قطعی آب چند روزه در روستای زمان آباد بیارجمند
با فرارسیدن فصل تابستان روستای زمان آباد بیارجمند شهرستان شاهرود با مشکل قطعی مکرر آب رو به رو است و مردم از آبی که مخصوص قنات های کشاورزی است و در نهر ها جاری می باشد به جای آب شرب استفاده می کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از نسل شاهوار روستای زمان آباد مرکز دهستان خارتوران و از توابع بخش بیارجمند شهرستان شاهرود می باشد.این روستا در فاصله 150 کیلومتری جنوب شرقی بیارجمند و 225 کیلومتری جنوب شرقی شاهرود قرار دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا , نسل شاهوار ,زمان آباد مرکزمجموعه روستایی 32 روستای همجوار است و آب و هوایی گرم و خشک دارد.فعالیت های اقتصادی این روستا مبتنی بر کشاورزی و دامداری است و با مشکلات عدیده ای رو به رو هستند که گفت وگوی اهالی روستا و اعضای شورای اسلامی به همین زودی در نسل شاهوارمنتشر می شود.
,اما آنچه در این گزارش مد نظر است قطعی مکرر آب این روستا است.همزمان با فرا رسیدن خرداد ماه و فصل تابستان مشکل کم آبی و قطعی مکرر آب این روستا و حدود 10 تا 12 روستای همجوار که از یک حلقه چاه آب آشامیدنی استفاده می کنند نیز شروع می شود به طوری که اهالی روستا به مدت چندین روز و بعضا یک هفته آب ندارند.
,روز گذشته یکی از اهالی روستا در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار نسل شاهوار از قطع چندین روزه ی آب آشامیدنی خبر داد و گفت: آب آشامیدنی روستای زمان آباد و روستا های همجوار چند روز است که قطع شده و زندگی روز مره مردم را مختل کرده است.
, نسل شاهوار ,سلیمانی اظهار کرد: آب آشامیدنی روستای زمان آباد و حدود 10 تا 15 روستای همجوار از طریق یک حلقه چاه تامین می شود و زمانی که این پمپ می سوزد آب قطع می شود و چون پمپ یدکی موجود نیست تا موتور پمپ تعمیر شود، یا اصلا پمپ آب تعویض شود و آمدن جرثقیل برای انجام این کارمردم به مدت 2 یا 3 روز و بعضی از مواقع حدود 4 یا 5 روز بعضا یک هفته آب ندارند.
,وی افزود: در طول این مدت که آب آشامیدنی قطع است مردم مجبورند برای انجام کارهای خود از آب قنات های کشاورزی استفاده کرده و آب آشامیدنی اعضای خانواده و احشام را تامین کنند.
,یکی از خانم های این روستا به خبرنگارنسل شاهوار گفت: با قطع آب مشکلات ما هم شروع می شود برای شستن لباس و ظرف های کثیف باید ظرف ها را با فرغان به سر قنات بیاوریم و آب آشامیدنی را نیز از همین جا به منزل ببریم که به دلیل مسافت زیاد و این موضوع به خصوص برای افرادی که وسیله ی حمل و نقلی ندارند مشکل است.
,خانم جوادی اظهار کرد: آیا این درست است و عادلانه است که برای انجام امورات روزمره مثل شستن ظروف و لباس و تهیه آب آشامیدنی چند روز به قنات مراجعه کنیم و این در حالی است که مسئولان از آوردن آب با یک دستگاه تانکر به درب منزل اهالی روستا مضایقه می کنند.
,یکی از کشاورزان روستای زمان آباد هم با اشاره به قطعی مکرر آب و بی آبی روستای زمان آباد و روستاهای همجوار گفت: مردم روستای زمان آباد هنگام قطعی آب از آب قنات که مخصوص کشاورزی برای رفع مایحتاج روزانه خود استفاده می کنند و کشاورزی که نوبت آب او برای زمین های کشاورزی اش است ممکن است نصف آب او اینگونه استفاده شود و به زمین های کشاورزی به طور کامل آب نرسد.
,آقای جوادی با بیان اینکه آب کشاورزی که مردم هنگام قطعی برای مصرف استفاده می کنند بهداشتی نیست اظهار کرد: قبل از حفر چاه عمیق برای آب آشامیدنی مردم از آب های قنات به عنوان آب آشامیدنی استفاده می کردند که هر از گاهی به آن مواد ضد عفونی کننده و کلر می زدند ولی الان آب خاص کشاورزی است و ممکن است آلودگی داشته باشد که برای سلامت مردم ضرر آفرین است.
,وی افزود: تابستان سال گذشته یکی از اهالی روستا مراسم عروسی داشت و آب نیز به مدت چند روز قطع بود و آن ها مجبور شدند برای گذراندن مراسم خود آب قنات را با تانکرهای آب رسانی به روستا ببرند و به آن پمپ وصل کردند تا توانستند از آن آب برای گذراندن مراسم استفاده کنند تصریح کرد: باید اداره آب برای قطعی آب به خصوص در فصل تابستان فکری کند حدود 15 روستا بدون آب تعداد کمی نیست وبرای یک بار این مشکل به صورت ریشه ای حل شود تا هر چند وقت یک بار در این روستاها شاهد کم آبی و قطع مکرر آب نباشیم.
,انتهای پیام/ر
]
ارسال دیدگاه