کارخانه قند نقده در آستانه ورشکستگی
اخبار تأیید نشده و غیر رسمی حاکی از آن است که کارخانه قند نقده به زودی دوباره تحت مالکیت سازمان تأمین اجتماعی قرار می گیرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از سولدوز خبر، دستور ساخت این کارخانه در سال 73 و در جریان سفر مقام معظم رهبری به آذربایجان غربی در کیلومتر 11 جاده حیدرآباد داده شد و با آغاز به کار آن در سال 83 انتظار می رفت حداقل تا 10 سال دیگر با ایجاد صنایع پایین دست، نقده به یک شهر نیمه صنعتی تبدیل شود اما واگذاری بحث برانگیز این کارخانه در اوایل سال 90 تمام این آرزوها را بر باد داد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سولدوز خبر,از آنجایی که کارخانه آذرقند نقده جزو کارخانجات زیان ده سازمان تأمین اجتماعی محسوب می شد، این سازمان تصمیم گرفت به بهانه رعایت اصل 44 قانون اساسی آن را در لیست شرکت های قابل واگذاری قرار دهد و سرانجام با برگزاری مناقصه رسمی، به بخش خصوصی واگذار شد.
,فعالان اقتصادی نقده می گویند آذرقند نقده با بدهی 22 میلیارد تومانی به این امید به بخش خصوصی واگذار شد که به رشد و پیشرفت برسد و با ایجاد صنایع پایین دستی برای صدها جوان تحصیل کرده شغل ایجاد کند. از جمله کارخانه الکل سازی، شکلات سازی، کنسانتره دام، احداث گاوداری 1هزار رأسی شیری که متعلق به تأمین اجتماعی بود و کارخانه نقده با دارا بودن 118 هکتار فضا بهترین مکان برای انجام این مهم بود و به تبع آن میشد کارخانه شیرپاستوریزه را هم احداث کرد.
,حالا نه تنها این اتفاق نیافتاده بلکه بجای ایجاد اشتغال، بخش قابل توجهی از نیروی انسانی بومی از بدنه کارخانه جدا شدند و از آنجایی که مالک فعلی اقساط 12 ماهه "آذرقند" را پرداخت نکرده است، گفته می شود این کارخانه بزرگ بزودی به برنده دوم مناقصه که یک سرمایه دار همدانی است واگذار می شود.
,سؤالات و ابهامات بسیاری درباره نحوه واگذاری این کارخانه وجود دارد و باید در گزارشات متعدد عملکرد و مواضع مسئولان وقت مورد کنکاش قرار بگیرد اما یکی از مهمترین مسئولانی که مقصر اصلی از دست رفتن کارخانه شناخته می شود نماینده وقت مردم در مجلس است.
,علی زنجانی در وبسایت شخصی خودش درباره موضوع واگذاری کارخانه قند نوشته است که تلاش بسیاری برای جلوگیری از این اتفاق کرد اما نهایتا به او گفته اند این کارخانه بر اساس اجرای اصل 44 قانون اساسی باید به بخش خصوصی سپرده شود.
,با جدی شدن بحث واگذاری کارخانه قند نقده، پیشنها شد تا سهام کارخانه بصورت عام به کشاورزان، بازاریان، سرمایه داران، فرهنگیان و... واگذار شود تا مردم خودشان آستین همت بالا بزنند و کارخانه را از رکودی که گرفتار آن شده بود خارج کنند اما روند واگذاری مسیر دیگری را طی کرد و حالا همین اتفاق بعد از سالها به عنوان پاشنه آشیل نماینده سابق شناخته می شود که چرا بیشتر برای احقاق این حق پافشاری نکرده است.
,انتهای پیام/
,,

, البته دود این اتفاق بیشتر به چشم مردم و کشاورزان منطقه رفت بطوریکه از زمان واگذاری آذرقند به بخش خصوصی نه تنها روند پرداخت مطالبات کشاورزان بهبود نیافته بلکه هر سال بدتر از سال گذشته شده است و از طرفی درآمد میلیاردی این شرکت از زمان واگذاری کمکی به چرخه اقتصادی شهر نکرده و مردم نقده هر دفعه که از مقابل این کارخانه عبور می کنند باید بجای دیدن کارخانه های مکمل احداث نشده، بوی بد تفاله های چغندر قند را استشمام کنند و این تمام سهم مردم نقده از یک اتفاق اقتصادی است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه