استاد دانشگاه اراک:
نادیده گرفتن خطوط قرمز، شکست نظام را در پی خواهد داشت
یکی از اساتید دانشگاه پیام نور اراک گفت: اگر خطوط قرمز نادیده گرفته شود مطمئنا نظام روبه شکست خواهد رفت، تیم مذاکره کننده باید فرمان رهبری را در رابطه با خطوط قرمز رعایت کنند چرا که حرف آخر فرمایشات رهبری است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، شهرام ثامنی استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب در رابطه با انتشار فکت شیت ایرانی گفت: چند ساعت بعد از مذاکره لوزان آمریکا فکت شیت خود را صادر کرد، در این فکت شیت مسائلی نوشته شده بود که برای بسیاری از افراد ما خوشایند نبود، ولی متاسفانه ایران بعد از مذاکرات لوزان چیزی به نام فکت شیت صادر نکرده است، سوال اینجاست که چرا فکت شیت ایرانی تا به حال صادر نشده است؟، تیم مذاکره کننده در جواب این سوال دو چیز را مطرح می کنند، یکی بحث عمومی است که می گویند، اهمیت چندانی ندارد چرا که فهم و کمالات مردم ایران بالاست، حرف های ما را به عنوان تیم مذاکره کننده قبول دارند و علت دیگری برای صادر شدن فکت شیت نیست و همین حرف هایی که ما می زنیم فکت شیت است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب , خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب ,شهرام ثامنی اظهار کرد: تیم مذاکره کننده در دومین مورد، بحث محرمانه بودن فکت شیت را مطرح می کنند، زمانی فکت شیت محرمانه است که طرف آمریکایی هم این مسئله را رعایت کرده باشد، جلسه ای که محرمانه است ماهیت آن نیز باید محرمانه باشد، جلسه ای که پشت درهای بسته برگزار نشده محرمانه نیست، خبرنگاران و رسانه در این جلسه حضور داشتند، پس اصل قضیه محرمانه نیست و بالتبع فکت شیت آنهم نباید محرمانه باشد.
وی افزود: دلسوزانی همانند خانواده های شهدا و جانبازان و غیره که همه هستی و فرزند و خانواده خود را برای این مرز و بوم داده اند، از این موضوع خوشایند نیستند و اکثریت آنها طرف این هستند که اگر می خواهید توافقی انجام شود باید عزتمند باشد.
این استاد دانشگاه گفت: بازرسی ها در دید دیپلماسی مذاکره کنندگان این است که این مسئله یک امر طبیعی است، 22 کشور است توافق نامه سلاح های هسته ای را امضاء کرده اند، ایران هم می گوید ما هم می توانیم جزو این کشورها باشیم، اما تند روی ها و سخت گیری ها 1+5 فقط برای ایران است و برای بقیه کشورها این سخت گیری ها وجود ندارد.
وی تاکید کرد: گروه مذاکره کننده ما به این حرف بسنده می کنند که بازرسی ها در مسایل سیاستگذاری کلان وجود دارد، اما دلسوزان نظام که در راس آنها مقام معظم رهبری قرار دارند، می گویند اگر خطوط قرمز نادیده گرفته شود مطمئنا نظام روبه شکست خواهد رفت، وی ادامه داد، تیم مذاکره کننده باید فرمان رهبری را در رابطه با خطوط قرمز رعایت کنند چرا که حرف آخر فرمایشات رهبری است.
ثامنی گفت: تیم مذاکره کننده باید طبق نظر رهبری پیش بروند، علاوه بر حاکم شرعی بودن و مقام کل قوا بودن رهبری، می بایستی ولایت فقیه بودن ایشان را در نظر بگیرند و اساس و پایه را بر این محور قرار دهند.
این استاد دانشگاه گفت: دولت یازدهم از زمانی که به ریاست جمهوری ورود پیدا کرد، بحث مذاکره را مطرح نمود، به فرض این که ما پذیرفتیم بازرسی ها انجام شود، مطمئن باشید غربی ها بعد از بازرسی از همه مراکز ایران، فردا مباحث های دیگری را مطرح خواهد کرد، بحث آمریکا با ما بحث انرژی هسته ای نیست، آنها خواب دیگری برای ایران دیده اند که در این جا ایران باید مقتدرانه در برابر آنها عمل کند.
ثامنی بر ایثارگری و شهامت سرداران جنگ تحمیلی تاکید کرد و گفت: مطمنا فرق هایی بین سرداران جنگ و سرداران دیپلماسی هست، چرا که سرداران جنگ در خاک و خون و در عرصه های شهید و شهادت بودند، به هر حال ما باید احترام سرداران دیپلماسی را هم داشته باشیم، چرا که این افراد مورد تائید مردم و رهبری هستند، سرداران مذاکره هم باید منافع 70 میلیون مردم ایران را در نظر بگیرند که مطمئنا به خاطر ارق ملی و میهنی در نظر خواهند گرفت.
وی به حقوق خانواده های شهدا و جانبازان اشاره کرد و گفت: ما بالغ بر 750 هزار جانباز و شهید تقدیم این راه کرده ایم، مسلما اینها در تصمیم گیری آینده نظام حق دارند، تیم مذاکره کننده باید هوای اینها را بگیرد تا حقی پایمال نشود.
این استاد دانشگاه متذکر شد: تحریم ها از ابتدای انقلاب تاثیر گذار بوده است و کسی هم این فشارها را کتمان نمی کند، وظیفه های دولت مردان بسیار مهم است، کمی غیر معقول است که دولت مردان هزینه ها را روز به روز با شیب ملایمی که در حال تند شدن است بالا می برند، مردم ایران مردم بسیار فهیمی هستند، جا دارد دولت مردان در این مواقع بهتر و سنجیده تر عمل کنند.
ثامنی تاثیر تحریم ها و فشارها بر مردم را مطرح کرد و گفت: یکی از راه هایی که دولت توسط آن وارد مقوله هسته ای شد، بحث اقتصادی جامعه بود، دولت باید بداند مردم 36 سال است که در تحریم بسر می برند و تا حدی آب دیده شده اند، این که دولت همه توان خود را برای حل کردن مسئله هسته ای بگذارد اصلا قابل قبول نیست.
وی گفت: دولت باید فرمایشات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهد، حضرت آقا فرمودند کلید حل مشکلات اقتصادی و هسته ای تکیه بر ظرفیت های درونی کشور است، دولت باید توان خود را برای حمایت از تولید داخل بگذارد، تولید داخلی در هر زمنیه می تواند باشد.
ثامنی خاطرنشان کرد: اقتصاد ما زمانی می تواند رشد کند که از تولید ملی و داخلی حمایت کنیم، هم ملت و هم دولت می تواند نقش بسیار مهمی در شکوفایی اقتصاد کشور داشته باشند، همتی که بچه های جبهه و جنگ برای حفظ ایران گذاشتند ما هم بگذاریم، پیروز خواهیم شد، اگر فرهنگ آنها را پیاده سازی کنیم به نتیجه خواهیم رسید.
انتهای پیام/ر
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه