سیری در کتب زنان و خانواده با نگاه استاد زیبایینژاد
بسته سیر مطالعاتی زنان و خانواده به پیشنهاد حجت الاسلام والمسلمین زیبایینژاد گردآوری شده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، در اسلام همواره تاکید ویژهای بر زنان به عنوان نقش محوری در خانواده شده و از این رو نگاه ویژهای نیز به این حوزه میشود. در تقویم تاریخمان که نگاه میکنیم٬ ۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب نامیده شده و دو مقوله عفاف٬ حجاب و زن همواره در کنار هم و بطور موازی مطرح میشود. به همین مناسبت پایگاه تحلیلی – پژوهشی راهبرد اقدام به بازنشر یکی دیگر از سیرهای مطالعاتی از مجموعه سیر مطلاعاتی «مسیر» کرده است.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,بسته سیر مطالعاتی زنان و خانواده به پیشنهاد حجت الاسلام والمسلمین زیبایینژاد گردآوری شده است. محمدرضا زیبایی نژاد متولد ۱۳۴۲ شیراز و تحصیل کرده حوزه علمیه قم میباشد. از رزومه ایشان میتوان به پژوهش مباحث زنان در مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما و مسئولیت دفتر مطالعات و تحقیقات زنان وابسته به مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و همچنین مسئول کمیته زن و خانواده کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد. از ایشان آثار و تألیفاتی در حوزه زنان، خانواده، جنسیت در اسلام و دیگر حوزهها به چاپ رسیده است.
,———————–
,۱- مسئله حجاب
,, ,
نوشته شهید مطهری
,انتشارات صدرا
,در سال ۱۳۴۹ یکی از فضلا در حاشیۀ نسخهای از چاپ سوم این کتاب، نظرات انتقادی خود را مرقوم نموده و آن را در اختیار استاد می گذارد و ایشان نیز پاسخ های خود را در ذیل آن نقدها می نگارند. از آن جا که این نقدها و پاسخها برای عموم نیز قابل استفاده بوده و اقدام به چاپ آنها شده است.
,———————–
,۲- زن در قرآن بر اساس نگاه علامه طباطبایی در المیزان
,, ,
دفتر تنظیم و نشر آثار علامه طباطبایی
,در این کتاب با تأکید بر تساوی بین موقعیت اجتماعی زن و مرد در دین مبین اسلام، موارد مختلف و مرتبط با زنان جامعه اسلامی، از منظر قرآن تبیین و تشریح شده است.
,———————–
,۳- درآمدی بر نظام شخصیت زن در اسلام
,, ,
نویسنده: محمدرضا زیبایینژاد
,دفتر مطالعات و تحقیقات زنان
,این کتاب که بررسی مقایسهای دیدگاه اسلام و غرب در مورد مسأله زنان است، در دو بخش مبانی نظری و جریانشناسی نهضت زنان نوشته شده است.
,———————–
,۴- الگوی جامع شخصیت زن مسلمان
,, ,
به کوشش محمدتقی سبحانی
,دفتر مطالعات و تحقیقات زنان
,نگارنده در فصل نخست سه رویکرد اصلی میان اندیشمندان مسلمان نسبت به مسائل زنان را بررسی کرده نشان داده است که در این بین سه گرایش سنتگرایی، تجدیدگرایی و تمدنگرایی را میتوان از یک دیگر متمایز ساخت. در فصل دوم درباره مقاهیم الگوی شخصیت زن و واژههایی چون نظام، الگو، شخصیت و جامعیت بحث شده است. در فصل سوم، ساختار الگوی شخصیتی زن و مراحل رسیدن به این نتیجه بررسی گردیده است.
,———————–
,۵- هویت و نقشهای جنسیتی
,, ,
نوشته محمدرضا زیبایینژاد
,دفتر مطالعات و تحقیقات زنان
,این کتاب میکوشد با بررسی پرسشهای اساسی در موضوع هویت جنسی و نقشهای جنسیتی که از مهمترین موضوعات حوزه مطالعات جنسیتی قلمداد میشوند، به تبیین دیدگاه اسلامی در این زمینه بپردازد.
,———————–
,۶- فمینیسم و دانشهای فمینیستی
,, ,
نوشته محمدرضا زیبایینژاد
,دفتر مطالعات و تحقیقات زنان
,این کتاب ترجمه مقالاتی از «دایرةالمعارف فلسفی روتلیج» است که از جمله کتب مرجع در اندیشههای معاصر به شمار میرود و از یک مقدمه و سیزده فصل تشکیل شده است که در انتهای هر فصل بخشی تحت عنوان «ملاحظات» بیان شده که نویسندههای متعدد نقدهای خویش را به نظرات فمینیستها ارائه کردهاند.
,———————–
,۷- خانواده در نگرش اسلام و روانشناسی
,, ,
نویسنده: محمدرضا سالاریفر
,انتشارات: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
,این کتاب، شرایط دقیق استفاده از برخی قوانین اسلام در خانواده را بهطور عینی بیان میکند، تا امکان هرگونه درک ناقص و سوءاستفاده از آنها را به کمترین حد رساند. این کتاب به دیدگاههای جامعهشناختی و روانشناختی در خانواده توجه دارد که با استفاده از این دیدگاهها و احتزاز از ضعفهای احتمالی در آنها، آموزههایی ارائه میدهد که برای خانوادههای این عصر مفید خواهد بود.
,———————–
,۸- اسلام و تفاوتهای جنسیتی
,, ,
نویسنده: حسین بستان
,دفتر امور بانوان
,نویسنده در این اثر میکوشد از یک سو مواردی را شناسایی کند که اسلام در آنها برای زن و مرد، حقوق، وظایف و نقشهای اجتماعی متفاوت تعیین کرده است و از سوی دیگر این تفاوتها را با تکیه بر تحلیلهای علمی به ویژه جامعهشناختی و روانشناختی ارزیابی و توجیه کند.
,———————–
,۹- جنگ علیه خانواده
,, ,
نوشته ویلیام کاردنر و ترجمه معصومه محمدی
,دفتر مطالعات و تحقیقات زنان
,نویسنده کتاب «جنگ علیه خانواده» در اثر ۶۰۰ صفحهای خود، به گونهای تفصیلی به بررسی علتهای بروز بحران فروپاشی خانواده در غرب، به ویژه آمریکا و کانادا، پرداخته است.
,———————–
,۱۰- فمینیسم؛ تاریخچه؛ نظریه، گرایشها و نقد
,, ,
نویسنده: نرجس رودگر
,دفتر مطالعات و تحقیقات زنان
,کتاب فمینیسم؛ تاریخچه، نظریات، گرایشها و نقد میکوشد تا با ارائه گزارشی اجمالی از تاریخ و گرایشهای فمینیستی و بیان مهمترین آموزههای این مکتب، به نقدی اجمالی از این جنبش بپردازد.
,———————–
,۱۱- جریانشناسی دفاع از حقوق زنان در ایران
,, ,
نوشته ابراهیم شفیعی سروستانی
,انشارات: کتاب طه
,کتاب «جریانشناسی دفاع از حقوق زنان در ایران» حاصل تأملات جناب آقای ابراهیمی شفیعی سروستانی است که با هدف تحلیل و بررسی جریانهایی که بعد از انقلاب اسلامی با عنوان دفاع از حقوق زنان در ایران پدید آمدهاند نوشته شده است.
,———————–
,۱۲- خانواده در اسلام
,, ,
نویسنده: حسین بستان
,انشتارات: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
,این کتاب با هدف معرفی دیدگاه اسلام در باره ابعاد گوناگون زندگی خانوادگی و با نیمنگاهی به مسائل جدید در حوزه مطالعات خانواده و در قالب یک منبع درسی برای دانشجویان و طلاب علوم دینی تدوین شده است.
,انتهای پیام/خ
]
ارسال دیدگاه