تجربه کشاورز جوان ارومیهای از کاشت گیاهان دارویی
کشاورز جوان نمونه استان آذربایجان غربی گفت: فعالیت خود را در زمینه کشاورزی تنها با 10 میلیون تومان و همکاری 2 نفر آغاز کردم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، "سجاد شهامت رزم" کشاورز جوان استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص انگیزه خود از حضور در عرصه کشاورزی گفت: پس ازفارغ التحصیلی در رشته کشاورزی در سال 89 یک شرکت کشاورزی با تمامی گرایشهای آموزشی، ترویجی، تولیدات کشاورزی و زنبور عسل به ثبت رساندم و از همان زمان زمینه فعالیت من در رشته کشاورزی آغاز شد.
وی اضافه کرد: همزمان در کنار کشاورزی، عضو یک شرکت تعاونی بودم که در آنجا مسئولیت آموزش پرورش گیاهان دارویی را به عهده داشتم و بعد از یک سال برای اولین بار در نمایشگاه گیاهان دارویی شرکت کردم و از آن سال به بعد بیشتر فعالیتهای خود را به سمت تولید گیاهان دارویی سوق دادم اما تخصص اصلی من در زمینه تولید گیاهان دارویی"نعناع فلفلی" است و این محصولات را به صورت انبوه کشت میکنم.
این کشاورز جوان با اشاره به اینکه، تنها با 10 میلیون تومان و همکاری 2 نفر فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است، تصریح کرد: در حال حاضر موجب اشتغال زایی 20 نفر از جوانان استان شدم ولی تا کنون هیچ نوع حمایت مادی و معنوی از سمت وزارت جهاد کشاورزی دریافت نکردهام و علی رغم تمامی مشکلات در سال 93 کشاورز نمونه استان در زمینه گیاهان دارویی معرفی شدم.
شهامت رزم در خصوص روند کاری خود بیان کرد: علاوه بر کشاورزی، در هنرستانهای کشاورزی آموزش و پرورش مسئولیت تدریس درسهای مهارتی دانش آموزان را نیز به عهده دارم که این دانش آموزان پس از فارغ التحصیلی خود شروع به تولید کرده و همین مسئله خود یک ارتباط شبکه ای ایجاد می کند چرا که پس از تولید محصولات خود، از طریق شرکت ما محصولات را عرضه و روانه ی بازار می کنند.
وی اظهار داشت: متاسفانه جوانان فارغ التحصیل در رشته کشاورزی نظرشان بر این است که چون مدرک دانشگاهی دارند نباید در مزرعه کشاورزی کنند و جویای مشاغل اداری هستند در حالی که فارغ التحصیلان این رشته باید در مزارع به فعالیت بپردازند.
وی افزود: من از همان ابتدا علاقهای به کارمند شدن نداشتم علی رغم اینکه شرایط و موقعیتش را هم داشتم معتقدم در مزرعه کار کردن بهتر از شغل کارمندی است.
این کشاورز نمونه به فارغ التحصیلان رشته کشاورزی توصیه کرد: در ابتدا بهتر است فعالیت خود را با مساحت اندک مثلا 100 متر زمین شروع کنند، یک درآمد پایین اما شیرین را به همراه خواهد داشت و کم کم این تولیدات کوچک انگیزهای میشود که سال بعد این مقدار را توسعه دهند و به یک تولید کننده خیلی بزرگ با مساحت زیر کشت بیشتر تبدیل خواهند شد و علاوه بر آن می توانند موجب اشتغال زایی عده ای دیگر در این زمینه شوند.
انتهای پیام/خ
]
ارسال دیدگاه