گرفتار شدند و جان خود را از دست دادند.
,این تنها یکی از حوادث تلخ سال های اخیر در این محور پر تردد بوده است،در هفته های اخیر نیز متاسفانه حادثه ی تلخ دیگری رخ داد که افکار عمومی را به شدت تحت تاثیر قرار داد،بر این اساس طی روزهای اخیر برخورد دو خودرو پژو و نیسان در کیلومتر حدود 112 اتوبان تهران به قم منجر به حریق خودرو پژو شد و متاسفانه در پی این حادثه 6 نفر از سرنشینان خودرو پژو(2 آقا-2خانم-2 کودک) در دم فوت کردند.
, پژو و نیسان,متاسفانه در دو حادثه اخیر حریق و آتش سوزی خودرو ها جان بسیاری از مسافران را گرفت و همین موضوع زنگ خطری برای عوامل آتش نشانی کشور است،در دنیا برای جاده های پرتردد ایستگاه های آتش نشانی مناسبی پیش بینی می شود تا در صورت بروز حادثه و آتش سوزی عوامل بتوانند در سریعت ترین زمان ممکن در صحنه حاضر شوند،اما متاسفانه در محورهای مواصلاتی کشور ما این ایستگاه ها موجود نیستند و در بسیاری از صحنه ها ترافیک و یا مشکلات دیگر به قیمت جان هموطنانمان تمام شده است .
,البته برخی از کارشناسان بر این اعتقاد هستند که وجود چند پست سیار نیز می تواند برای جلوگیری از اینگونه حوادث مفید باشند که این امر نیز در جاده های پر تردد کشورهای اروپایی کاملا امری معمول است،موضوع دیگری که در کشور ما کاملا نگران کننده به نظر می رسد عدم هماهنگی بین دستگاه های مسئول است زیرا سازمان های آتش نشانی در داخل شهر زیر نظر شهرداری ها هستند در صورتی که تامین امنیت جاده ها بر عهده اداره راه و شهر سازی است و شهرداری برای ارائه سرویس به بیرون از شهر و جاده ها برنامه های مناسبی ندارد.
,علاوه بر این،یکی دیگر از نکات مهم در همین موضوع راه اندازی ناوگان هوایی سازمان آتش نشانی است،به گفته برخی از مسئولان سازمان آتش نشانی، تجهیزات اتش نشانی ایران قابل رقابت با کشورهای اروپایی است که در عمل این موضوع رنگ واقعیت به خود نمی گیرد،البته در سال های اخیر تلاش هایی شده است این موضوع به حقیقت بپیوندد اما بنا به مشکلات ایجاد شده به سرانجام نرسیده است،مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران تنها استان تهران در برنامه دوم پنج ساله قرار است ازناوگان هوایی برخوردار شود.
, مجتبی عبداللهی,به هر حال،بر اساس آمارهای نگران کننده در ایران به ازای 100 هزار شهروند در ایران 8 . 35 نفر جان خود را در حوادث رانندگی از دست می دهندکه این زنگ خطر مهمی به شمار می رود و باید دستگاه های مرتبط هر چه سریعتر در جهت کاهش جدی آمارها قدم های مثبتی بردارند تا دیگر شاهد حوادث تلخی به این صورت نباشیم.
,انتهای پیام/پ
]
ارسال دیدگاه