متخصص تغذیه:
تغذیه مناسب در کاهش استرس امتحانات موثر است
متخصص تغذیه گفت: در دوران تحصیل توجه به امر سلامت جسمی و روانی برای دستیابی به نتایج عالی در امتحانات حائز اهمیت است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، دکتر مهناز مردانی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: همه خانواده ها و فرزندان آنان باید بدانند که نه فقط در طی امتحانات بلکه در طول عمر از زمانیکه کودک متولد می گردد تا سالمندی همه افراد می بایستی از یک رژیم غذائی سالم، متنوع و متعادل برخوردار باشند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سفیرافلاک،,وی گفت: افراد باید از همه گرو ه های اصلی مواد غذائی شامل گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه میو ه ها و سبزی ها و گروه مواد پروتئینی به اندازه نیاز بدنشان در قالب سه وعده اصلی و 2-3 میان وعده سالم استفاده نمایند.
,مردانی افزود: در دوران تحصیل توجه به امر سلامت جسمی و روانی برای دستیابی به نتایج عالی در امتحانات حائز اهمیت است.
,متخصص تغذیه بکار بستن توصیه های را در سلامت روح، جسم و ارتقا کیفیت امتحانات موثر دانست و توصیه های خود را به شرح ذیل عنوان کرد:
,1- استفاده از همه گروه های مواد غذائی در طی سه وعده اصلی و سه میان وعده و متناسب با نیاز روزانه هر فرد
,2- استراحت و خواب کافی بویژه شب های قبل از امتحان
,3- استفاده از تنقلات سالم مانند انواع مغزهای خام ( پسته، بادام ، گردو ) به جای انواع چیپس و پفک و شیرینی و نوشابه
,4- مصرف انواع سبزی و سالاد با وعده های غذائی نهار و شام ( بدون سس سالاد و سس مایونز)
,5- استفاده از 3-4 میوه مختلف در طی روز ( به صورت میان وعده )
,

, 6- خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده مانند انواع پلو و یا ماکارونی و پروتئین کافی در وعده شام قبل از روز امتحان برای تامین ذخایر گلیکوژن لازم که در طی ساعات برگزاری امتحان شکسته شده و قند خون را در دامنه نرمال حفظ می نماید.
,7- صرف یک صبحانه کامل در روز برگزاری امتحان شامل مواد پروتئینی مثل تخم مرغ یا پنیر و گردو) به همراه مقدار کافی نان بویژه نان سنگک یا بربری + و یک ماده قندی مثل عسل یا مربا یا 1 استکان چای شیرین همراه با پنیر و گردو، در صورت عدم وجود اشتها برای خوردن یک وعده کامل می توان از عسل یا خرما و میوه هائی مانند موز استفاده نمود.
,8- دریافت آب و مایعات کافی در طی روز برای پیشگیری از بروز علائم دهیدراتاسیون و افت توجه در طی امتحان
,9- خوردن 2- 3 سهم از گروه شیر و لبنیات در طی روز ، بخصوص خوردن یک لیوان شیر گرم موقع خواب می تواند به خواب بهتر کمک کننده باشد.
,10- در صورت نوشیدن چای بویژه در روز امتحان می بایست چای مصرفی اولا کم و دوم اینکه کم رنگ باشد تا تمرکز را به هم نزده و نیاز به دستشوئی در طی امتحان افزایش نیابد.
,11- همراه داشتن مقداری شکلات یا آبنبات و یک بطری آب سالم در طی امتحان
,انتهای پیام/ر
]
ارسال دیدگاه